България, през погледа на американски фермер

"Глобалната ферма" в кино "Люмиер"
16 мар 2016 07:54, Петя Славова
0
България, през погледа на американски фермер
Снимка: София Филм Фест
Какво прави Кортни Гера - градски фермер от Лос Анджелис, Калифорния у нас разказва филмът "Глобална ферма" на Андрю Феърбанк, продуциран от Ню Бояна филм.
 
Първият епизод от поредицата "Ново българско документално кино" е включен в селекцията на София Филм Фест и може да се види в кино Люмиер на 16 март от 20.30 часа.
 
От него ще разберем, че Гера проявява дълбок интерес към начините, по които се изхранват различните общества. В своето пътешествие, започващо именно от България, тя открива любопитни и завладяващи истории за успеха, провала и всичко помежду им. 
 
Пъстрата и живописна природа на страната ни играе главна роля във филма. Кортни се среща с местни фермери и производители, които продължават природосъобразните традиции за производство на продуктите си.
 
Разказите на героите разкриват колко много усилия са необходими всеки ден за създаването на чиста храна и продукти. Често героите остават без друга подкрепа освен дълбоката си лична мотивация да съхранят наследството и традициите за екологично производство. 
 
Същевременно филмът поставя все по-актуалния въпрос дали цената на индустриалното производство на храни не е доста по-висока от това, което плащаме. А със своето чаровно излъчване Кортни представя една различна гледна точка върху българската действителност – една чужденка в страната на розите.
 
След премиерната фестивална прожекция в програмата на 20-ия София Филм Фест публиката ще има възможност да се срещне с Кортни Гера, екипа и участниците във филма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари