Вял протест. 1000 души пред парламента

Полицията снима с видеокамери личните карти на протестиращите и пребърква пенсионерите
15 яну 2009 11:16,
318
Вял протест. 1000 души пред парламента
Снимка: Dnes.bg

Около 1000 души има на площад "Народно събрание", където тече протестът на студенти, земеделци и еколози.

Репортерът на Dnes.bg преброи повече служители на реда, отколкото протестиращи.

Чуват се скандирания: "Станишев, иди си, боклуците вземи си!","Мишоци!","Оставка!", "Червени боклуци!"

"Без насилие!". "Мълчалив, седящ протест за гората, хората" – това са плакатите, издигнати до този момент пред парламента.

Протестращите разпънаха и голям български флаг.

Заместник председателят на 40-тото Народно събрание Петър Берон излезе от сградата и веднага бе ескортиран под бурните освирквания на тълпата до близката сграда на Българската академия на науките.

Сред митингуващите беше забелязан и общинарят Мартин Заимов.

Очакванията на протестиращите са към тях да се присъединят и депутати от опозицията, които днес напуснаха пленарната зала.

"Докато управляващите се скрият зад дебелите стени на Народното събрание, ние ще бъдем вън, сред тях, заяви Мартин Димитров. "Целта ни е не да оглавим протеста, а да сме там, където ни е мястото", допълни той.

Димитров каза още, че ще стоят навън пред Народното събрание, докато продължат протестите.

Полицаите обаче пропускат протестиращите, но само след като им снимат личните карти с видеокамера.

Пенсионерите пък се оплакват, че били пребърквани и обискирани.

На въпрос на Dnes.bg защо се налага това и не представлява ли посегателство върху личните данни, от полицията обясниха, че това са превантивни мерки и до този момент са иззети няколко метални бокса, а и саморъчно изработени бомбички.

Вътре в сградата на Народното събрание Георги Пирински съобщи, че е готов да приеме всички представители на протестиращите.

Парламентарният шеф обясни, че няколко дни преди протеста е потърсил информация за това дали протестиращите ще излъчат свои представители, с които да се преговаря.

Протестиращите са заявили, че не желаят да влизат в Народното събрание, не желаят да поставят своите искания в парламента и че искат да изразят своите искания чрез протеста пред парламента.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лум-пен цензурира ли се? Това в скобите иам ли го?<***>
236
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички на площада след работа!
235
0
 
0
 
! Отговори
Не народ, а мърша... преди 15 години
Иван Костов не е любимец, и няма нужда, някой да ти бъде любимец за да изразиш мнението си. А хората, които се опитват да го вкарат в някакви политически рамки, манипулират народа. На площада сме за да защитим българските интереси и бъдеще
234
0
 
0
 
! Отговори
терор преди 15 години
" всички видяхме какво последва прегазването на майките с деца тъй като между тях се криеха терористи !" ти м уби.
233
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според друга инфо агенция протестиращите са около 2000.
232
0
 
0
 
! Отговори
Emigrant преди 15 години
ostavka ostavka ostavkaaaaaaa
231
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПРОТЕСТИРАТЕ НАПРАЗНО! 2000 души вече са пред парламента и скандират, но никой от управляващите не им обръща внимание!ВАШИЯТ ГЛАС НЯМ ЛИ Е?Да ги накараме НАСИЛА ДА НИ ЧУЯТ!ЧЕРВЕНИ ***! ЧЕРВЕНИ ***! ЧЕРВЕНИ ***! ЧЕРВЕНИ ***! ЧЕРВЕНИ ***! ЧЕРВЕНИ ***! ЧЕРВЕНИ ***! ЧЕРВЕНИ ***! ЧЕРВЕНИ ***! ЧЕРВЕНИ ***! ЧЕРВЕНИ ***! ЧЕРВЕНИ ***! ЧЕРВЕНИ ***!
230
0
 
