"Окото" на КАТ снима гонки край Бояна

Камерата щрака нарушители денонощно и непрекъснато
Обновена: 20 авг 2011 08:39 | 20 авг 2011 08:36,
140
"Окото" на КАТ снима гонки край Бояна
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Специална камера вече снима всички нарушители, които участват в незаконни гонки по високоскоростни участъци на Околовръстното шосе в района на софийския кв. "Бояна".

В близост до нея е поставена и друга камера. Тя пък ще заснеме всеки, който се опита да повреди или унищожи "окото" на КАТ.

Монтиран е и СОТ като допълнителна мярка за сигурност, съобщава за в. "24 часа" шефът на столичния КАТ Богдан Милчев. Камерата снима денонощно и непрекъснато.

"Надяваме се да бъдат отпуснати необходимите средства от Гаранционния фонд и до края на годината, подобни устройства да бъдат поставени на всички опасни участъци в София - бул. "Рожен", ул. 202, бул. "Владимир Вазов" и др.", каза още Милчев.

Това са райони, които са ремонтирани наскоро и където често се провеждат рисковите незаконни ралита.

Ръководството на КАТ изпълни обещанието си да монтира камерите, което пое непосредствено след тежка катастрофа на бул. "България".

Още по темата

Тогава Ауди и BMW се удариха с над 150 км/ч и премазаха на място двама души, които се прибираха към дома си след рожден ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
скоро и в кенефите ви ще сложат по една камера бг-простаци
95
2
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
91Полицаите са около 65-70000 -слагам ги всички на едно. 93няма да пътуваш спокойно - избий си го от главата - камерите няма да ти донесат спокойствие - напротив.
94
0
 
8
 
! Отговори
Freedom преди 12 години
Liatoto se kupuva svetlootrazitelen sprei za 20-30leva i se zaslepiava kamerata - ne te snima snima ama nomera se vijda bial nerazpoznavaemZimata zacapvate primerno poslednata bukva ot nomera i tova e dostatu4noDupetatite i udacite v toia kenef bulgaruia se izmukvat s pari plashtat si globite ama za obiknovenn chovek ostava da ima akul inache reketa e pulen vzemat ot bednite za da dadut na bogatite
93
3
 
3
 
! Отговори
арсенал преди 12 години
гонките ги пра вят алкохолици и напушени хор
92
2
 
4
 
! Отговори
Есхибиционист преди 12 години
А не може ли и гол да си плащам за снимките дето ми правят молиционерите от плейбой?Снимките са некачествени като карам бързо и нямат художествена стойност.
91
1
 
10
 
! Отговори
Фанети Мазакура преди 12 години
А и това дали са роби или не е изцяло субективно мнение. Ние, понеже не сме роби, за това 22 години вече тънем в мизерия, корупция, кражби, мутри и т.н. Не, че ония ги нямат и там, ама поне живеят в пъти по-добре от нас. Пък било и то следени. По принцип не виждам изгодата на което и да е МВР да си следи поданиците ей така за кеф, за воайорството. Всичко се прави за сигурността ви. И цената, която трябва да заплатим е т.нар. от вас "робство". Аз съм съгласен така. Нямам какво да крия от тях.
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
83, не напразно написах "раздрънканата си патрулка. Такива са 98% от тези автомобили. А /ако коментираме честен полицай/ за мизерната заплата и при тези закони, никой няма да си сложи главата в торбата и да рискува да влезе в затвора заради някакъв ***.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
томас,кух си ,като гъдулка:)кой така зверски те заблуди,че има 70000 катаджии?Има около 30000 полицаи в униформа и от тях не повече от 5000 са катаджии.И никой не може да застреля някого за превишена скорост,то така няма да останат хора:)
88
0
 
