В столицата с велосипед. След 2013 година ще е най-удобно

Велоалеите ще бъдат ориентирани и към метростанциите
22 сеп 2010 14:07,
53
В столицата с велосипед. След 2013 година ще е най-удобно
Снимка: БГНЕС

Има специална програма за изграждане на мрежа от велоалеи на територията на София, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Фандъкова посрещна участниците във велошествие пред паметника на Цар Освободител.

Програмата вече се реализира, в момента се провежда процедурата и в понеделник ще бъдат отворени ценовите оферти на изпълнителите на първата мрежа в район "Младост" - с дължина над 7 км. 

Велоалеите ще бъдат ориентирани и към метростанциите, където ще има паркинги за велосипеди.

Работи се по техническите проекти за останалите участъци. Фандъкова изрази надежда идната година да бъде получено финансирането за следващите участъци - в централната част и в ж.к. "Люлин". 

Очакването  е до 2013 г. с намиране на нужното финансиране да се реализира цялостната програма с дължина от 100 км.  

Йорданка Фандъкова се присъедини към съболезнованията за загиналата жена-велосипедист при нещастен случай в центъра на София. 

Тя апелира към шофьорите да бъдат внимателни, но призова за внимание и от страна на велосипедистите и пешеходците, защото в града все още няма достатъчно възможности за велосипедисти. Засега най-сигурните места остават парковете и изградените преди две години две велоалеи. 

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова даде старта на велошествие, което премина от НДК по бул."В.Левски", ул. "Г.С.Раковски",  бул. "Цар Освободител" до пл. "Народно събрание". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Фандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
bla преди 13 години
Както казаха в ''Господари на Ефира'', щастие за шофьорите - още 100 км. места за паркиране :))
51
0
 
3
 
! Отговори
Величко преди 13 години
Фандъкова е много зле. Живее си в измисления свят на ръководител кражок в СОУ-то и по-далеч от нослето си невижда. Пак станахме засмях пред чужденците! В Албания вече имат топла вода другарко фандъкова!
50
3
 
2
 
! Отговори
манго преди 13 години
уййй бравоооЩе одим да берем колела на метротууу
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В най-добрия случай, ако го вържеш за рамката, ще ти свалят всичко друго - колела, кормило, седалки, калници...Това с комбинацията велоалеи/метро няма как да работи. На сума приятели им откраднаха колелата така. Никога няма да си го оставя някъде и да тида за 8 часа на другия край на града. Поне докато не започен полицията да се справя с дребната престъпност, а не само да ти вдигат рамене. 5 пъти са ми крали дребни неща миналата година, вече престанах да ходя до районното. И съм в центъра!
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То пък точно типичните жители на Люлин и Младост как ще се засилят да карат колелета, манииии!В центъра се кара, защото хората имат паркове наблизо и отиват там. В люлин до къде ще отиде с колелото? До съседния микрорайон ли? И ще се нагълта с *** като за световно. Или пък ще си остави новото колело (гледам, че в София се кара основно DRAG - над 400лв) завързан за желязо на метростанцията в ЛЮЛИН и ще ходи цял ден в центъра? Това е страната на дребната престъпност бе, няма такъв луд!!!
47
0
 
0
 
! Отговори
istina преди 13 години
mnogo iak komentar, tochno v desiatkata. Bravo! Dve lenti prez spirkata......Bravo, tovae jestokata istina.
46
2
 
1
 
! Отговори
smeshki преди 13 години
Smeshna rabota, tazi jenica imali predstava kakvo e velosipedna aleia, i kak tova e napreveno v belie dyrjavi. A koi ot bg shofiorite shte zachita predimstvoto na velosipedistite. Ia si glediate kolite kato v Irlandia i ne se zanimavaite s tova deto ne ni e rabota, nito e zalegnalo vkulturata ni. Smeshna kmetica........
45
0
 
0
 
! Отговори
bonev преди 13 години
ili sa ZBRAKNALI 4islata ILI 2013 i isti4a mandata na taq :)
44
0
 
5
 
! Отговори
Красивото бобче преди 13 години
Вместо паркингът за велосипеди да е 3 стоянки на 100 метра от спирката, да вземат да го вкарат поне вътре да е - на станция "Васил Левски" има достатъчно място да се сложат вътре. Защото аз колелото оставя ли си го на такъв паркинг, просто мога да му кажа чао.
43
0
 
4
 
! Отговори
Machiavelli преди 13 години
Щом за велоалеи вадят такива цифри (2013), представям си за магистрала...
42
3
 
6
 
! Отговори
... преди 13 години
...тъй че защо не се замислите какво Вие правите и как се държите, всички сме селяни и мизерници всеки мислещ се за по-добър от другия, прибиращ се всяка вечер в жалката си кочинка /душ и мат/ И тъй си седим пред компютрите и си мърморим, жалки приказки говорим. Ако искаме нещо да се промени, трябва ние да се променим, и след това да се съберем да видим какво да я правим тая държава, защото тя очевидно не функционира, До тогава си спестете жалкото мърморене, и имайте малко самоуважение.
41
5
 
5
 
! Отговори
Поредния преди 13 години
Много малки и жалки хора пишат тук, не ви ли омръзна да търсите вината в другите и да плюете по другите как нищо няма/не са/ направили, как "столицата" била много мизерна и т.н. и т.н. Жалко е да живея с толкова *** и низки същества всеки ден които нямат елементарна култура да си изхвърлят фаса в коша, пък какво ли остава за отношението един към друг. Корупция имало, ама ние сме тия който дават парите нали? Много е лесно да се говори в 3-то лице, и да се скриваме един от друг...
40
0
 
7
 
! Отговори
Гражданин за ЕРБ преди 13 години
"В столицата с велосипед. След 2013 година ще е най-удобно"...И С ВЕЛОАЛЕИТЕ ЩЕ СТАНЕ КАТО С ЗАВОДА ЗА ***. СИРЕЧ - ЗАВОДА ЗА *** ОТИДЕ НА ***...... истината е, че е по-удобно е да се кара колело след като построим завода за *** щот ще се блъскате с ***.Но тъй като завода за ***, няма да се финансира с Евро пари, и мутрафона не си направи сметки те за N-ти път, с велосипедите до тук. Сиреч, поне още 10 години, и ще стане при други управляващи, не при милиционерите...
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абсолютно съгласенза какво им трябваше да пренаселят София като принудят хората от провинцията да изоставят родните си места на ***
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма по-жалък и мръсен град от София в момента, с по-жалка и некадърна кметица. Казвам го с болка, като софиянец. Кофти.
37
2
 
5
 
! Отговори
KOLOEZDA4 преди 13 години
ISKAM WELO ALEI MOLQ! BRAWO! S KOLELO ILI METRO E NAI BURZO WINAGI RAZBERETE KOLITE SAMO LETI6TETO IZWUN SOFIQ OT TAM NA AEROPLAN I 4AO!
36
0
 
25
 
! Отговори
Да, ама не ! преди 13 години
Няма европейски град с толкова лоши условия за каране на велосипед. А да караш колело е супер приятно и полезно. Но *** предпочита Голф с газова уредба !
35
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ФанДупкова, кой че ти запълни Дупките, *** офцо слънчасала ???
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такава пародия на ВЕЛОАЛЕИ, каквито са в софийския им вид, няма никъде по света - АБСОЛЮТНО НИКЪДЕ !!!
33
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама Данче, ама Фандъчке, защо си мислиш че велоалея означава, две боядисани в жълто ивици на тротоара, които често минават и през спирка на градския транспорт.