0
 
! Отговори
daide be преди 15 години
всички там. за България! ОСТАВКА!!!
229
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Моето семеиство е много умно То ви е Крало, Краде И ЩЕ ВИ КРАДЕ, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕТЕ БЕЗ НАС САМО НИЕ МОЖЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАМЕ!Пьрво тати беше чорбаджия, а чичо хаидутин. Тати крадеше през деня чичо през ноща.Много ни беше срам, че сме БЬЛГАРИ, а не ТУРЦИ.После чичо беше капиталист, а тати комунист.Чичо крадеше през деня тати през ноща. Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не ГЕРМАНЦИ.После тати беше комунист, а чичо дисидент.Крадяха много....Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не РУСНАЦИ. После чичо беше демократ, а тати социалист. Почнахме да крадем още ПО-МНОГО...Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не АМЕРИКАНЦИ. После тати си остана социалист, чичо демократ ама взеха вуйчо за турчин.Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не ТУРЦИ, ГЕРМАНЦИ, РУСНАЦИ и АМЕРИКАНЦИ. Почнахме да крадем още ПО-МНОГО в ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА.После тати си остана социалист, чичо демократ ама взеха вуйчо за турчин, амама за ***. Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не ТУРЦИ, ГЕРМАНЦИ, РУСНАЦИ, АМЕРИКАНЦИ и ***.Почнахме да крадем още ПО-МНОГО в ГОЛЕМИ, ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА. После тати си остана социалист, чичо демократ ама взеха вуичо за турчин,мама за ***, а братовчед ми от бавноразвиващото го направихме цар. Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не ТУРЦИ, ГЕРМАНЦИ, РУСНАЦИ, АМЕРИКАНЦИ, *** и ЦАРЕ. ИМА ПРОБЛЕМ БЬЛГАРИТЕ СТАНАХА МАЛКО, А НИЕ КРАДЕМ ПОВЕЧЕ.ХАЙДЕ, НАРОД ЩЕ СИ ВНЕСЕМ ЗА ДА ГО КРАДЕМ АМА ТОГАВА НЯМА ОТ КОГО ДА СЕ СРАМУВАМЕ. Моето семеиство е много умно То ви е Крало, Краде И ЩЕ ВИ КРАДЕ, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕТЕ БЕЗ НАС САМО НИЕ МОЖЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАМЕ!Пьрво тати беше чорбаджия, а чичо хаидутин. Тати крадеше през деня чичо през ноща.Много ни беше срам, че сме БЬЛГАРИ, а не ТУРЦИ.После чичо беше капиталист, а тати комунист.Чичо крадеше през деня тати през ноща. Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не ГЕРМАНЦИ.После тати беше комунист, а чичо дисидент.Крадяха много....Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не РУСНАЦИ. После чичо беше демократ, а тати социалист. Почнахме да крадем още ПО-МНОГО...Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не АМЕРИКАНЦИ. После тати си остана социалист, чичо демократ ама взеха вуйчо за турчин.Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не ТУРЦИ, ГЕРМАНЦИ, РУСНАЦИ и АМЕРИКАНЦИ. Почнахме да крадем още ПО-МНОГО в ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА.После тати си остана социалист, чичо демократ ама взеха вуйчо за турчин, амама за ***. Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не ТУРЦИ, ГЕРМАНЦИ, РУСНАЦИ, АМЕРИКАНЦИ и ***.Почнахме да крадем още ПО-МНОГО в ГОЛЕМИ, ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА. После тати си остана социалист, чичо демократ ама взеха вуичо за турчин,мама за ***, а братовчед ми от бавноразвиващото го направихме цар. Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не ТУРЦИ, ГЕРМАНЦИ, РУСНАЦИ, АМЕРИКАНЦИ, *** и ЦАРЕ. ИМА ПРОБЛЕМ БЬЛГАРИТЕ СТАНАХА МАЛКО, А НИЕ КРАДЕМ ПОВЕЧЕ.ХАЙДЕ, НАРОД ЩЕ СИ ВНЕСЕМ ЗА ДА Г
228
0
 
0
 
! Отговори
kirooo преди 15 години
КОЛКО МНОООГО ХОРААА,АХАХАХАХАХА
227
0
 
0
 
! Отговори
Джони преди 15 години
Днес сценария май няма да е вчерашния щото филма на мврпикчър излезна много *** какво да очакваме от ***!Значи явно не им се е плащало за актьори за това в снимките бяха ангажирани само хора които са вербувани от криминалния контингент !Специялните ефекти им бяха доста слаби сигорно заради ниския бюджет !Имали възможност и за по добро престъвление ама друг път ! Значи некви пишлмета заплашват остоите на супер силата България и супер ченгетата хладнокръвно поемат удара всички видяхме как понесаха загръждения да метнат върху главите на тъпите полицай а ги пуснаха пред тях ! Ама важното беше да се види по светъ че тук някои терроризира горките полицай ! След което всички видяхме какво последва прегазването на майките с деца тъй като между тях се криеха терористи !
226
0
 
0
 
! Отговори
anelia преди 15 години
SEga niama ,niama agresia ,obiknoveni hora na plo6tada ,za6to upravlaiva6tite pak mal4at ,za6to nikoi ne izleze i uvaji horata koito mraznat van
225
0
 
0
 
! Отговори
DESITA преди 15 години
Май Иван Костов е любимец на всички:)))))))
224
0
 
0
 
! Отговори
Не народ, а мърша... преди 15 години
Не се поддавайте на пропагандата от медии и правителство. В момента всички работят да омаловажат това, което става. Нека всеки от нас да излезе и да защити името БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИН. Нямало кауза, нямало речи - речите ги слушахме достатъчно . КАУЗАТА Е САМО ЕДНА и тя се казва БЪЛГАРИЯ
223
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ВКЛЮЧЕТЕ RE:TV И ВИЖТЕ ИСТИНАТА!ПЛОЩАДА Е ПЪЛЕН!АТУАЛИЗИРАЙТЕ ЗАГЛАВИЕТО! НЕ СЛУГУВАЙТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ***!
222
0
 
0
 
! Отговори
Kam 215 преди 15 години
I nie sme s vas! Ostavka Ostavka Ostavka
221
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Част от са на площада, а останалите съжаляват, че не са там.
220
0
 
0
 
! Отговори
vishist преди 15 години
Ne e za vjarvane imam cuvstvoto ce sme USA,a vcera moge bi cugdenci protestiraha,a ne bulgari?Na 39 godini sam i se pitam kak da uvagavam neshto,koeto samo ne se uvagava...Vsicki TV reporteri kak komentirat givota ni,vse edno ne sa ot nas ili samo nie sme ludi?Sega TAXI-ta kade sa...?S 2 dumi kade sa lekari,uciteli i t.n. ta nali v mladite e progresa...BG,BG ZA TEBE TE UMRJAHA!!!!!!!NA REVOLUCIJA
219
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
МВР няма право да снима лучните карти на протестиращите и да ги претърсва с какво основание го правят по кой закон, това е диктатурски акт, полицаи не искайте увеличение на заплатите си , защото отдела ви е корунпиран и вие тръгвате срещу народа си с непозволени долни методи, къде е кмета да поеме оговорност за този комунистически произвол, как си позволявт къде се намират....
218
0
 
0
 
! Отговори
ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! преди 15 години
ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО! ЕДИНСТВО!