Бойко натирва провинциалистите

Архитект тръби, че след време София ще бори задръстванията с 5 подземни и 20 надземни паркинга
3 апр 2008 11:49,
173
Бойко натирва провинциалистите
Снимка: БГНЕС

В София предстои строителството на пет подземни паркинга с общо 4 хил. места за автомобили. Това каза главният архитект на столицата Петър Диков по време на работна закуска с членове на Българо-американската търговска камара.

Два от паркингите ще са в близост до метростанции (до Шератон и под пл. „Княз Александър I), а другите ще се намират в района на пл. „Възраждане“ и в района на „Цар Борис III“.

Освен това предстои строителството на още 20 малки паркинга, предимно в кварталите на София.

Първите процедури за строителството на подземните паркинги се предвижда да стартират до месец.

Скоро предстои и старт на втора процедура за строителството на втората линия на метрото, като горната граница на заплащането ще бъде най-ниската оферта от предишния конкурс.

„Държавата не дава инструмент на общината за ограничаване на идването в столицата на хора от провинцията“, каза от своя страна кметът на София Бойко Борисов, което по думите му е една от причините за задръстванията от автомобили в града и за недостатъчното детски градини.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 16 години
Мне, драги, трето поколение софианец съм. И село си нямам даже :). Това колко печеля със сигурност не е твоя работа, ще спомена само, че е доста повече отколкото печелят напористите селяни с мрежести потници и плетени обувки.Номер 7 е прав , че София е станала помийна яма, но не заради факта, че всичко е събрано в София, а заради факта, че навремето Жельо отмени жителството. Между другото, сходно е и положението във Варна. И там селяните почват да превземат този красив град...
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Бойко, ами *** бе? Тях кво ше ги правим? До гуша ми дойде от *** из София и от техните каруци и мизерии навсякъде. Айде първо *** махни, пък после ако щеш върни и софийското жителство и изгони ***. Ама първо ***, после селяните, че тия последните поне нещо бачкат, а *** не бачкат! Значи разбрахме се - първо ***, после ***!
10
0
 
1
 
! Отговори
няма преди 16 години
Политиците са странни птици, първо обещават а след туй не спират да се оправдават ...
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
като си толкова кадърен, защо не се кандидатираш за кмет да видим какво ще направиш?
8
0
 
1
 
! Отговори
bobi преди 16 години
I ti sus sigurnost si edno ot tezi seljncheta koito veche se misljt za "sofijnci" ne vi pre4at provincialistite ami vi pre4i ograni4enostta i zavistta che te idvat i pravjt poveche pari ot vas , ama vie ste prosti
7
0
 
1
 
! Отговори
Провинциалист преди 16 години
Май бат Бойко нещо не е имал добра нощ и е спал накриво. Да ограничи идването в столицата. Ми затворете тъпата София, и без това е станала помийна яма! Но държавата е виновна, щото наблъска абсолютно всичко в София. И затова хората масово отиват там да работят. Така че г-н Кметът да се сърди не на хората, а на политиците.
6
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 16 години
Поне второ поколение софианец е, драги ми смехурко. Банкя нали знаеш, че е квартал на София :). П.П. Българи сме, пишете на кирилица!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
най-лесно е да седим отстрани и да даваме акъл. иначе съм съгласна с 3 - грешка е, че се отмени жителството.
4
0
 
1
 
! Отговори
sa6o преди 16 години
Nqkoi da mi pripomni B.B. koe pokolenie sofiqnec e!
3
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 16 години
провинциалистите! Грешка беше, че навремето отмениха жителството и куцо и сакато дойде и развали иначе хубавия град.
2
0
 
1
 
! Отговори
az преди 16 години
Na B.B. vseki mu pre4i po malko.Sme6ko...
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Бойко дано натири селяните обратно по селата, пък после дай Боже да се намери и някой да натири самия Бойко от София... че ми писна вече от тоя некадърен профан кмета-мутра Бойко Борисов!