В неделя нахлува студен въздух, ще вали сняг

В понеделник ще остане ветровито, облачно, с валежи
4 фев 2023 22:05, Анисия Иванова
25
В неделя нахлува студен въздух, ще вали сняг
Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие с умерен, в Източна България силен вятър от север-североизток ще нахлува студен въздух, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще преобладава облачно време. Валежите ще продължат, като навсякъде ще бъдат от сняг. През нощта значителни ще са снеговалежите в Северна България и планинските райони, а през деня в Предбалкана и източните райони. Ще се образува снежна покривка. В Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи остават условията за виелици и навявания.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

Температурите ще се понижават и в по-голямата част от страната ще са с обратен денонощен ход, а към 14 часа преобладаващите ще бъдат между минус 4° и 1°.

Над Черноморието ще е облачно, дъждът навсякъде ще премине в сняг. Ще е ветровито, със силен североизточен вятър. Максимални температури: минус 1° - 3°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от сняг, значителни в Централна Стара планина, Странджа и на места в Рило-Родопска област. Ще духа силен, по билата временно бурен вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 13°.

В понеделник в Източна България ще остане доста ветровито, облачно, до около обяд все още с валежи от сняг. В западните райони валежите още сутринта ще спрат, вятърът ще отслабне, а по-късно през деня и облачността ще се разкъсва. Застудяването ще продължи, минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°, а максималните - между минус 5° и 0°. Във вторник над Западна и Централна България облачността ще намалява, временно и до предимно слънчево. Минималните температури ще се понижат още, на места във високите полета до минус 14° - минус 15°, а дневните ще останат почти без промяна. В източните райони ще остане ветровито и предимно облачно, но почти без валежи.(НИМХ)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: прогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Синя птичка преди 1 година
От началото на ноември прогнозирате обилни валежи.В момента в Русе е сухо и слънчево.
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-накрая да капне малко сняг, да усетят и децата, че е зима. А снегът е важен и за реколтата. + това и зимни курорти имаме, има местен бизнес, сезон година храни, хората трябва да изкарат нещо.
20
0
 
3
 
! Отговори
до Б.Делчева преди 1 година
Б.Делчева, дъвчеш ли ми кереcтетo? Дъвчи ми го.
19
0
 
3
 
! Отговори
Питам преди 1 година
До Анонимен 9 Как па ти дойде на ум Андрей Луканов ?Не бих се сетил за смъртника . Сега на мода е Путин.Да не си го сънувал ?
18
0
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Анонимен 2 Климата е саморегулираща се система от хилядолетия. Нямаме работа да се мешаме там.Само ще навредим.Само Путин да не се намеша с атома , че тогава лошо.***-ло-умни-к.
17
0
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Б.Делчева 19 Не мръзнем. Що ти мръзнеш ли ?
16
6
 
0
 
! Отговори
Б.Делчева преди 1 година
Мръзнете ли?Мръзнете!!!
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и в Събота щеше да вали, но тук в Стара планина ръси няколко часа лек снежец и това беше. Вий не знаете какво е ИСТИНСКИ сняг!
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В София в момента е -4 градуса, но се усеща като -12. Както и други хора са забелязали, последните години зимата се изтегли напред и идва в края на януари или в началото на февруари и продължава до април. Последните години почти всеки април вали сняг и е студено. Декември и януари времето стана, като късна есен, то декември астрономически си е късна есен по-голямата част, но преди декември си беше климатично зима, сега вече не е.
13
0
 
19
 
! Отговори
Пуууу преди 1 година
Сняг посред зима! Ужас. Съсипаха я тая държава......ей. Нарочно го правят сега тоя сняг да могат да усвояват пари със снегорините. По цяла нощ стържат на сухо. Той пътя чист. Ама те стържат с греблата. Да усвояват пари.
12
0
 
16
 
! Отговори
стъкмистика преди 1 година
Много обичам зимата, ама през лятото!
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще изчакаме до вторник.
10
2
 
20
 
! Отговори
Ко преди 1 година
Когато преди 50 000 години е почнала последната ледникова епоха, краманьонеца Монго-Понго шибнал един шамар на хомо-сапиенса Мичу-пучи и го обвинил, че защото е палил огърн е замърсил природаат и е увеличил зелени парникови емисии ... После открили хомолескуализма и така се родила Грета.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Пилеенето на ресурси е главният ни проблем, а най-гадното е, че сега заради зелената далавера се пилеят още по-вече скъпи редкоземни елементи, като литий." - Отделно ще се торвим с стотици хиляди супер бедни хора с добив на кобалт. Видиш ли - няма да подобрим малко животът им, а ще го скапваме нарочно, че да ни бачкат. Ако човек изгори на суседа къщата и му предложи, да арботи за него, за да му даде правото,да спи в мазето, ще е психопат. Политик ако го направи - велик лидер!
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е защо го оставихе! Защо го допуснахме! Уж технологично развитие, уж това, уж онова ... дръжки.
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всичко това е виновен Андрей Луканов!
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При -60 градуса би ли гръмнала атомна бимба?Някой има ли идея?
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зимата ще е и лятото.
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте едно нещо,което е публикувано на 21.11.2018 г.""Оказва се, че една регионална ядрена война няма да е толкова катастрофална. Всъщност тя може да сложи точка на глобалното затопляне", каза ученият Лука Оман по време на среща на Американската асоциация за напредък на науката във Вашингтон."Тези искат ядрена война.Затова наливат оръжия и се правят на луди.Няма никакво глобално затопляне...едно време като не е имало технологии даже е било по-топло и е имало джунгли с динозаври.
3
7
 
3
 
! Отговори
кой изнасили Нели Х? преди 1 година
Каквото и да правите само не ходите в Перник. Там е Туйн Пийкс на Балканите, постоянно изчезват хора и изникват трупове.