"На червено" в Дом на киното

Филмите на Jameson Short Film Award на 3 април
1 апр 2016 14:00, Петя Славова
0
"На червено" в Дом на киното
Кадър от "На червено". Снимка: София Филм Фест

13-те селектирани филми, борещи се за отличието Jameson Short Film Award може да видим в Дом на киното. Те участваха в традиционния конкурс за късометражно кино на София Филм Фест и бяха избрани сред 95 предложения.

Победител стана Тома Вашаров за филма си "На червено", който спечели и наградата от € 6 000.

С нелеката задача да изберат най-добрите 13 филма се ангажираха актьорът и режисьор Ивайло Христов, актрисата Маргита Гошева, продуцентът и режисьор Илиян Джевелеков, Анита Димитрова – журналист и носителката на Наградата за 2015 година – Антония Милчева, режисьор.

Прожекцията със селектираните филми е разделена на две части, като първата започва от 14.45 с "Балкански роял" на Кеворк Асланян. Следва "Бели слонове" на Тодор Димитров", "Добрият самарянин" на Николай Василев, "Зевс" на Павел Веснаков", "Foggy Forest" на Анелия Търпоманова, "Исках да ме няма" на Павел Павлов и "Като захарен памук" на Яна Лекарска.

Втората част започва от 17.15 часа с "Коледа" на Борислав Колев. Продължава с "Любов на Боя Харизанова, "Удавник" на Пламен Николов, "Пациентът" на Кирил Тодоров, "Синът" на Христо Й. Симеонов.

Програмата приключва с победителя "На червено" на Тома Вашаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари