В тениска с надпис "Доброволец"

Младите помощници на София филм фест
18 мар 2014 11:23, Петя Славова
0
В тениска с надпис "Доброволец"
Снимка: София Филм Фест

Облечени в бели тениски, с надпис "доброволец" на гърба, те посре­щат и изпращат зрителите в кина­та, отговарят на въпроси на инфор­мационните щандове, развеждат международните гости, помагат за провеждането на София Мийтингс, а и да не забравим... забавляват се на партитата в зала Матти’Д.

Това са доброволците на Си Ви Ес – Бъл­гария, които за пета поредна годи­на подкрепят екипа на фестивала в изпипването на детайлите около всичко, което се случва през месец март на София Филм Фест. Си Ви Ес – България (www.cvs-bg.org) е сдру­жение за доброволчески труд, което основно се занимава с изпращане на доброволци на дългосрочни проек­ти в чужбина, международни летни доброволчески лагери, обучения. Освен разнообразните дейности наблизо и далеч Си Ви Ес – Бълга­рия организира и подкрепя немалко начинания в София и страната.

В Интеграционния център за бежанци в Овча купел например доброволци помагат всеки ден на децата бежанци при домашните им, изучаването на българския език, традиции и на­чин на живот.

В Училището за при­рода в село Влахи малки и големи могат да се включат във възстановя­ването на старото селско училище, да приготвят вкусна лютеница или да построят слънчев часовник. Що се отнася до културната тематика, София Филм Фест определено при­влича вниманието на доброволче­ски настроените киномани. Всяка година има над 200 желаещи, а екипът на доброволците на 18-ото издание на СФФ се състои от цели 85 души, за които се грижат двама координатори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари