Фандъкова обеща: Решавам до 3 г. проблема с кучетата

Бездомните животинки намалели от 20 на 10 хиляди
Обновена: 8 мар 2011 14:06 | 8 мар 2011 12:54,
246
Фандъкова обеща: Решавам до 3 г. проблема с кучетата
Глутница, тичаща из София. Снимка: Булфото

"Реалистично е в рамките на две-три години проблемът с бездомните кучета да бъде решен, но мерки трябва да се прилагат във всички общини, тъй като проблемът е сериозен в цялата страна", обяви столичната кметица Йорданка Фандъкова.

"Данните сочат, че при положените усилия през предходните години бездомните кучета са намалели от 20 000 до под 10 000", каза кметът на столицата.

Още по темата

"Проблемът с бездомните кучета е един от най-трудно решимите, защото става въпрос за живи същества, свързан е с повече търпение. Насочили сме сериозни усилия към комплексното му решаванe", категорична бе тя.

По думите й се работи за стимулиране на столичани да регистрират и кастрират домашните си кучета.

"Тази година сме обявили, че ще правим безплатна регистрация, кастрация и поставяне на чипове, ще предложим на общинския съвет освобождаване от данъка за кучетата за 2011-а, за да стимулираме хората да регистрират кучетата си.

Голямата част от бездомните кучета или са били домашни преди време, или са потомство на домашни кучета. Всекидневно се изоставят малки кучета, за които хората не могат да се грижат", обясни тя пред Дарик.

Фандъкова допълни още, че двойно са увеличени екипите за залавяне на бездомни кучета в София и е възложено на всички приюти да извършват кастрация.

Кметицата завърши, че в момента се проектират няколко нови приюта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАМАЛИ ДАНЪЦИТЕ ФАНДЪКОВА!!!! КУЧЕТАТА ВЕЧЕ ГИ ОПРАВИ!!!
18
1
 
11
 
! Отговори
мухала преди 13 години
както дупките се пълнят така че след 3 месеца са още по големи, така и се рзавъждат нови кучета некастрирани, които се пускат по улиците, а кастрираните се излавят и избиват, така постоянно има кучета за кастриране, и дупки за пълнене, така ли за толкова години не ги кастрираха тези кучета, или пък тоз народ не спря да ги гледа по 4, 5 месеца и да ги изхвърля, ужасни са тези софиянци , и колите си не спряха да карат, та улиците се разбиват, смешни са тези *** от ПП герб начело с ***.
17
1
 
17
 
! Отговори
мда преди 13 години
с парите от увеличения данък сгради... на тая държава май единствената й действаща функция е на бирник
16
5
 
17
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Ако ме назначи за зам.кмет, само за 3 месеца и решавам проблема. А може би и по-малко. Но първо ще скопя природозащитниците без упойка.
15
2
 
16
 
! Отговори
смях в залата преди 13 години
Тя оправи каруците, оправи футбола, сега и с кучетата няма начин да не се справи... проблема навсякъде бил сериозен? Глупости на търкалета, има общини, които са се справили с проблема и по пътищата не се мотаят бездомни кучета, ама трябва като коментираш да си запознат преди това!
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Софиянци опомнете се! Вие трябва да давате тон за промени в държавата, а на вместо това всеки път избирате Софиянски, Бойко, Фандъкова. Бийте им шута на тези негодници!
13
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След 3 години хората ще са забравили за партия ГЕРБ
12
6
 
8
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
Никой не попита Фандъкова дали е била член на БКП преди промените. Кой можеше да стане директор на училище тогава?НА *** ВЕРА ДА НЕМАШ!
11
25
 
6
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
Браво Данче, София те подкрепя! И понеже виждаме резултати и на държавно и на местно ниво ще гласуваме доверие на ГЕРБ за още един мандат.
10
3
 
7
 
! Отговори
Стопанин преди 13 години
В София малки бездомни кучета няма! Всички са големи колкото магарета. Аз имам куче, което не смятам да кастрирам,но несмятам и да пускам на бездомни...Да, наистина има хора,които си изхвърлят животните,но по-голямата част си се развъждат помежду си.
9
7
 
31
 
! Отговори
НЕ ТАКА преди 13 години
1)Не искам да ми обещавате неща за следващия мандат.2)Искам сега веднага да започнат масови хайки и ако всеки ден се прибират по 100 песа, след три месеца няма да ги има вече.3)Искам хайките да продължат и след това и за всяко забелязано куче да се праща екип за залавяне4)Ако няма места в приютите, песовете да се приспиват начаса5)Да се започнат хайки и за стопани на кучета, които ги разхождат отвързаниИНАЧЕ:- Няма да гласувам нито за теб, Фандъкова, нито за който и да е кандид. на ГЕРБ
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо заедно с прословутото преброяване на населението не преброиха и кучетата?
7
5
 
23
 
! Отговори
$ преди 13 години
А за три години, още колко бъдещи ухапани ще има?
6
3
 
28
 
! Отговори
c0ldblooded преди 13 години
мхм само дето втори мандат няма да има ;)
5
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Фандъкова обеща: Решавам до 3 г. проблема с кучетата"Кой те излъга, че разполагаш с това време?
4
2
 
19
 
! Отговори
мухала преди 13 години
горката сандъкова, да си набие в главата че проблеми ще решава до тази есен, после ще си почива и ще си яде откраднатите пари, няма да се учудя, ако кастрират 10, 15 хиляди кучета по 3 4 пъти, зер половата им система се регенерира, или пук ако запълнят дупките не ноември и дркември тази година ами август и септември, та горката решителка на проблеми да гушне още някой лев. А че дупки и кучета ще има в софия и след 50 години го гарантирам на всеко който иска писменно, това е такава яма за крадене
3
6
 
24
 
! Отговори
Абе Фъндъкова преди 13 години
Абе Фъндъкова я си намери друга работа, на всичи е ясно че за КМЕТ не ставаш. Бойко ти движи нещата, ти си просто кукла на конци, нямаш никакво влияние и не значиш нищо. Този път си аут от кметското място. Намери си друга работа. Жена си и няма да те обиждам.
2
0
 
24
 
! Отговори
ЕК преди 13 години
От заглавието се подразбира , че иска още един мандат да е кметица .
1
3
 
26
 
! Отговори
Бойко преди 13 години
обеща много отдавна да го реши. Излъга както обикновено.