София ще купува нови тролеи и ще строи трамвайна линия

Датчици ще дават "зелена вълнà" на транспорта в пикови часове
Обновена: 23 май 2011 08:41 | 23 май 2011 08:40,
98
София ще купува нови тролеи и ще строи трамвайна линия
Снимка: Архив Булфото

Столичната община е подала пред управляващия орган на ОП "Регионално развитие" апликационната форма за финансирането на "Интегрирания проект за градски транспорт", съобщи за БТА заместник-кметът Любомир Христов. Общата сума на проекта е 61,4 млн. евро.

С парите по него ще се купят 50 нови тролейбуса. С част от средствата ще се построи трамвайната линия от Духовната семинария през "Дианабад" по бул. "Г. М. Димитров", която ще свързва съществуващите части от стария маршрут на трамвайна линия номер 18 до кв. "Дървеница".

Предвижда се трамваят да се свързва с метрото при станция "Г. М. Димитров" с интегрирана към метростанцията трамвайна спирка.

Освен трамвайното трасе с пари по проекта ще се реновира целият трамваен път по бул. "България". Ще се поставят и 600 нови информационни табели за времето на движение на градския транспорт.

С пари по проекта 750-те превозни средства на градския транспорт ще бъдат оборудвани с датчици и други бордови устройства, които ще им дават "зелена вълнà" на натоварените кръстовища, ако те силно изостават от графика им на движението.

Освен това ще се ремонтират и светофарните уредби по 20 най-натоварени кръстовища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
3
 
! Отговори
HA преди 13 години
Ха, не знам защо не забраните на подобни *** да коментират или не триете вулгарните коментари както правят другите медии. Колкото до по-долния коментар, не стига че някой прави нещо за тази община ми винаги ще се намери някой да плюе, за това и държавата ни е на този хал, щото всеки плюе, не за друго, така е най лесно!!!
95
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Селянино ***, заради такива агро-криваци като тебе е така тука. Ще си умреш *** *** такава!
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето това е добра новина! Тролеите са ни доста старички, а трамвайни линии никога не са излишни, все пак това е най-бързото средство за придвижване в градски условия след метрото. Вярвам, че парите ще бъдет правилно разпределени и оползотворени.
93
1
 
14
 
! Отговори
Криси преди 13 години
Супер. Фандъкова за пореден път доказва, че има искрени планове да превъре София в една истинска и достойна европейска столица.
92
0
 
7
 
! Отговори
Марина преди 13 години
Дано одобрят кандидатурата. Поздравленя на общината за страхотната идея!
91
0
 
3
 
! Отговори
shobo преди 13 години
до пловдивчанин, лесна справка в гугъл мапс ще ти покаже че от пловдив до игуменица пътя е около 8 часа, а до венеция е около 14 часа. Мисълта ми беше съвсем друга, ясно е че има нужда от магистрали в българия, въобще цялата ни пътна мрежа има нужда от рехабилитация. Определено Пловдив има доста по добри пътни връзки с останалата част от България от колкото Варна например и определено най-големия пътен възел в страната е София, така че всичко по реда си.
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на Столична община! За пореден път доказах че на Московска не се спи, а се работи. Така или иначе европарите ни се полагат, хубаво е че някои мисли за това как те да дойдат в БГ. Такива управници трябват на София - хора с акъл и желание за работа, които не седят и не чакат края на работния ден за да се приберат вкъщи!
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРОТЕСТ ВСЕКИ ТРАМВАЙ МИНАВАЩ ПО БУЛ. ХРИСТО БОТЕВ Е РАВНО НА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ОТ 3.5 ТА СТЕПЕН НЕЩО ПО ВЬПРОСА ЩЕ СЕ СРИНАТ СГРАДИТЕ
88
4
 
3
 
! Отговори
пловдивчанин преди 13 години
до 84. Солун - Игуменица - Анкона, или директно от пловдивското летище (между другото много е приятно само да прелиташ над София)за тази магистрала Марица, да съгласен съм, че я има на една карта и се говори за нея в бъдеще време. Само че като пътувах до Истанбул този Януари имаше само един разбит път. Утре ако тръгна, пак ще има само един разбит път.
87
0
 
4
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Хей, да не вземете да *издадете*старите возила вместо на вторични - на перничани! Надявам се кметицата на Перник да не подписа Акт16 за магистралата наивно! Ще следя давидя как ще бъдат спазени официалните обещания от премиера.
86
0
 
7
 
! Отговори
_VIP_ преди 13 години
hubavo gaze vadi taia :D
85
0
 
7
 
! Отговори
Марио преди 13 години
Може и някой нов автобус да вземат,ама на метан,за да не могат да краднат шофьорите!
84
6
 
5
 
! Отговори
вижте се преди 13 години
Абе, пишман " кореняци софиянци",ако бяхте по-кадърни нямаше да се надявате само на благоговението на скапаната политическа върхушка, и софия нямаше да е *** на политиката, чалгата,бг футбола,мутризацията,и какво ли не. Истината е тази, че от провинцията дойдоха кадърни специалисти,дигнаха ви стандарта, а за благодарност разпращате битовите си отпадъци из РБ.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за мацето на снимката мога да кажа че е много *** овца!!! не знам каква работа има на платното на Цариградско!!!
82
1
 
4
 
! Отговори
shobo преди 13 години
до пловдивчанин, интересно ми е като тръгнеш за западна европа, от къде ще минеш?пс. а тази магистрала марица до къде ще води?
81
1
 
2
 
! Отговори
Валери преди 13 години
Наистина като наближат избори започва голямото говорене в бъдеще време. Трябваше да се вземе цялостно решение на транспортния проблем в София, а не да се решава на парче. Понеже явно ни трябва ново мислене в общината помислете си добре за кого ще гласувате през октомври. На мен ми допада как работи Прошков - много искаше да ремонтира "Богатица", но не му дадоха пари. Да видим какво ще направи за целия град като разполага с финансите...
80
2
 
2
 
! Отговори
hiho преди 13 години
samo ne mi pretendiraite, che vsichkite ste sofianci...kato znam, kakva seliania e nadoshla v sofia ot 50-te do 70-te godini pod forma na bachkatori v zavodite, shofiori i eblivi studentki ot injenernite vuzove, koito sega sa babki po mladost i drugite kvartali, napravo umiram ot smiah za tehnite ili na tehnite psevdostolichni otrocheta voplite za jitelstvo i seliania. Ot hora, izrasli pri babi ili na selo, ili v panelkata... SMIAHHH
79
0
 
1
 
! Отговори
КОРУПЦИЯ преди 13 години
Абе на тези не им стигнаха парите.
78
5
 
11
 
! Отговори
Smetka преди 13 години
Селяните вън от София и по нивити с мотиките.потрошиха ни трамваите и сега сълзи и сополи. 50 % от живеещите тук са прости и нахални селяни.
77
11
 
9
 
! Отговори
ТИРИНАГОГА преди 13 години
Цървулите пак ревнаха, че се мислело за само за София.Ами драги ми провинциалисти приберете си роднинините по родните села и паланки и градчета и проблемът ви ще се реши, а и ще има кой да сади картофи тогава. Или може би и вие искате да имате пред *** трамвай, а?