"Любов"-та на Ханеке закрива СФФ

Без излишен сантимент: филмът свършва, животът продължава...
17 мар 2013 13:51, Петя Славова
0
"Любов"-та на Ханеке закрива СФФ
Кадър от "Любов" на Ханеке. Снимка: София Филм Фест

Филмът на Ханеке е трогателна любовна история между мъж и неговата съпруга, над която той бди през последните седмици от живота й. Режисьорът е избрал да наблюдава двама души, които се обичат и трябва да се справят с разпада на всекидневната рутина в една кризисна ситуация.

„Любов” е впечатляващо произведение – въздействащ,вълнуващ филм, който докосва душата на всеки, но с достойнство и без излишен сантимент. Еманюел Рива и Жан-Луи Трентинян се раздават докрай и ти се иска да им се притечеш на помощ ,преди да разбереш, че изживяват любовта заради самите себе си. Филмът свършва, животът продължава...

Творбата на Михаел Ханеке е филмът с най-много награди на Европейската филмова академия, носител на„Златна палма” за 2012 г., със „Златен глобус” за чуждоезичен филм, с две награди БАФТА – за най-добър чуждоезичен филм и за най-добра актриса,с 5 награди „Сезар” (най-добър филм,най-добри режисьор, актьор и актриса, най-добър сценарий) и още 5 номинации за престижното френско отличие, както и с още повече от 20 авторитетни международни награди. Очаквано и съвсем заслужено, най-новият филм на Михаел Ханеке получи „Оскар” за чуждоезичен филм на церемонията по раздаването на 85-ите награди на Американската академия за кино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари