По 60 лв. бонус за кошмарната нощ пред Универсиада

Парите са за хората, които висяха с часове пред ОИК-София
Обновена: 25 окт 2011 09:15 | 25 окт 2011 07:00,
159
По 60 лв. бонус за кошмарната нощ пред Универсиада
Суматохата пред зала "Универсиада" продължи и вчера през деня. Снимка: Булфото

Допълнително възнаграждение от по 60 лева ще получат членовете на секционните комисии в София, които прекараха часове пред зала „Универсиада“. Това става ясно от решение на ЦИК от вчера, публикувано на сайта на комисията.

Стотици хора изкараха нощта срещу понеделник пред залата, където се помещава Общинската избирателна комисия (ОИК) – София, за да предадат протоколите и бюлетините от вота, а опашките продължиха до вчера на обед.

Хората прекараха кошмарна нощ без храна и вода, някои лягаха върху чувалите с бюлетини, а други – директно върху пода в столичната ОИК. Имаше случаи и на припаднали, а членове на комисии заплашиха, че няма да се явят в секциите на втория тур.

Още по темата

От ОИК обясниха бавното приемане на изборните книжа с технически грешки, допуснати в голяма част от протоколите.

На фона на тази нажежена обстановка стана ясно, че двама депутати от ГЕРБ – Станислав Иванов и Иван Божилов, са били в столичната зала „Универсиада“, което е в нарушение на закона. От ГЕРБ съобщиха, че те наистина са били в ОИК, но не като депутати, а в качеството на районни координатори на партията.

Очаква се днес ЦИК да бъде готова с обработването на всички протоколи от вота в неделя. Според данните на база на 95,83 на сто от протоколите кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев води с 40,05%, а Ивайло Калфин (БСП) е получил 28,91 на сто от гласовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: ЦИКизбори 2 в 1ОИК София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
35
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
В 7 и половина тръгнах от община "Плевен" в 8 бях на работа.Не бях спал 36 часа,че и повече!!!Бях пред уволнение.Защото българския бизнесмен9робовладелец със средно) не го интересува!!Ние от провинцията плебеи ли сме?В София патриции ли са?
17
0
 
18
 
! Отговори
бг преди 12 години
в нашата секция 112 Варна средната възраст на комисията бе6е над 65 години ако ви кажа колко хора останаха или си тръгнаха защото се изнервиха с тях и прословутите застъпници който бяха като на пазар всичко изглеждаше като един кокошарник
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам си бюлетината обратно!
15
1
 
18
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Тринадесет мнения и в нито едно няма коментар от къде ще се вземат парите за тези допълнителни по 60 лева... Не казвам ,че хората чакали толкова часове не го заслужават, но искам да знам когато бъркат в джоба ми. Такива допълнителни отпускания трябва да бъдат точно упоменати от къде са парите! Ето има питания за хората от другите градове. Ако са общински е ясно защо само София ,но ако са от бюджета не е редно.
14
2
 
10
 
! Отговори
До 1234 преди 12 години
"Хората" там (депутатите)са били да подменят вота, а не да помагат.!!!!!!!!!!!И защо ще им се плаща допълнително на тези от комисиите, като не си свършиха работата????????????БАБИЧКИ И СТАРЦИ НЕМОЖЕЩИ И НЕВИЖДАЩИ ОТИШЛИ САМО ЗА ПАРИ ТАМ!
13
0
 
7
 
! Отговори
assyta преди 12 години
Всички помним, как "Бай *** прави избори", но не се питаме, защо се получи така. Отговорът е: "Пази Боже, сляпо да прогледа!"-така и така сме се зачели в Алеко ...
12
1
 
30
 
! Отговори
Ако беше жив Алеко преди 12 години
Бай *** прави избори.Такива избори никога не са се провеждали в България. Пълен хаос. Покупко-продажба не само на гласове, а на цели медии, PR-агенции, социологически агенции ...Депутати от ГЕРБ се разхождаха из изборните комисии като политкомисари от времето на СталинЗа капак голям брой хора не успяха изобщо да упражнят правото си на глас. Хаос в изборната нощ. Чували с бюлетини се търкаляха неохранявани от никого по тротоарите.Ако това са "честни и демократични избори" здраве му кажи !
11
15
 
7
 
! Отговори
1234 преди 12 години
С тия двама депутати направиха голям проблем. Хората са били там да помагат. Да преглеждат бюлетините дали са попълнени правилно, да поправят, ако има грешки, да пишат протоколи. Такива работи.
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе зщо вчера в залата скандираха "мафия"?
9
2
 
13
 
! Отговори
и не само преди 12 години
60 лева бонус, потупване от 6истака и 6ест снимки с кауня
8
1
 
32
 
! Отговори
тинев преди 12 години
Аз като не съм от София, да се гръмна ли? Нали тези пари са от МОИТЕ данъци. В София да не са богопомазани??Или другите Да им ........................// Асан е казал: Кът е за работа - ГОСПОДИНЕ, кът е за банкет - твойта ....... ***.///
7
4
 
31
 
! Отговори
otneseni преди 12 години
Изводът е, че като ясно им кажеш, че ГЕРБ са МАФИЯ получаваш по 60 лв. надник-като си мълчиш, няма да получиш нищо
6
0
 
16
 
! Отговори
... преди 12 години
а защо областни? този път се предаваха и в общинските....... навсякъде беше ад!!!
5
2
 
41
 
! Отговори
.... преди 12 години
А защо само в София? Ние не сме ли стояли? В 6.30 сутринта съм се прибрала ........ в 5.20 ми е подписан протокола.... пак софиянци са най-ощетените......България да не е само София... писна ми!!!!!!!
4
0
 
21
 
! Отговори
roland преди 12 години
ваща мам... а хората от всички останали областни градове?
3
1
 
23
 
! Отговори
Соти преди 12 години
Това не е лошо предложение на ЦИК, само не се казва от кого ще се вземат парите. Тези, които не са предвидили и осъществили добра организация, да бъдат наказани поне със същата сума. Иначе, ако пак е от джоба на народа, това ми прилича на поговорката "С чужда пита помен прави". И пак ще се повтори на следващите избори "две в едно".
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой им разреши да си ги носят у тях ?! Кви са тез пародии на избори че и пари отгоре ще им дават !
1
2
 
23
 
! Отговори
о_O преди 12 години
Тез каде бягат с нащи Бюлетини ?!