Бутат бараките на ромите в "Малинова долина"

20-те постройки ще бъдат сринати следващия месец
14 юли 2010 16:38,
78
Бутат бараките на ромите в "Малинова долина"
Преди три седмици бяха съборени 80 незаконни бараки. Снимка: Булфото

На живеещите в ромското гето в столичния кв. "Малинова долина" са връчени предупреждения за премахването на незаконните постройки, съобщи кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев.

Близо 20-те бараки ще бъдат премахнати следващия месец.

Това е седмото поред незаконно гето, което ще бъде премахнато в този квартал, допълни той.

Преди три седмици бяха съборени 80 незаконни бараки.

Тогава служители на полицията съставиха актове на живеещите без адресна регистрация, а от "Екоравновесие" прибраха бездомните кучета в района.

Констатирано е, че живеещите в гетото са жители на Берковица, Луковит, Лом и Ловеч, уточни кметът Дилчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти шегуваш ли се?Никой никога не им е давал разрешение. Преди години там където живеех имаше къщи, после решиха да строят блокове, на хората дадоха апартаменти, а къщите бяха съборени, обаче между блоковете останаха няколко къщички и *** се самонастани в тях. После дойдоха роднините му, построиха си бараки до къщичките и докато се усетим къщичките бяха в центъра на едно огромно гето! Какво разрешение, какви 5 лева! Просто се домъкнаха с каруците си преди 40-тина години и толкоз.
53
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А за кончето не се тревожи, за него ще се грижат много по-добре отколкото го прави ***. Ще го хранят редовно, няма да го бият, нито всекидневно ще заплащват живота му из натоварения софийски трафик. Така, че от гледна точка на коня, това си е щасливо избавление. Ако има късмет ще го купи някой селянин и ще си пасе щастливо на свобода, вместо да яде кашони насред гетото.
52
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен това е подигравка с ***, първо някой им е позволил да се настаняват където пожелаят после пък им бутат къщите, айде господа българи гледайте си работата сериозно, ако хората от общините и полицията са си вършили работата на време сега няма да има какво да се бута. Всяка такава гадост тръгва от несвършената работа на българите. Правили сте се че не ги виждате, пък сега някой решил да свърши нещо, голяма радост за всички.
51
2
 
6
 
! Отговори
вярващ преди 13 години
Ами да само така ще им намалим приръста.
50
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ураааа! А кога ще махнат гетото в ж.к. Сердика? Знате ли откога го чакаме този момент? От години се подложени на непрекъснат терор, а и на нечевешка смрад през лятото.
49
0
 
7
 
! Отговори
Deltichko преди 13 години
Гуркото кончи... :(
48
0
 
17
 
! Отговори
дръво преди 13 години
къде са от "4 копита" да видят как са нат'варили коня и го мъчат...
47
1
 
6
 
! Отговори
do boksior преди 13 години
Gospodine,nai-trudnata za emigraziq strana e Avstraliq!Stranata e mejdu parvite tri po standart.
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
30-ти,много си прав!
45
0
 
4
 
! Отговори
sased преди 13 години
mno-o-ogo dobre, no i mno-o-ogo kofti! sega otnovo shte se vturnat da kradat ne samo metal, a i materiali za baraki! gorkite nie! pak shte ni otarashat kashtite, a i taka shte naseliat malkoto ostanali pusteeshti kashti v kvartala - vsichki ostanali sa sas samozaselili se migani! Niama li krai s taia napast!
44
1
 
20
 
! Отговори
fasd преди 13 години
Да се махат мръсните ***!!!!!!!!!!
43
1
 
8
 
! Отговори
без пари преди 13 години
И да ги бутате и да ги оставяте все едно и също. Ще си направят новите о то с това което ще си вземат от на без пари :)))
42
1
 
13
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 13 години
Крайно време беше!
41
1
 
20
 
! Отговори
Само така ! преди 13 години
Най-накрая някой да предприеме нещо. Този проблем трябва да се реши. Има си правила и задължения всеки гражданин на тази страна и те трябва да се спазват без значение какъв си. Не може ромите да си правят каквото искат а ние да сме все виновни и да сме им кравички за доене и убиване !
40
1
 
21
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Ако дойда и си опъна палатка у вас, "фашизъм" ли ще е?
39
1
 
11
 
! Отговори
БОТЕВ от ПЛОВДИВ преди 13 години
Това потребителско затворено общество трябва да се научи на ред и дисциплина.Видно е че не искат.Заради проклетата Европа не трябва да ги нараняваме,затова трябва да повикаме на помощ другаря Калашников.Това не е фашизъм,а решаване на проблема.
38
6
 
1
 
! Отговори
вятъра преди 13 години
Е как така ще им бутате навесчетата и барачките? Че то това си им е в етническите традиции, къде сте, Сорос, Отворено общество, неправителствени организации?....
37
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това няма общо с фашизма, защото никой не им дава право, където им хареса да се настаняват. А ние трябва да плащаме и да чакаме, за да ни дадът разрешение за строеж! След като са пълнопрвани граждани и винаги се оправдават с дискриминация и че са в неравностойно положение, да спазват закона такъв какъвто е! А не да са граждани на страната само им е удобно! Да отидат на село и да се занимават със земеделие, няма да станат богати, но няма да бъдат и гладни и ще имат по-големи шансове.
36
2
 
10
 
! Отговори
някой си преди 13 години
Правилно казва селянин по-назад.За да се вземат радикални мерки ще трябва *** да си направят гета в Банкя,да вгорчат малко живота и на властимащите.Нека и бат'Бойко да поживее малко в близост до тях,пък после да говори за толерантност и интеграция на малцинствата.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
още като се роди червейчето и му се клъцват половите органи с големата ножица за да не разнася зарази и лоши гени