Ремонтират бул. Брюксел за над 16 млн. лева

Строителните работи ще продължат до пролетта на следващата година
19 юли 2010 13:51, Красимир Ангелов
40
Ремонтират бул. Брюксел за над 16 млн. лева
Снимка: Булфото

До края на тази седмица ще започне ремонтът на бул. "Брюксел", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й вече е подписано споразумение с Министерството на регионалното развитие, което се очаква до края на днешния ден да се подпише и от министър Росен Плевнелиев.

Ремонтът ще се финансира от държавния бюджет с 16,5 млн. лв. и ще се извърши от "ГБС-Инфраструктурно строителство".

Ще се извърши цялостно реновиране на мостовото съоръжение, върху което е булевардът, уточни Фандъкова.

Предвижда се в началото на ремонтните дейности да бъде затворено само едното платно на булеварда и движението на градския транспорт и автомобилите ще се извършва двупосочно в другото платно.

След изчистването на конструкцията на затвореното платно ще се
затвори и другото, за да се извършат дейностите по подготовката на второто платно за възстановителните работи.

Ремонтът ще обхване участъка на бул. "Брюксел" – от бул. "Цариградско шосе" до разклона за Терминал 2.

Строително-възстановителните работи ще продължат до пролетта на следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Четете по внимателно ,моста ще бъде ремонтиран изцяло няма да му се подменя само асвалта.И крайно време беше този мост не е пипнат откакто е направен по Тошово време.
38
0
 
5
 
! Отговори
pisna mi преди 13 години
Абе как всеки път има някой, който да недоволства и да хули наред ... СПРЕТЕ С ТОВА ЧЕРНОГЛЕДСТВО !!!! Българи осъзнайте се !!! Спрете тая злоба бе, хора !
37
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 13 години
Булеварда трябва да бъде довършен до Терминал 2, а напрактика му липсва цялата естакада от сега съществуващата до входа на Терминала. Освен това има и разклонение да се доизгражда, така че дишите спокойно, журналистите поспестиха малко информация.
36
6
 
1
 
! Отговори
LoRd преди 13 години
16 млн. лв. за булевард, по който почити не се движат автомобилил това е престъпление! С тези пари колко нови тротоари само могат да се направят! Но важното е портата на столицата да изглежда хубаво, а това, че вътре е *** и смърди е отделен въпрос. Браво на г-жа Фъндъкова, за управленската кадърност! Така софия и след 50 години няма да придобие европейски вид!
35
4
 
1
 
! Отговори
маестро преди 13 години
Не съм доволен като данъкоплатец, т.к тази сума пари е много по-голяма от необходимата за преасфалтиране на 1,5км булевард с общо 4 ленти! На всичкото отгоре срока за изпълнение е страшно дълъг, с тези пари в Германия ще направят 2 пъти по-дълъг булевард с инфраструктурата около него, за много по-кратък срок и ще изтрае много повече, защото там строят с акъл и качество, този булевард тук я изтрае 2 години, я не и после хайде на ново 16млн за нов ремонт през 2012г, пак от нашия джоб не за 1ви път
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малкия я ми кажи от кога общинските бюджети имат нещо общо с държавния. Хахахаха.Нека позная и ти си Харватски възпитаник. А колкото за парите отпуснати от държавния бюджет за София си спомням едни 100 милиона за метрото и одържавяване на топлофикацията за да може да и се платят дълговете едно от нещата, които ББ каза че ще оправи. *** да послуш МВР химна за да се донадъхаш.
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МНОГО *** В ТАЯ СОФИЯ ....Казах ли ви вижте как тракат минусите хахаха
32
0
 
6
 
! Отговори
ХО, ХО преди 13 години
По тоя булевард се возят предимно бакшишите майна и особено тези дето карат на метан и пропан бутан.
31
3
 
12
 
! Отговори
ash преди 13 години
като ги знам тия какви са тикви за 16 милиона най-много маркировката да сменат..... ако не помните, преди 3-4 години пак го ремонтираха основно тоя булевард.... порно с оранжеви жилетки хахаха
30
0
 
9
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Дано, и дано го направят както трябва.. определено има нужда.
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
17всичко хубаво, но ремонта на булеварда го правиха царистите когато царо бе примиер и боко-тиквата баш милиционерщо изведнъж комунистите ти станаха пак виновни?
28
1
 
7
 
! Отговори
* преди 13 години
Ами човека е прав-да се дават пари за пътища,но тази сума е твърде големичка за тази цел.Не се строи лот от магистралата-за един булевард около 1км-2 16млн.-са страшно много пари.
27
1
 
8
 
! Отговори
PARLIAMO ITALIANO преди 13 години
Защо Брюксел и то с пари от бюджета? Ами защото така, а и освен това, това не са Европейски пари и от Брюксел няма как да ни контролират за далавери.
26
2
 
4
 
! Отговори
iff преди 13 години
За 16млн. би трябвало да се ремонтира за 2-3 месеца максимум.Пролетта на другата година е много относително,а и никога не се спазват сроковете-значи 1 година в най-добрия случай.За една година е логично да се платят по-малко пари,ако се понапънат би си заслужавало сумата,но дори и тогава ми се виждат малко множко....
25
2
 
6
 
! Отговори
ХХ преди 13 години
Цървулите вън от София!
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Братле ти знаеш ли изобщо колко пари струва един квадратен метър асфалтиране, че говориш така. Да не говорим за бул. не ги знам колко са големи ама такива са си цените. За държавата не могат да ги направят по - евтини. Все трябва да има някой недоволен или тея които карат коли и има дупки или тея които нямат и не карат и се вайкат за това, че харчели парите за пътищата. Един доволен няма ...
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е много хубава вест и да го направите както каза Борисов СУПЕР ВХОД НА СОФИЯ ОТ ЛЕТИЩЕТО СЪС ЗВУКОИЗОЛИРАЩИ СТЕНИ, обаче кога "ЦАРИГРАДСКО",че то прилича на "просяшко" особено моста на 4-ти километър с ръждясалите железа е просто страшно,срамно!!Хайде догодина и него и КРАЙНИТЕ КВАРТАЛИ,защото разликата в данъците не е много голяма за да се пренебрегват непрестанно с оправдание -"криза".
22
0
 
13
 
! Отговори
София преди 13 години
Да де,така беше,но грешиш че е било ремонт.От бетона под асфалта идват проблемите.Тогава настлаха нов асфалт на места върху голата арматура от бетона.Целта беше да се вземат парите от "Пътища и съоръжения.Пари хвърлени на вятъра,и тогава дадоха допълнително средства даже.Безсрамни и нагли крадльовци.Булеварда още през 2008 беше пак за ремонт.
21
13
 
14
 
! Отговори
маестро преди 13 години
16,5 милиона лева за само за един булевард, който дори не е в толкова окаяно състояние, 100% някой ще се нагуши с тоя ремонт!!! Не е важно кой ни управлява, при всички цените са безбожнозавошени, защо ли??
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МНОГО *** В ТАЯ СОФИЯ И СЛАГАТ ЛИ СЛАГАТ МИНУСИ ЗА ПОВДИГАНЕ НА САМОЧУВСТВИЕТО