Валежите продължават, градусите остават под 30

На места сутринта може да се покаже слънце
25 юли 2018 19:53, Красимир Ангелов
3
Валежите продължават, градусите остават под 30
Снимка: Булфото

Дъждовната серия дни у нас продължава и утре, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта на места главно в Северна България и планинските райони ще превалява дъжд. В четвъртък преди обяд, в повечето места ще настъпи временно спиране на валежите и разкъсване на облачността до слънчево време. След обяд и до полунощ отново на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.
 
В отделни райони валежите ще са интензивни, възможни са градушки. Ще духа до умерен, в Североизточна България - и временно силен, северозападен вятър. Максимални температури: между 24 и 29 градуса.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и на много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен, по северното крайбрежие - и временно силен, северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще бъде между 25-28 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна. На много места, главно в следобедните часове, ще има валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 18 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

В петък и в събота на места в страната, главно след обяд и до полунощ, ще има краткотрайни, в отделни райони - интензивни валежи, придружени и с гръмотевици, възможни са и градушки. Вероятността за значителни количества намалява, но все пак на изолирани места, главно в Северна България и Рило-Родопската област, са възможни локални краткотрайни извалявания до 20-25 л/кв. м.

Преди обяд, главно в югоизточната половина от страната, ще има и слънчеви часове. Температурите слабо ще се повишат, но все пак ще се задържи сравнително хладно за периода, с преобладаващи максимални температури между 26 и 31 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
преразказ преди 5 години
Горещниците свършиха на 20ти, започна да се стъмва по-рано. Не виждам нищо съмнително ;)
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Температурите слабо ще се повишат, но все пак ще се задържи сравнително хладно за периода, с преобладаващи максимални температури между 26 и 31 градуса.-------Явно е 4е щом 26-31 градуса ви хладни сте родени в 80-те и 90-те години на 20-ти век. Нормалните температури в нашият балкански регион през 60-те 70-те и 80-те години лятото не надвишаваха 27 градуса само в южните раиони на сандански и петри4 достигаха 30 градуса. Зимите запо4ваха в на4алото на ноември и свършваха в краят на април.