Фандъкова обеща: Решавам до 3 г. проблема с кучетата

Бездомните животинки намалели от 20 на 10 хиляди
Обновена: 8 мар 2011 14:06 | 8 мар 2011 12:54,
246
Фандъкова обеща: Решавам до 3 г. проблема с кучетата
Глутница, тичаща из София. Снимка: Булфото

"Реалистично е в рамките на две-три години проблемът с бездомните кучета да бъде решен, но мерки трябва да се прилагат във всички общини, тъй като проблемът е сериозен в цялата страна", обяви столичната кметица Йорданка Фандъкова.

"Данните сочат, че при положените усилия през предходните години бездомните кучета са намалели от 20 000 до под 10 000", каза кметът на столицата.

Още по темата

"Проблемът с бездомните кучета е един от най-трудно решимите, защото става въпрос за живи същества, свързан е с повече търпение. Насочили сме сериозни усилия към комплексното му решаванe", категорична бе тя.

По думите й се работи за стимулиране на столичани да регистрират и кастрират домашните си кучета.

"Тази година сме обявили, че ще правим безплатна регистрация, кастрация и поставяне на чипове, ще предложим на общинския съвет освобождаване от данъка за кучетата за 2011-а, за да стимулираме хората да регистрират кучетата си.

Голямата част от бездомните кучета или са били домашни преди време, или са потомство на домашни кучета. Всекидневно се изоставят малки кучета, за които хората не могат да се грижат", обясни тя пред Дарик.

Фандъкова допълни още, че двойно са увеличени екипите за залавяне на бездомни кучета в София и е възложено на всички приюти да извършват кастрация.

Кметицата завърши, че в момента се проектират няколко нови приюта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 12 години
Както с повечето проблеми с обществения ред и този може да се реши само със саморазправа.
238
0
 
2
 
! Отговори
с2 преди 13 години
Тия не се броят. Вече като се правят обещания трябва да се казва при неизпълнение какво ще последва. Трябва да обещае, че ако не се справи с *** отива до автогара юг и си хваща първия автобус за Самоков, това вече го признавам.
237
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предизборно ви обещавам.Изберете ме отново.Аз и герб ви гарантираме.че след 4 години като се наядеме сами ще си тръгнеме.
236
0
 
6
 
! Отговори
горнобанец преди 13 години
Ти няма да си кмет още от ноември
235
1
 
6
 
! Отговори
Смех преди 13 години
Нали Тиквата беше решил проблема? Тия от герб пак не помнят какво са приказвали. А какво стана с най-успешния кмет? Отговор - сега довършва държавата.
234
1
 
6
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Кучетата правят много по-малко поразии от ***!
233
0
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Мирослав Найденов беше директор на службата която трябваше да лови и кастрира кучетата. Колкото се справи с това, толкова се справя и като министър. Фандъкова няма да е кмет ако "новите " софиянци си гласуват по родните места.
232
0
 
10
 
! Отговори
Mitko преди 13 години
Фандъкова, как ще решиш проблема с кучетата до 3 години , като само след 6 месеца няма да си Кмет на столична община...
231
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
А кога ще решиш проблемът с ***, гнусните незаконни гета, вонящите каруци? А, мармозетко жалка?Дори кучетата по мои наблюдения не намаляват, дори напротив, лъжеш дребна *** !!!
230
0
 
1
 
! Отговори
... преди 13 години
daskalke obeshtai che do 3 godini shte se skriesh ot dupkata ot koqto si izlqzla, che sofianci da se zaradvat malko
229
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tova za ku4etata bese obestano i predi, kogato se kandidatirase za kmet.sega iskam za ku4kite, za ku4kite da obestaes, Fandykova, 4e ste gi iztries ot milata ni stolica, Sofia, edna koito ku4ki si ti Fandykova, samokovskata ***
228
0
 
