Любов по време на война в "Сталинград"

Руска гала с Фьодор Бондарчук
Обновена: 12 мар 2014 10:12 | 12 мар 2014 10:12, Петя Славова
7
Любов по време на война в "Сталинград"
Кадър от "Сталинград". Снимка: София Филм Фест

Руската гала на София Филм Фест е с филма на Фьодор Бондарчук "Сталинград".

Фьодор Бондарчук е актьор, режисьор, продуцент и телевизионен водещ, както и основател на продуцентската къща „Art Pictures Studio” и компаниите „Главкино” и „Kinositi”. Роден е на 9 май 1967 в Москва в семейството на актрисата Ирина Скобцева и носителя на „Оскар” Сергей Бондарчук („Война и мир“, който печели наградата за най-добър чуждоезичен филм през 1969).

Режисьорският дебют на Фьодор е през 2005 с „9-та рота“, номиниран за „Оскар” за най-добър чуждоезичен филм. Той е режисьор и на двете части „Обитаемият остров“ (2008) и „Обитаемият остров 2: Схватка“ (2009) по научнофантастичния роман на Аркадий и Борис Стругацки.

"Сталинград" ни връща в 1942 г., когато Съветската армия планира контраатака срещу нацистите, които окупират половин Сталинград от едната страна на Волга. Но операцията по прекосяването на реката е неуспешна. Няколко войници, които са успели да преминат на вражеска територия, се укриват в къща на брега на Волга.

Тук те намират момиче, което не е избягало, когато са дошли германците… В това неочаквано място и насред най-кървавата битка в историята на човечеството ще разцъфне истинска любов. Въпреки че ги заплашва цялата мощ на немската армия, героите на „Сталинград“ ще изживеят любов, загуба, радост и усещане за истинска свобода, която може да се почувства само пред прага на смъртта. Те трябва да защитят къщата на всяка цена, докато Червената армия се готви за нова атака. 

Гледайте днес от 20.00ч. в Зала 1, НДК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
5
 
! Отговори
Шукшин преди 10 години
На руснаците трябва да им се забрани да правят вече филми за войната. Пълни бози, нещо между американски екшън и японско рисувано порно. Грях е спрямо паметта на умрелите.
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Убав ли е или е съветски?