Полиция барикадира парламента

Синдикатите организират протест "НЕ на промените в пенсионната реформа"
Обновена: 30 ное 2011 09:39 | 30 ное 2011 09:38,
278
Полиция барикадира парламента
Снимка: архив Булфото

От ранни зори е засилено полицейското присъствие около парламента заради предстоящия национален протест срещу промените в пенсионната система.

Униформени трескаво поставят метални заграждения около сградата на Народното събрание.

Коли на жандармерията са паркирани между Софийския университет и парламента.

Още по темата

От 13.00 часа пред парламента се очаква да се проведе националната протестна демонстрация – митинг под мотото:

"НЕ на промените в пенсионната реформа, орязващи правата на българските граждани и срещу отнемане на допълнителното трудово възнаграждение за клас прослужено време".

Очаква се протестът да бъде подкрепен от близо 25 000 души – миньори, железничари, учители, здравни работници, земеделци, служители на МВР и студенти.

Шествието на КТ "Подкрепа" ще започне от Национален стадион "Васил Левски" в 11.30 часа и ще премине по ул. "Гурко" – бул. "Васил Левски" – бул. "Цар Освободител" до площад "Народно събрание".

Протестният лъч на КНСБ пък ще започне от пл. "Македония" 1 в 11.30 часа и ще премине по бул. "Хр. Ботев" – бул. "Стамболийски" – бул. "Мария Луиза" – бул. "Дондуков" – бул. "Цар Освободител" до пл. "Народно събрание", където двата лъча ще се съберат точно в 13 часа пред НС.

Поради шествието поетапно ще бъдат затваряни улици в центъра на София, съобщиха от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Протестираме пред закоравелите разбойници и канибали, че не е справедливо, че не се съобразяват с исканията на избирателите си!! Не ние сме избирали бандитите на всичките ни правителства, а са назначени от окупатора. Те се плашат само от куршум в гърба.
270
0
 
2
 
! Отговори
fffffff преди 12 години
Дойде време за оставки!
269
0
 
6
 
! Отговори
dampi0 преди 12 години
Ее много ги е страх тези от народното събрание бе! Но всъщност сега като се замисля тези неща не се правят за друго,а за това да се демонстрира сила за пред хората и да се всява страх. Тз тз тези мишки от парламента не си правят сметка,че ако народа реши, ако щат и танкове да докарат пак ще ги изкара от мишата им дупка. Така както народа ги избрал,народа ще ги свали,а може и по-лоши неща да им се случат.
268
1
 
6
 
! Отговори
ВЕДНАГА!!! преди 12 години
Оставка за всички некадърни ГЕРБЕРУТКИ !!!
267
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва добре да пазят главния комплексар от народната обич!
266
0
 
19
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
Хубаво де полицията дето ги храним не трябва ли нас да пази от тея в парламента,а не обратното?И защо депутатите се крият?Нали са наши представители,а да забравих,че те ни управляват.Преди избори не спират да обикалят и да се срещат с народа,сега 300 крачки немогат да направят да се срещнат със същият този народ дето им е дошъл на крака.Ще си извадя извод,че или са се много ояли та са трудно подвижни или много ги мързи(май и 2-те).Не стига,че се крият еми ги и пазят докато са скрити.Голям смях.
265
0
 
27
 
! Отговори
86 преди 12 години
ИСКАМЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ДА СА ПОНЕ 50% ОТ ГЪРЦИТЕ -ЛОШИЯ ПРИМЕР
264
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега кфо да плайме?????
263
3
 
13
 
! Отговори
до 253 и 255 преди 12 години
Момчета известно ли ви е , че ние си имаме Кимон Георгиев , който 1934 г. озаптил политиците и само за непълни 5 години България достигнала върха на икономическото си развитие и българския лев станал конвертируема валута в цял свят
262
6
 
23
 
! Отговори
ПИЧ преди 12 години
ЗАЩО БОКО ТИКВАТА НЕ КАЗА КАКВО ЩЕ ПРАВИ, АКО ИЗБЕРАТ ГЕРБ ОТНОВО?! АМА И БЪЛГАРИТЕ СА СИ ВИНОВНИ И ***.... ПАК ГО ИЗБРАХА НЕГО.. ЗАЩО?!
261
0
 
40
 
! Отговори
Ференц преди 12 години
Защо при около или под седем милиона население , има 240 депутати???????????????
260
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ei ti N262 nadqvam se che tova koeto napisa prosto se sheguvash s nqkoi.Zashtoto ako ti go mislish seriozno tova ami togava na teb za kvo ti e zaplata?Karai si na fotosintezka i tolkova.Kato si tolkova golqm patriot.Navitak li si ili samo ei taka si pishesh da ti minava vremeto?
259
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На журналистите задавам нова тема: "Управлението на Бойко Борисов или защо и как лекарите станаха убийци?"
258
22
 
10
 
! Отговори
show преди 12 години
стачките не решават нищо, герб трябва да реши за финансите,синдикатите само пречат на нормалното развитие, а именно в държавата трябва да има само премиер, министри и данъкоплатци, какви са тези работещи, агенции, бедежета, фермери, искат пари, а не милеят за държавата- трябва да бъдат патриоти, за какво им са заплати и пенсии/ харчат ги и ядат/, може и без тях, за да е добре държавата..
257
3
 
