Фандъкова обеща: Решавам до 3 г. проблема с кучетата

Бездомните животинки намалели от 20 на 10 хиляди
Обновена: 8 мар 2011 14:06 | 8 мар 2011 12:54,
246
Фандъкова обеща: Решавам до 3 г. проблема с кучетата
Глутница, тичаща из София. Снимка: Булфото

"Реалистично е в рамките на две-три години проблемът с бездомните кучета да бъде решен, но мерки трябва да се прилагат във всички общини, тъй като проблемът е сериозен в цялата страна", обяви столичната кметица Йорданка Фандъкова.

"Данните сочат, че при положените усилия през предходните години бездомните кучета са намалели от 20 000 до под 10 000", каза кметът на столицата.

Още по темата

"Проблемът с бездомните кучета е един от най-трудно решимите, защото става въпрос за живи същества, свързан е с повече търпение. Насочили сме сериозни усилия към комплексното му решаванe", категорична бе тя.

По думите й се работи за стимулиране на столичани да регистрират и кастрират домашните си кучета.

"Тази година сме обявили, че ще правим безплатна регистрация, кастрация и поставяне на чипове, ще предложим на общинския съвет освобождаване от данъка за кучетата за 2011-а, за да стимулираме хората да регистрират кучетата си.

Голямата част от бездомните кучета или са били домашни преди време, или са потомство на домашни кучета. Всекидневно се изоставят малки кучета, за които хората не могат да се грижат", обясни тя пред Дарик.

Фандъкова допълни още, че двойно са увеличени екипите за залавяне на бездомни кучета в София и е възложено на всички приюти да извършват кастрация.

Кметицата завърши, че в момента се проектират няколко нови приюта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
11
 
! Отговори
ГОШО преди 13 години
УСЛАДИ Й СЕ КОКАЛА И НА ТАЗИ.ЯСНО ИМА МЕРАК ДА ВЕКУВА НА ТОЗИ ПОСТ, АМА НЕЗНАМ ДАЛИ СЕ НАМИРАТ ОЩЕ ШАРАНИ-НЕЕЕЕЕ
38
4
 
5
 
! Отговори
Колио преди 13 години
Аз никъде в думите на г-жа Фъндъкова не прочвтох "Обещавам". Нека червеният сайт Dnes.bg да спре да изопачава думите на КОГОТО и да било. Все пак това е медия която по закон е длъжна да представя нещата такива каквито са. Не да спекулира.
37
4
 
19
 
! Отговори
лудница преди 13 години
Оня ден един пес влачи и ръфа една умряла котка баш в центъра на София.Какво чакате, бе, охлюви!?Глутница да разкъса човек и в столицата ли!?Вземете и избийте ВСИЧКИ ПЕСОВЕ и дано умре у кучешката мафия - Екоравновеси, 4 лапи, 5 опашки, и всякаква ***.
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Шменти капели!Или я лъжат и незнае какво става,или крият данните.Онзи ден в южния парк една жена с велосипед едва се размина от разскъсване.Добре че бяхме наблизо та се притекохме на помощ и ги разгонихме 11 ***.Сега са на глутници и нападат сам човек ако се движи.В квартала пък се размножиха защото има наблизо цех за колбаси и редовно им мятат кокали щото иначе трябва да ги карат в екарисаж а това струва пари,та сега са около 20 ***.С комшиите сме решили да ги изтрепаме и ще го сторим скоро
35
0
 
17
 
! Отговори
Плешивия преди 13 години
A aз ще си пусна коса до кръста !
34
1
 
13
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
То и негово светейшество Боко обещаваше, че до края на своят мандат като кмет щ есе справи с бездомните кучета, трафикът и проблема с *** на София, ама не успя, пък ти ли ФънДъкова, дето не притежеваш чудотворните и свръхестествени сили на пътеводителят на светлата българска нация ще успееш. Прах в очите преди избори!
33
0
 
2
 
! Отговори
е преди 13 години
Хахаха!
32
1
 
26
 
! Отговори
дедо Мони преди 13 години
.............ОБЕЩАВАМ, че до 800 дни .......
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фъндъкова , друг ще решава този проблем не ти.И ти и твоя ментор Боко Тиквата не можахте да направите нищо за София така че ще си заминеш в Самоков да решаваш проблемите си.
30
2
 
14
 
! Отговори
олимпиец преди 13 години
За целта ще ни повиши данаците с 300%. Тази година минахме леко,само в 14 района увеличението е м/у 16 и 48% ГЕРБ са изедници... то от мутри и милиционери какво друго може да се очаква.
29
1
 
12
 
! Отговори
pissed off преди 13 години
Че той Бойко не ги ли оправи...преди 3 !?Нали защото беше добър кмет,софиянци(основно) го избраха и за премиер.
28
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не знам за софия,но това дето го показаха в бродилово......имат снимка на всички ***,които въртяха животните във въздуха и ги топиха във водата. ако има закони в БГ - всички в затвора,или цялото бродилово да го направят на един затвор !
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ужас за кой ли път някой решава да си направи евтина реклама за сметка на хилядите хора който изпитват страх !
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иха, онзи предния 'решаваше' проблема с ***, тая пък проблема с кучетата 'решавала'. И тази явно взе да ги цвъка като шефа си - бившо кметче и настоящо премиерченце. Понеже го посъветваха да се покрие за малко да не се излага, затова тези дни са се нароили много негови 'заместници' по излагациите.
25
0
 
5
 
! Отговори
; преди 13 години
fun duck ova
24
2
 
15
 
! Отговори
ДА БЕ преди 13 години
Това като обещанието че след 3 години щяло да се забрани пушенето.Сигурно тогава и ще се реши проблема с детските градини.Остава да обещаете, че след 15 години няма да има и каруци, а след 25 години и джебчийки.Г-н премиер Борисов, ако не кажеш на тая кифла Фандъкова да избие псетата, няма да гласувам за който и да е кандидат за кмет от ГЕРБ. Ако трябва ще гласувам и за комунист, и за фашист и за ислямист, ама не и за мекотело.
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам Герб да управлява още 20 год. Още искам и по-прости хора да намерят за кметове, депутати и министри. Искам да сменят герба на България и да сложат вместо лъв - голяма тиква.
22
0
 
30
 
! Отговори
hmm преди 13 години
Добре кажете ми какви екипи какви 5 лева при положение че има ГЛУТНИЦА КУЧЕТА ДОРИ И НА ЦЕНТРЕАЛНИ МЕСТА КАТО СТАДИОН ВАСИЛ ЛЕВСКИ И МЕТРОТО. Кьде са тея екипи ? Никой нищо не прави, всичко е на хартия.
21
0
 
12
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
3 години - я камилата я камиларя .
20
4
 
22
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Тая па,иска да управлява още София.Нема да стане.Някой друг ще се справи с песовете,вие *** гербери имахте достатачно време за това.