3
 
! Отговори
ИВО преди 13 години
КВО ГИ ПРАВИТЕ ТИЯ КУЧЕТА БЕ ФАНДЪКОВА ОТ 20 000 НА 10 000 ИЗНОС ЗА ВИЕТНАМ НЕ МИ СЕ ВЯРВА НИЕ ДА ГИ ЛАПАМЕ КАТО КЕБАБЧЕТА МАЙ ДА ОНЯ ДЕН ИМАШЕ В ФАУФЛАНД 4 КЕБАБЧЕТА ЗА 1 ЛЕВ АХА ЯСНО ТО ВЕРНО ЧЕ В СОФИЯ СМЕ ДОСТА ТА ДРУГИТЕ 10 000 ЩЕ ГИ ИЗЯДЕМ ДО ДРУГИЯ 8 МИ МАРТ АМИ ТОГАВА .
227
0
 
6
 
! Отговори
:@ преди 13 години
Събуди се народе правят си *ишки с тебе.........................
226
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, бе, намалели. Преди около 6 месеца една *** в квартала роди 5-6 палета. Ела да видиш, ФЪндък, сега една хубава глутница, която съседи хранят. Миналата седмица довлякоха още кучета от някъде и сега на излизане от блока си хващам някой-друг камък и така ходя до спирката. Не че един камък би ме спасил от глутница...
225
0
 
11
 
! Отговори
Величко преди 13 години
фъндъкова........пак се надценяваш. След 3 г. никой няма да си спомня за теб. Тогава ще си безработна и ще пасеш козите в родното си село. Чао!!!
224
0
 
13
 
! Отговори
Фандъкова обеща... преди 13 години
Обещавам след 3 години България да стане най развитата европейска страна! Ако не стане здраве да е едва ли някой ще помни какво съм обещал... нали Фандък? айде пък ако след 3 години си още кмет и Бойко не е в затвора ще е хубаво ако кучетата са си запазили бройката а не са се увеличили с 300% :)
223
0
 
9
 
! Отговори
Tonito преди 13 години
Това с намаляването на броя кучета е пълна глупост.Преди година пред блока в който живея имаше две кучета,сега са пет.На спирката всяка сутрин глутница от 7-8 кучета се забавляват да гонят колите,тичайки между хората.Не съм против животните,но мисля,че хората изкарват парите на корумпираната ни държава ,а не кучетата.И все пак имаме повече права от тях.
222
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тия преди тебе го решаваха този проблем единият за 1г. другият за 2г. третият за ... Но единственото което решиха в крайна сметка е това: да си вдигнат вила с басейн или без басейн да карат мерцедес или БМВ ! Публична ТАЙНА е че от *** се печелят луди пари и никой в скапаните общини не е заинтересован парите да секнат! Кой знае какви пари цоцате от Европа и от нас ежегодно за "Решаването" на проблема
221
1
 
2
 
! Отговори
Край преди 13 години
Лъже.п Кучетата са много. Има хора които не могат да отидат до магазина от страх да не бъдат нахапани. Жена ми е бременна и не знам как да я опазя- много я е страх. Влезте в БГ мама. Жените се чудят какви кучегони, спрейове и газови пищови да си купуват. *** държава. Проблема се решава не за години а за дни. Това с годините сме го чували Безхарактерна слаба женица - станала кметица по волята на кандидат диктаторчето.
220
0
 
3
 
! Отговори
САШО РАДЕВ преди 13 години
РАЗРЕШИ ВЪПРОСА С ДЕРЕДЖЕТО НА СОФИЙСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ! НА 10 МАРТ ЗАПОЧВА ЕЖЕСЕДМИЧНИТЕ СОЦИАЛНИ ПРОТЕСТИ - ВСЕКИ ЧЕТВЪРТЪК ОТ 11 Ч. ПРЕД "АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ"!!! ЕЛАТЕ ДА СЕ СЪБЕРЕМ!!!!!!!!