9
 
! Отговори
Фанети Мазакура преди 12 години
Томас, те може да са роби, ама като тръгнат на път не тръпнат в очакване някой *** да ги отнесе от насрещното, разбираш ли? Аз бих предпочел да ме наречеш роб, но пътуването ми от точка А до точка Б да не представлява една битка на живот и смърт с разни ненормалници.
87
1
 
9
 
! Отговори
до 73 преди 12 години
Камерите са за такива като теб. Аз също пътувам с кола и на ден имам не по малко от 350400км и не ми пука за камерите защото си спазвам правилника. Мислете му вие дето все бързате за някъде аме тръгнете 5 часа по рано!
86
1
 
10
 
! Отговори
Фанети Мазакура преди 12 години
И бъдете сигурни, че ако МВР иска да следи някой си има много по-изпипани и тарикатски начини да го прави. Оная тутурутка в джоба на всеки един от нас е най-лесният и безопасен начин да ни проследят с точност до 10 метра. За това, че сложили камера на околовръстното с цел да спрат потенциалните убийци, не виждам какво толкова ви притеснява. Наистина, превземате се.
85
1
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
85Ти не разбираш ли, че не са само камерите по пътя проблема - а всеобщото следене от всички камери? Не ми е ясно защо постоянно давате за пример пропадналите снобски западни държави, където хората са роби?
84
3
 
3
 
! Отговори
Шишо преди 12 години
Комунизмът е жив да живее герб
83
1
 
8
 
! Отговори
Фанети Мазакура преди 12 години
И само да добавя на противниците на камерите. Сигурен съм, че вие си нямате и най-бегла представа колко-стотин камери на ден ви снимат без дори да го подозирате. И това не съм го гледал по филмите, а просто вдигам поглед като съм на оживено място и преброявам поне 20 камери от раз. Повечето са охранителни, но какво от това? Пет-десет камери на пътя не мисля, че биха ви навредили толкова много. Даже напротив, те по принцип са сложени там за да ви помогнат.
82
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Егати тъпите българи , радват се че ще бъдат следени
81
7
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
801, Катаджията има телефон - катаджията не е един - а около 70000 - лесно може да звънне на други близо в района, които да го засекат. 2. Катаджията има оръжие на кръста - като гръмне 1 мотоциклетист, който не спре - другите ще спират. Видимо е, че отпада нуждата от камери.
80
0
 
5
 
! Отговори
пътен знак преди 12 години
Тия от герб нали много се канеха да оправят държавата като потърсят отговорност на предишните за далаверите .Да има някой в затвора за далавери ? Те май ще излязат по големи далавераджии от предишните. С едни най обикновени пътни хулигани не могат да се оправят пък да не говорим за нещо по сериозно.Ако застане човек край произволна пешеходна пътека и да гледа колко автомобила дават предимство(което е записано в закона който май повечето шофьори са пропуснали да я прочетат)не е за вярване.
79
0
 
9
 
! Отговори
Dido преди 12 години
Камерите било зло, то и за овцете овчарското куче е зло, но иначе не вървят в правилната посока, и вие като сте с *** манталитет и неможете да карате и да се държите като хора и за вас овчарски кучета и гега!!!!!Хем рев че не се вземали мерки, после рев срещу мерките?!?!?!Стадо!
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
72 - ТОМАС, постави се на мястото на катаджия, който виси пред раздрънканата си патрулка и радара му засича мотоциклет, който се движи с около 200км/ч. На подадения сигнал не му спират, а после никой не му вярва, че мотоциклетистчето му се е подиграло. Какво е сега мнението ти за записващите устройства? А ако това *** междувременно налети върху теб или твои близки???...
77
2
 
4
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
ха ха ръб си ти и го доказа с това което написа , три месеца бил там ,и какво точно видя за това време от кухнята на закусвалнята в която си мил чинии , като толкова си се почувствал свободен защо не остана там ами се върна тук да ни учиш на ум и разум ,стой си там бе ,винаги ще си намериш работа като мияч ,и се радвай на свободата колкото си искаш в този измислен свят