Опасно време в Благоевградско, живакът скача до 39 градуса

Жълт код е обявен почти за цялата страна
Обновена: 12 авг 2019 08:59 | 12 авг 2019 08:50, Петя Славова
6
Опасно време в Благоевградско, живакът скача до 39 градуса
Снимка: БТА

В момента минималните темеператури в страната варират между 16 и 22 градуса. Слънчевото време от уикенда ще се пресене и днес. Вятърът ще бъде слаб от изток - югоизток, посочи синоптикът на Bulgaria ON  AIR Никол Коилова.

Жълт код е обявен почти за цялата страна.

Опасни температури ни очакват днес, като с оранжев код ще е времето около района на Благоевгард, където температурите ще надхвърлят цели 39 градуса. Температурите в страната ще варирарт от 33 до 38 градуса.

По морето температурите остават с няколко градуса по-ниски. По Черноморското крайбрежие също ще бъде много слънчево. Вятърът ще бъде умерен от северизоток. Температурата на въздуха ще бъде от 27 до 30 градуса, на водата - между 26 и 28 градуса. Вълнението ще бъде слабо. Тази тенденция ще се задържи и през следващите 5 дни.

Във втроник над цялата страна отново ще бъде слънчево с температури от 33 до 39 градуса. В сряда максималните темеператури ще достигад 35 градуса, а на места и 40 градуса. По Черноморието обаче въленнието ще се усилва. А вечерта срещу четвръртък ще превалява и прегърмява в северозападните райони. В петък и събота ще има условия за силни гръмотечвични бури. Леко захлаждане се очаква в неделя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Йо преди 4 години
*** си правите, но горещото време е рисково за хората. В арабския свят дори не се работи при високи температури...
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормални температури за лятото, какво сте ревнали. Повече от 35 няма да е, но вие обичате да преувеличавате, за да всявате паника сред хората. Не ме е страх, отивам на нивата.
1
1
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
СТОЙТЕ НА ХЛАДНО ПИИТЕ ПОВЕЧЕ ТЕЧНОСТИ