Топлото и слънчево време остава и в следващите дни

В четвъртък максималните температури ще са между 23° и 28°
10 апр 2024 17:15, Красимир Ангелов
1
Топлото и слънчево време остава и в следващите дни
Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно, в повечето райони – тихо. Минималните температури ще са между 4° и 9°, в София – около 6°, а максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В четвъртък отново ще бъде слънчево и топло. Ще духа до умерен североизточен вятър, който вечерта ще отслабне. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и още ще се повиши.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са  между 19° и 23°. Температурата на морската вода е 11°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 16°, на 2000 м – около 9°.

В петък ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, не са изключени изолирани краткотрайни валежи.  Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 23° и 28°.

В събота над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Над западните райони ще се задържи слънчево. Вятърът ще е слаб от северозапад. Сутрешните температури ще са с градус-два по-високи, а дневните - по-ниски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Снимка на деня
Слънчево и горещо в сряда, градусите до 28°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хубаво!