Главният архитект на София сгафил с лунапарк ZAMPERLA

ДНСК глобява Петър Диков за разрешителните, които e издал
10 юни 2010 22:17,
85
Главният архитект на София сгафил с лунапарк ZAMPERLA
Главният архитект на София Петър Диков. Снимка: БГНЕС

ДНСК образува административно наказателно производство срещу главния архитект на София Петър Диков.

Производството е за това, че Диков е одобрил проектите и е издал разрешение за поставяне вместо разрешение за строеж за обекта:  "Център за детски атракции "ZAMPERLA лунапарк" в Южния парк на столицата.

От проверките на ДНСК е установено, че собственикът на терена – "Глобал Груп Еко", има само разрешение за монтаж на временни обекти – детски атракционни съоръжения.

Още по темата

Актът и глобата за нарушението са връчени лично на главния архитект на София на 7 юни.

Днес изтича срокът за възражения по тях, уточниха от строителния контрол.

Строежът на атракциона ZAMPERLA бе спрян от ДНСК в края на май.

Веднага след това дойде и заповедта за премахване на незаконното строителство.

Строежът се намира в трета част на Южния парк на ул. "Сребърна".

ZAMPERLA – София е българо-италиански проект, който предвиждаше атракционът да бъде реализиран на територия от 7 дка, разделена на 3 сценично-декорни зони – зона "деца", зона "тийнейджър" и зона "градина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
защо не ги оставихте щяхме да си имаме втори софия -ленд.градци и изедници са нашите управляващи -всичките до момента от прехода
52
0
 
17
 
! Отговори
Sportista преди 13 години
Дикоов голям мошенник си бе!Не можело да се строи нов стадион на мястото на стария. Маса доводи изреди тогава.Все "морални и законни".А как така сега си дал разрешение а?София Сити Център върху парк е строен - можело.Хилтън върху парк е строен - можело.София ленд върху парк е строен можело.А за спорта не може?Пак за "твоите" хора може а за другите не.МОШЕННИК!
51
0
 
9
 
! Отговори
втс преди 13 години
Казват ,че Стуци Янев бил невинно пионерче,в сравнение с Диков,дали е така???Архитектите отговорни за съответен район по Общините са най корумпирани.Има такива ,чийто имена и тарифи се знаят добре от всички.Но какво от това.Даже проекта ви да няма никакви отклонения от нормите,ще намерят нещо което липства или нещо да се "загуби" от него ако не платите.
50
0
 
14
 
! Отговори
Архимед преди 13 години
Едно време в Гърция установихме, че грешката е пропорционална на кесията , която ни подават под масата. Но за тук в България незнам, просто споделям опит.
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В едни пикливи общини гл. архитекти са милионери, а за София сами си правете извода. Въпрос на време е да цъфнат игрите.
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами аз невиждам грешка спрямо това което е написано.Производството е за това, че Диков е одобрил проектите и е издал разрешение за поставяне вместо разрешение за строеж за обекта.Значи разрешил е да ги поставят лошо няма ,не е разрешил да строят.Това си е перфектно решение.Винаги може да отмени поставянето!Но даде ли им за строеж тогава лошо!Невиждам за какво го наказват.По хитро решение в полза на общината няма!Вместо да го наградят те го наказват.*** работа българска.
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такво толкова се чудите тука?Има ли държавен служител който е пропуснал да се възползва от служебното си положение по един или друд начин.Ако някой не го е правил то е било защото длъжноста му не му е позволявала а не морала.
46
1
 
31
 
! Отговори
Че ГиВаря преди 13 години
Какво толкова го емнахте човека, сбъркал е! Кой няма да сбърка срещу едни 200 000 ? ...
45
0
 
8
 
! Отговори
ox ax преди 13 години
SIMIDCHIEW ot DNSK globil DIKOV -egati smexa. Onia sas " ZLATNA PERLA" i nezakonni liftove ,dalaveri v " ZANKOV KAMAK,,,tozi s ZAMPERLA.A MRRB se gordee s uspexi
44
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** новината. Вие ако мислите, че само това е сгафил.. Колко още има, ами просто сам няма да си каже.
43
3
 
23
 
! Отговори
архитекг преди 13 години
Защо се занимавате с глупости, Петър Диков е много умен и интилигинтин играч.Подобни неща никога няма да дадат резултат. Просто трябва да се направи направи съпоставка между проектите , които брат му арх. Калин Диков е подписал/ но не проектирал/ и средната цена на проектиране на кв. метър. Ще се окаже че Калин Диков е много търсен "кадърен" архитекг и много платен ...... На това как му се казваше...... конфликт на интереси.
42
2
 
30
 
! Отговори
ДАААААА преди 13 години
Същия този Архитект обясняваше наляво и надясно как Никога ЦСКА НЯМА дастрои в Борисовата градина!!!! А сега подписал да се строи в паркая баси ***!!!!!
41
0
 
11
 
! Отговори
volodq stoqnov преди 13 години
Андон Тотев,ама нали го туриха директор на Интер хотел Сандански и от там му е прякора...Плюс това е от едно село Левуново до Санднаски и е *** като свински Г*ЗЗа това Келнера му пасва идеално.Цар и господар е на далаверата и на екскурзиите в Германия,за сметка гражданите на град САНДАНСКИ :)Ама дано се задави...скоро ще даде властта и *** в затвора много ще му с езарадват на охранения дебел Дирник!
40
1
 
23
 
! Отговори
ema преди 13 години
ZATVOR ZA DIKOV
39
0
 
10
 
! Отговори
Buck Satan преди 13 години
Антон бил, не Келнер:) Келнер му е прякора, не разбрах защо:) Но преди да го провея в Гугъл и аз се посмях хубаво ха ха
38
1
 
12
 
! Отговори
Asen Petrov преди 13 години
...toq pumiqr e za raztrel...
37
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех, колко много бих се зарадвал да видя крадльото Диков в затвора. Но също и ... ех, мечти, мечти ...
36
0
 
10
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Ахахахахах верно ли се казва келнер бре :) .
35
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Архитектите са по-корумпирани и от Съдиите. Но интересно защо ли Бойко не казва и дума по въпроса. Нито "честната" и "безпристрастна" българска журналистика.
34
5
 
17
 
! Отговори
СРС преди 13 години
А КАКВО СТАНА С ДОЦЕНТ ДИМИТЪР БЕЛЕВ, ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО ТЪРГОВИЯ В УНСС. КОЙТО НАРОЧНО КЪСА СТУДЕНТИТЕ СИ НА ИЗПИТ. И КОЙТО ПРИБИРА ПАРИ ОТ ТОЗИ, КОЙТО МУ ДАДЕ. КАК ТАКА ЛИЦЕТО ПЕТЪР МАЛИНОВ ОТ МОНТАНА ИМАШЕ ДВОЙКА НА ИЗПИТА И 5 ДЕНА ПО-КЪСНО ДОЦЕНТ БЕЛЕВ МУ НАПИСА ЧЕТВОРКА? СРЕЩУ КОЛКО ДОЦЕНТ БЕЛЕВ, СРЕЩУ КОЛКО РАЗДАВАТЕ ЧЕТВОРКИТЕ? ДАНС ЗНАЯТ ЛИ ЗА ВАШАТА ПРАКТИКА? А РЕКТОРА НА УНСС?