Главният архитект на София сгафил с лунапарк ZAMPERLA

ДНСК глобява Петър Диков за разрешителните, които e издал
10 юни 2010 22:17,
85
Главният архитект на София сгафил с лунапарк ZAMPERLA
Главният архитект на София Петър Диков. Снимка: БГНЕС

ДНСК образува административно наказателно производство срещу главния архитект на София Петър Диков.

Производството е за това, че Диков е одобрил проектите и е издал разрешение за поставяне вместо разрешение за строеж за обекта:  "Център за детски атракции "ZAMPERLA лунапарк" в Южния парк на столицата.

От проверките на ДНСК е установено, че собственикът на терена – "Глобал Груп Еко", има само разрешение за монтаж на временни обекти – детски атракционни съоръжения.

Още по темата

Актът и глобата за нарушението са връчени лично на главния архитект на София на 7 юни.

Днес изтича срокът за възражения по тях, уточниха от строителния контрол.

Строежът на атракциона ZAMPERLA бе спрян от ДНСК в края на май.

Веднага след това дойде и заповедта за премахване на незаконното строителство.

Строежът се намира в трета част на Южния парк на ул. "Сребърна".

ZAMPERLA – София е българо-италиански проект, който предвиждаше атракционът да бъде реализиран на територия от 7 дка, разделена на 3 сценично-декорни зони – зона "деца", зона "тийнейджър" и зона "градина".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
21
 
! Отговори
Volodq Stoqnov преди 13 години
Ех,наистина защо няма акция "архитектите" ?Главната на Сандански архитектка Васка Терзиева,като Диков плаче милата за затвор!Опропасти Сандански начело с кмета Келнер Тотев...!В момента ги размотават из прокоратурите и до ден днешен нищо,,,а главната я гложбиха само 1000 лв ,защото бяха построили хотели над град аи ни изсякоха гората,,Сега искат д ани вземат и хубавият зелен парк!Б.Б. И Ц>Ц> дано четат и д асе самосезират...Трябва затвор и много бой,това е истината Братя!!!
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Със съжаление ще кажа, че колкото и да ни се иска, няма да видим този крадец и мошеник в затвора, поне докато ГЕРБ са на власт. Не са тайна близките му отношения (не само приятелски, а и бизнес) с Премиера. И защо никой от журналистите не обелва и дума за 27-те фирми на Бойко Борисов и 4-те от тях, в които е съдружник именно с Главния крадец на София - г-н Петър Диков ???
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Честито , българи! Борейки се с несъществуващата финансова криза министър Дянков създаде необратима икономическа такава. В разрез със всички учебници по икономика той парализира и последните останали работещи и привличащи инвестиции предприятия. Планът за намаляване на България до 5 милиона души е към своя завършек.Започна го Берон, Виденов се опита да го спре и го унищожиха от там насетне всеки следващ спомогна за реализирането му.Бойко е последният от проекта. Аз не знам как да си платя тока!
30
0
 
5
 
! Отговори
zzz преди 13 години
a za gof igri6teto v s.Katina za koeto nikoi nee pisal 4e i tam dalaverite sa dosta golemi i to ot zam. kmeta na sf i tam zacikliha ne6tata 6toto nqkoi lapna parite ot 4astnite imoti koito bqha prodadeni ot stoli4na ob6tina i nikoi ne izvadi i lv na horata a sega hodene po makite
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и аз мисля че е крайно време за новия епозод от сериала на Киноцентър "ГЕРБ-милицията". Много ще се радвам наистина той да носи заглавието "Архитектите". Мисля също, че целият български народ би се радвал на това.
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в момента всички бг политици са комунисти и крадци,чеда на партията столетницакойто и да изберем,нищо яма да се подобри
27
0
 
17
 
! Отговори
ххх преди 13 години
Обществото очаква акция "Архитектите". За Диков се говори от проектанти и инвеститори , че надминава по корупция всички свой предшесвеници.В общините има архитекти който си казват таксите....корупцията е изключителна,но се покровителствува от горе иначе няма друго обяснение.Ако управляващите искаха могат да я спрат.
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българският народ ако беше умен нямаше да избере отявлени некадърници и словоблудци да го управляват. Казвам го не със злорадство, а с тъга, защото и аз съм БЪЛГАРИН.
25
5
 
15
 
! Отговори
до 28 преди 13 години
кажи ми какво българско виждаш в българския народ ?2 милиона турци,3 милиона циганикакъв потенциал очакваш да има ?
24
3
 
22
 
! Отговори
Честито ! преди 13 години
*** и злобна *** спечелиха Биг Брадър Фемили ...Българинът се отъждестви с прости и злобни хора !Той видя себе си в един погребален агент с два пръста чело признак на изключително ниска интелигентност и една злобна ***, която по простотия и ограниченост не отстъпва на съществото до себе си ....Не се чудете тогава защо България е на последно място в Европа ! С такъв народ - толкоз !!!
23
0
 
12
 
! Отговори
ele преди 13 години
DIKOV e PO- korunpiran ot Stuci IANEV
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фандъкова незабавно да го уволни !!! Закъсняла е вече !!!!
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
как няма да намалеят потоците към страната?Продадохме на безценица почти всичко, 20 години ядохме и пихме, щракахме с пръсти и гледахме вечер Азис, Биг Брадър и Бойко Борисов.Е, свърши се, ние изядохме сиренцето в капана, и сега капана щрака с пълна сила.Тези, които си накупиха държава, сега ще трябва да осребрят капиталовложенията си.Дупе да е яко от тук нататък на народа!Сега на практика ще видите, че ще свалят по 10 кожи от човек,и от вола ще искат мляко...
20
1
 
12
 
! Отговори
lol преди 13 години
toq kaput kato dade stroeja za obnovqvaneto na Centralna gara na firmata na brat si chrez anulirane na purvoto mqsto v konkursa nikoi nishto ne kaza, tozi e mrusno jivotno
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Честито на всички гербаджии !!! Митът Бойко е развенчан !!! Ще ни се отели волът на всички българи !!! Честито ! Слагайте минуси на воля...Слагайте минуси на истината....
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кремиковци го затвори Иван Костов, а не Бойко Борисов.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То се вижда колко е хубаво - сривът и потъването на Българие е резултат и от затварянето на Кремиковци. Ама такива промити гербо-милиционерски мозъци като теб няма как да го знаят.
16
0
 
19
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Няма смисъл от производство. Вкарайте го за 10 години в затвора и го глобете 1 милион. Няма да ви пита защо. Гаранция ,че знае защо.
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как с кои пари ще плати. Естествено че с нашите - на данъкоплатците. Не вярвам Бойко да му заеме от трезорите на СИ-Банк, въпреки че Диков има голяма заслуга в пълненето им.
14
0
 
15
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Пешо спечли конкурса който организирахме за проектиране бизнес центъра наКривунделово.Негова беше идеята да има и един малък небостъргач само от ....стотина етажа,където ше се помещават офиси на световни.....фирми.Освентова ще има и няколко банки,като....Мерил Линч и една..френска.Финансиранетона проекта е поето от емира на Бахрейн,който е женен за една .....нашенка,която е десетата му....жена.Бате Бойко ще открие ....центъра,някъде към краяна мандата му,тогава ще е....готов.