Полиция барикадира парламента

Синдикатите организират протест "НЕ на промените в пенсионната реформа"
Обновена: 30 ное 2011 09:39 | 30 ное 2011 09:38,
278
Полиция барикадира парламента
Снимка: архив Булфото

От ранни зори е засилено полицейското присъствие около парламента заради предстоящия национален протест срещу промените в пенсионната система.

Униформени трескаво поставят метални заграждения около сградата на Народното събрание.

Коли на жандармерията са паркирани между Софийския университет и парламента.

Още по темата

От 13.00 часа пред парламента се очаква да се проведе националната протестна демонстрация – митинг под мотото:

"НЕ на промените в пенсионната реформа, орязващи правата на българските граждани и срещу отнемане на допълнителното трудово възнаграждение за клас прослужено време".

Очаква се протестът да бъде подкрепен от близо 25 000 души – миньори, железничари, учители, здравни работници, земеделци, служители на МВР и студенти.

Шествието на КТ "Подкрепа" ще започне от Национален стадион "Васил Левски" в 11.30 часа и ще премине по ул. "Гурко" – бул. "Васил Левски" – бул. "Цар Освободител" до площад "Народно събрание".

Протестният лъч на КНСБ пък ще започне от пл. "Македония" 1 в 11.30 часа и ще премине по бул. "Хр. Ботев" – бул. "Стамболийски" – бул. "Мария Луиза" – бул. "Дондуков" – бул. "Цар Освободител" до пл. "Народно събрание", където двата лъча ще се съберат точно в 13 часа пред НС.

Поради шествието поетапно ще бъдат затваряни улици в центъра на София, съобщиха от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
5
 
7
 
! Отговори
Реплика преди 12 години
Бачкаторе (*** си ти), не следиш новините. Организаторът на СИЛА още преди месеци беше разобличен, че е член на БСП и работи по поръчка. А за таксиметровата компания - върни се няколко години назад в новините....
230
1
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
"Таксиметровата компания на Трактора участва ли в протестите? А *** от СИЛА?"====================Ти *** ли си да наричаш хората от СИЛА *** ? Защо ги обиждаш, защото искат по-евтино гориво ли, ***?
229
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едни цитати от друг форумМариан - 30.11.2011 г. 10:13:13Искам тукашните вечни киселяци, да ги видя днес по новините със сложени картонени шапки с козирка, с найлонови виолетови потници и викащи: Уууу, Оставка, дайте заплати по 1 000 Евро и пенсии по 500. :)Смех!Antiklatikurec - 30.11.2011 г. 11:13:33Ролята на държавата не е да раздава заплати, а да предлага услуги на гражданите си. Мисля че стачкуващите скоро сами ще се убедят, че и с тях и без тях все тая. Просто защото те не допринасят с нищо за благото на данъкоплатците които им плащат заплатите.
228
0
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
ДА на пенсионна реформа, но съвсем различна от тази. Лични сметки, възможност за избор на процента, който внася човек, възможност за получаване на пнсия при достигане на опеделена съма, а не стаж и години работа, възможност за наследяване на сумата /все пак е лична/. Достатъчно солидарност, искаме индивидуалност и избор!
227
2
 
0
 
! Отговори
до 228 преди 12 години
да разбирам ли,че си ***.
226
0
 
4
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
66 години е възраста на която можеш да се пенсионираш и да получаваш социална пенсия ако не ти достига трудов стаж. Нормално е необходимо около 35 години трудов стаж в повечето европейски страни за да имаш право да се пенсионираш.Ако ги нямаш чакаш до 65 -66 години за социална пенсия.
225
1
 
14
 
! Отговори
до" виждам" преди 12 години
Ами ето сега разбрахме-основната опасност за сигурността на политическата класа идва не от врага с чужда лична карта ,а от врага с БГ лична карта.Затова полицаите са 4 пъти > от армията.А пък аз си мислех,че опазват реда и закона в страната.Е,явно много страшна била народната любов.А пък и ето какъв бил приоритета на МВР.А пък ние,незнаещите се смеем на текста"родната полиция ни пази"Явно сме живяли в заблуждение.
224
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия я да одят на работа, къде са тръгнали из улиците като гламави
223
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз се чудех сутринта защо има толкова милиционери по центъра. Готвят се да поступат народа май.
222
0
 
19
 
! Отговори
Pink Panter преди 12 години
Протестирам срещу Майкрософт! ! !На всеки 5 минути ми изкарва надпис "This copy of Windows is not genuine"
221
3
 
9
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 220 - Не знам дали Столипиново ще рови в контейнерите, но с тези реформи и тази безработица нищо чудно скоро и ние да не можем да се вредим там! Има хора, които са в предпенсионна възраст, изработили са си нужния осигурителен стаж към тази скапана държава, но никой не ги наема на работа! И какво правим от тук нататък - остават два пътя или да ровиш по кофите за *** или да крадеш, за да оцелееш!
220
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страх ги е от народа!!!
219
2
 
13
 
! Отговори
nana преди 12 години
що ги пазят толкова народните избранници?кой от кого и от какво го е страх толкова?
218
1
 
16
 
! Отговори
1.bg преди 12 години
Ето пак изпитание за жандармерията и полицията-да защитят народните избранници-депутати и министри от любовта на народа.А между другото ето една добра идея за икономии-управляващите да управляват така ,че да нямат нужда от толкова охрана.Но тази идея няма да им хареса.Друго си е то да изхвърлят на улицата няколко хиляди работещи хора и да накарат силово хората да работят още 1 година.Че даже премиерът да е недоволен,че народа протестира.Но на криви управници и народът им е виновен
217
2
 
11
 
! Отговори
муа-хахаха преди 12 години
Гледайте го оня плуавец-как гледа през стъклото-ще се на...ка червея нееден!
216
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И Столипиново подкрепя протеста - днес никой няма да рови в контейнерите
215
1
 
7
 
! Отговори
Абе преди 12 години
Да не играят ЦСКА и Левски??? Много цветанови хора по центъра?!!
214
4
 
15
 
! Отговори
А?? преди 12 години
А кажете,сетне,че не сме милиционерска/полицейска диктатура! Вижте баш ГАНГСТЕРА (според държавният департамент) как се пази от любовта на благодарните си поданици :)))))
213
1
 
6
 
! Отговори
стачник преди 12 години
За да успее стачка в БГ трябва да се оглави от ПРЕМИЕРА.Освен всичко,трябва заптиетата да го набият и него.След това бит и поруган да влезе в парламента и да почне да ги оправя,ние сме оправени още 1990 година.Оттогава само ни повтарят и взе да ни харесва.
212
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
211 Ти си обикновено, неотлежало "Червено Джони"