9
 
! Отговори
ГХХГХ преди 12 години
255?? НЕ ПРОКОПСАХА ГЪРЦИТЕ?? МОЛИМ?? КАТО НАГЛО РЪСИШ ГЛУПОСТИ...ТЪРСИШ БАЛАМИ??КОМУНОМОЗЪЦИТЕ СА ТАКА-И ОТ МАРС ЩЕ ВСЕМЕ "ПРИМЕР" НО ЩЕ ГО ИЗПОЛЗВА ЗА ДА ТЕ "ОБОРИ"! КОЛКО Е МИН.ЗАПЛАТА В ГЪРЦИЯ,БЕ,КОЛКО Е МИН.ПЕНСИЯ??? ЕГАТИ БЕЗСРАМНИКА!! КАЖИ ЗА ИМПЕРИАЛ.АМЕРИКА КОЛКО СА ЗЛЕ,КОЛКО ИМ Е ДЪЛГА И Т.Н.! ХАХАХА..ЛАФОВЕ ОТ КОМ.ВРЕМЕ,А ВЕЧЕ УЖ НЕ СМЕ В КОМУНИЗЪМ..АМА БОЛНИ,НО И НАГЛИ МОЗЪЦИ! ЕЙ ТАКИВА КРЕПЯТ ИЗРОДЩИНАТА И МАЛОУМИЕТО КОЕТО ШЕСТВА В БЪЛГАРИЯ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ...НА БЯЛОТО ЧЕРНО ВИКА!?
256
5
 
2
 
! Отговори
e преди 12 години
--- Прикрепено писмо ("Kavichkite") ----Подател: evgeni slavkov <evgeni70251***abv.bg>До: GIS***GOVERNMENT.BG, PRIMEMINISTER***GOVERNMENT.BGОтносно: "Kavichkite"Дата: Сряда, 2011, Ноември 30 12:40:34 EETОт Мвр отговарят :Попитате си Борисов.Как обаче,когато той говори чрез "наказаните" с картони.Сега обаче ти емного изгоден АБВ-момента да кажеш ;"Ето,гръцката криза ни съсипа".. Също не си забравил дребните милиционерски номерца като :"Сега ще ремонтирам съдебната система и нещата ща се оправят". Пк България си спомнят как от твоите реформи,бившите ти министри викаха "Усмихвам сеее,Усмихвам се" Бившата министарка на правосъдието не забрави преди напускането си да почертае ,че добре си е свършила работата,да обаче бързаше да изпълни БСП-декрета :"Бързо към президентството защото СЛУЖБИТЕ са бна разположение на президента !!! А и новоизбрания президент-Плевнелиеев НЕ ЗАБРАВИ ДА ПОДЧЕРТАЕ ЧЕ ЩЕ ОТЗОВЕ ДС-ПОСЛАНИЦИТЕ.Защо се правите на...,или хората ги правите на МАЙМУНИ ?! Та ,така изкаш да отвлечеш вниманието на европейските наблюдатели,т.е, кризата е предизвикана от друго но ,не и от Бойко.Борисов,ризата е БСП-Мутренска и в момента е в пик на хаос.Дори Първанов и Доган МЪЛЧАТ,какво остана за Цветанов.
255
3
 
26
 
! Отговори
N преди 12 години
Бойко нали си взе кирията от Кремиковци, където по данни има желязо и машини за над един милиард, взе Си БАнк и я продаде, после купи Булгартабак на цена, какво предприятието изкарва за месец - два, между другото и контрабандата си върви и акцизите.. НЕ го мислете Тиквата
254
0
 
3
 
! Отговори
сашо преди 12 години
гърците бе се вписват в никакви статистики,виж Турция след Кенан Еврен,виж ако щеш и Русия каква беше при Елцин и каква е при Путин.
253
0
 
13
 
! Отговори
ИЗБОРИ->...ШУТ! преди 12 години
ТОВА "ДЕЙСТВАЙТЕ,ПАРИ НЯМА!" ВЕЧЕ КАТО ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ ГО ЧУВА,И ПАК,И ПАК В ТАЯ БЪЛГАРИЯ?!И ДЯДОВЦИТЕ ГО ЧУВАХА,И РОДИТЕЛИТЕ МИ-И ЕСТЕСТВЕНО ПАРИ ЗА ТЯХ НЯМАШЕ,ВЪПРЕКИ ПОСЛОВИЧНАТА ИМ ЧЕСТНОСТ,ПОЧТЕНОСТ И ТРУД!ЩО ЗА ИЗРОДЕНА СТРАНА С ИЗРОДЕНИ ГЛАВАТАРИ НАЧЕЛО?Е,ДОКОГА ТОВА,МАЛКО СА ДЕСЕТИЛЕТИЯТА,В КОИТО СЪСИПАХА И УБИХА СУМА ТИ НАРОД ЧРЕЗ ТОЯ ГЕНОЦИД!?НАРОДЕ,ЗАЩО ТИ ДА ДАВАШ ХИЛЯДИ И ХИЛЯДИ ЖЕРТВИ(2 МЛН. ПРОКУДЕНИ СА СЪЩО ТАКИВА!),А НЕ ДА ПОЛУЧАТ ВЪЗМЕЗДИЕ ШАЙКИТЕ ГОРЕ??ЗАЩОТО СТЕ ГИ ИЗБРАЛИ?!
252
5
 
31
 
! Отговори
NRC преди 12 години
Всички протестиращи били комунисти - ха ха ха ха .. Стига с тези нелепи глупости .. цяла Европа е в протести.. и там ли е виновна тройната коалиция.. няма никаква конспирация истината е ,че хората са гладни и недоволни - за това са там .. а не защото са комунисти