Вял протест. 1000 души пред парламента

Полицията снима с видеокамери личните карти на протестиращите и пребърква пенсионерите
15 яну 2009 11:16,
318
Вял протест. 1000 души пред парламента
Снимка: Dnes.bg

Около 1000 души има на площад "Народно събрание", където тече протестът на студенти, земеделци и еколози.

Репортерът на Dnes.bg преброи повече служители на реда, отколкото протестиращи.

Чуват се скандирания: "Станишев, иди си, боклуците вземи си!","Мишоци!","Оставка!", "Червени боклуци!"

"Без насилие!". "Мълчалив, седящ протест за гората, хората" – това са плакатите, издигнати до този момент пред парламента.

Протестращите разпънаха и голям български флаг.

Заместник председателят на 40-тото Народно събрание Петър Берон излезе от сградата и веднага бе ескортиран под бурните освирквания на тълпата до близката сграда на Българската академия на науките.

Сред митингуващите беше забелязан и общинарят Мартин Заимов.

Очакванията на протестиращите са към тях да се присъединят и депутати от опозицията, които днес напуснаха пленарната зала.

"Докато управляващите се скрият зад дебелите стени на Народното събрание, ние ще бъдем вън, сред тях, заяви Мартин Димитров. "Целта ни е не да оглавим протеста, а да сме там, където ни е мястото", допълни той.

Димитров каза още, че ще стоят навън пред Народното събрание, докато продължат протестите.

Полицаите обаче пропускат протестиращите, но само след като им снимат личните карти с видеокамера.

Пенсионерите пък се оплакват, че били пребърквани и обискирани.

На въпрос на Dnes.bg защо се налага това и не представлява ли посегателство върху личните данни, от полицията обясниха, че това са превантивни мерки и до този момент са иззети няколко метални бокса, а и саморъчно изработени бомбички.

Вътре в сградата на Народното събрание Георги Пирински съобщи, че е готов да приеме всички представители на протестиращите.

Парламентарният шеф обясни, че няколко дни преди протеста е потърсил информация за това дали протестиращите ще излъчат свои представители, с които да се преговаря.

Протестиращите са заявили, че не желаят да влизат в Народното събрание, не желаят да поставят своите искания в парламента и че искат да изразят своите искания чрез протеста пред парламента.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
ДО КОЛКО Е "ВЯЛ ПРОТЕСТ"?????ГЛЕДАЙТЕ ВСИЧКО С ОЧИТЕ СИ И НЕ ВЯРВАЙТЕ НА НАПИСАНОТО http://retv.bg/
256
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
ДО КОЛКО Е "ВЯЛ ПРОТЕСТ"?????ГЛЕДАЙТЕ ВСИЧКО С ОЧИТЕ СИ И НЕ ВЯРВАЙТЕ НА НАПИСАНОТО
255
0
 
0
 
! Отговори
Не народ, а мърша... преди 15 години
Българи, излезте и подкрепете протестите срещу начина, по който се управлява БЪЛГАРИЯ
254
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bTV, NOVA i BT1 nai-DS'arskite televisii. Re:TV rules!!!!!!
253
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора, ние протестираме, а те ни се подиграват - "1200 души ли ще бутат държавата?, изсмя се Р. Петков"...!!!!ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
252
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
обадете се на депутата-0888692895
251
0
 
0
 
! Отговори
freeeeee преди 15 години
Срещнали се на полянка прабългарин и праславянкаТури вади,вади туринародили чукондури,хем космати ,хем брадатихем крадливи ,хем ебливихем проклети ,мързеливимръсни ,*** и страхливипрости,подли,уродливизлобни,нагли,зав истливикомуняги,бизнесменисоциялисти и червени на политбюро истърсаципедераси минетчий,на Русия ибрекчий ,всички мафиоти и мутантисал живеят от аванти,най подире БСП/ДС го турина всички БГ чукондури!
250
0
 
0
 
! Отговори
Rosen преди 15 години
Kakvi sa prilikata i razlikata mejdu Balgariq i Turciq?Razlikata e, 4e v Turciq ima 98% negramotni i 2% gramotni hora, dokato u nas sa 98% gramotni i 2% negramotniPrilikata e, 4e i v dvete strani dvata procenta upravlqvat
249
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Червен ***, протестиращите вече са над 3000, да е*a *** ***!
248
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
TOCHNO,ZASHTOTO NE MIZERUVAT,A RABOTQT I NQMAT VREME ZA GLUPOSTI,ZATOVA GI NQMA HORATA.HAJDE ATAKISTI,KOSTOVISTI I GERBERI USPOKOJTE SE !!!!!!!
247
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БНР съобщи, че около 12,30 протестиращите са били около три хил.
246
0
 
0
 
! Отговори
Котарак преди 15 години
Тези дебелокожите и ояли се вътре толкова са свикнали през този мандат да има протести, че не им прави впечетление вече! И 100 000 да се съберат, надали ще се напънат да направят нещо. По-скоро ще им е странно, ако на площада няма никоя! Мишоци!
245
0
 
0
 
! Отговори
' преди 15 години
Че въпреки всичко има смелост да излезеш сред народа.
244
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ! ИЗЛЕЗТЕ!
243
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1000 човека пред парламента какво означава? 200-300 журналисти, още толкова зяпачи и още толкова цивилни полицаи - остават реално протестиращи около 100-200. И заарди тях цяла София блокирана, няколко хиляди полицаи вместо нас да пазят. ги пазят тях и т.н. А за какво протестират май и те не знаят.
242
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХОРА, НА ПЛОЩАДА СЛЕД РАБОТА! НИЕ НЕ ИСКАМЕ НАШАТА ДЪРЖАВА ДА БЪДЕ ТОАЛЕТНА НА ТУРЦИЯ!НАШИЯ ГЛАС ЩЕ СЕ ЧУЕ И ПОКАЖЕ ПО СВЕТА! НАШАТА РЕАКЦИЯ КЪМ КОРУМПИРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ БЪДЕ ИЗЛЪЧЕНА ПО CNN, EURONEWS, BBC! ДА ПОКАЖЕМ НА СВЕТА ЧЕ СМЕ ПРОТИВ ТОВА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ТОАЛЕТНА НА СТАНИШЕВ и АХМЕД ДОГАН!
241
0
 
0
 
! Отговори
nekorumpiran преди 15 години
ми6ков незабавно да си подаде оставката ! Той вече е новият любимец на народа !
240
0
 
0
 
! Отговори
Чичко паричко преди 15 години
Този сайт явно е червен! За всякакви *** новини аактуализират заглавията, а сега 1 час се траят. Колко ви платиха да пишете неверна информация? По 300 лева на драскач може би!
239
0
 
0
 
! Отговори
..... преди 15 години
Mnogo ste dobre, super ste!!!!!!!!!!!!!!!!!
238
0
 
0
 
! Отговори
WIN преди 15 години
На тях не им се говори с тия хора за тех е под достоинството им да разговарят с разни не успели да се реализират в живота като тях нещастници ! На площада няма симпатизанти на БСП които са доволни с 500 лв пенсия да ги възхваляват !