Кметицата все си мислела за оставка, ама друг път

"Оставката ми няма да реши въпроса с бездомните кучета"
Обновена: 10 апр 2012 14:33 | 10 апр 2012 14:32,
206
Кметицата все си мислела за оставка, ама друг път
Кметицата не ще да си ходи заради бездомните кучета. Снимка: БТА

"Непрекъснато мисля за оставка. Но оставка няма да реши въпроса с бездомните кучета и това е показано години назад", призна днес столичният кмет Йорданка Фандъкова.

На нарочна пресконференция кметицата обяви, че няма да приеме оставката на заместничката си Мария Бояджийска, която й бе поискана от партии и НПО-та след злощастния смъртен случай с мъжа, нахапан от бездомни псета в "Малинова долина".

Още по темата
В отговор на въпрос кой тогава носи отговорност за проблема Фандъкова заяви, че отговорност носят всички, работили по него през годините - и администрацията, и неправителственният сектор, и всички дължат извинение на нападнатите граждани.

"Трагичният случай с проф. Ботьо Тачков показа, че трябва смяна на подхода", обясни тя и обеща, че ще продължи акцията по прибирането на глутниците и на агресивните животни от улиците на София.

"Аз искам по-облекчени условия за обявяване на кучетата за агресивни, за да може да се спазят европейските норми за хуманно отношение – тогава, когато кучетата са агресивни, да биват избивани", отсече тя.

Йорданка Фандъкова обяви, че още днес ще бъде обявена поръчка за изграждане на нов приют за кучета от отворен тип.

"Вчерашните промени вече ни позволяват да изградим нови приюти при облекчени условия, при по-ниски цени, за да можем да прибираме масирано глутниците. За това ще помогне както промяна в наредбата, така и законът, който да не позволява да се осиновяват кучета, които се гледат на улицата", поясни намерението си кметицата.

Приютът вероятно ще бъде за около 1000 кучета и ще е край Горни Богров, каза тя.

Кметът заяви още, че не очаква всички екоорганизации, занимаващи се с бездомните животни, да са съгласни с промените, но имало и такива, които са партньори на общината за намаляването на популацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
14
 
! Отговори
anq преди 12 години
Нямаше да е голяма загуба, ако беше подала оставка, не е незаменим кадър една детска учителка.Истината е, че няма друг град с толкова много безпризорни кучета в центъра, няма...
112
0
 
1
 
! Отговори
C.CVETANOV преди 12 години
A kakvi sa MASAZITE
111
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
все си мисля, обаче че ще я стигне провидението, може да не й се вярва, но духовете на така загинали хора не се успокояват докато не накажат виновните, затова сега и да се кокори,и да се ежи няма да я спаси кметския стол, пък и деца има
110
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не е луда да подаде оставка! Защо да е пак проста даскалица, след като на наш гръб си ходи по масажи, екскурзийки до Катар и т.н. Явно Фандъкова е близка роднина с нейните любимци (бездомните кучета), след като и тя е захапала кокала здраво!
109
0
 
9
 
! Отговори
ДЖАБА преди 12 години
Сега е момента да изчистите София поне от пумиярите! Така или иначе никаква полза от тях -убиват, хапят ,разнасят кърлежи тения и какви ли не болести. Мене лично са ме хапали два пъти мръсните пумияри на глутници. Няма какво да умувате а ги изтрепайте Тези твари са непрeдвидими днес може да се размине човек но утре може да бъде изяден По морските курорти няма никакви пумияри. В Китен и Приморско ходя всяка година и ще кажа че няма живо куче нито по улиците нито в дворовете на хората живеещи там
108
0
 
5
 
! Отговори
C.CVETANOV преди 12 години
A ti probvai DANCE
107
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОСТАВКА, НЕ МОЖЕШ ДА СЕ СПРАВИШ, ФАКТ, НЕ ЧАКАЙ ТОЙ ДА ТИ КАЖЕ
106
0
 
8
 
! Отговори
miloto преди 12 години
milata tianikakva ostavka, da hvashta samoleta za Vietnam i kato se varne s 200 vietnamci do Koleda edno kuche niama da ima
105
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да си много нагъл и дебелоок, за да може вечер да си легнеш и спиш спокойно, когато твоето безхаберие е довело до смъртта на световноизвестен професор, макар и да не си прекия убиец. Оставката и нямало да реши проблема с бездомните кучета. По нейната логика този проблем няма решение. И тогава какво - близките на нахапани от кучета ще плащат данъци за да се строят луксозни приюти за ***, докато хиляди хора тънат в мизерия. На днешно време по-добре е да си куче!
104
0
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
минете около централна гара, срам ме е, че живея в такава държава, такава столица, Фандъкова , София е заприличала на грозна кучешка клоака, по бул.Гоце Делчев ходиш и едвам се сдържаш да не повърнеш от кучешки ***, без да се извинявам за израза,просто всичко е грозно, мръсно, скапано, ето затова сме най-нещастната нация, обаче какво като си пишем, тя не ще да си ходи женицата, това е
103
0
 
12
 
! Отговори
попчето преди 12 години
Те - вижте я, другия път пак да гласувате за нея. Смела е. Жалко, че тя не слиза от лимузините, и кучетата не могат да я срещнат нея - затова е тъй смела... ние му викаме привилегия с народни пари. Ама като са гласували за нея - сега "кучета ги яли" ;)
102
0
 
4
 
! Отговори
* преди 12 години
Абе тя добре че видя, че има бездомни кучета. С оставка няма да се реши въпроса(ЪТ, реформисте!) с бездомните кучета, но май и без оставка не стаа раотата, мдаа...
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 83 - За 1000 кучета при 40 000 в София само? Може би само Герберски ще подслоняват??? Не, кучетата ще кандидатстват по документи публикуваме част от наредбата на СО.Поради недостъстатъчните бройки , постъпването на кучетата в новосформиращите се приюти ще бъде според направения избор, в съответния административен район по местоживеене на Софийска община - СО. Желаещите *** подават документи в съответния приют. I. ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН НАБОР ОТ ДОКУМЕНТИ1. Заявление подава се по образец. / срещу 5 лв, внесени по банков път при Цветелина Б. / В заявлението задължително се вписват трите имена на псето, ЕГН, телефон за връзка и е-маil. 2. Представят се оригинали и копия на акт за раждане, като единият родител трябва да бъде с постоянен адрес по лична карта в СО. / срещу 5 лв, внесени по банков път при Цветелина Б.4. Удостоверения от СО, дирекция Местни данъци за наличие или липса на задължения на псето, съгласно чл. 87, ал. 6 от ДОПК. /Заявлението за издаването на удостоверение се получава от Отдел за обслужване на данъкоплатци в сградата на Изчислителен център срещу 5 лв, внесени по банков път при Цветелина Б. / 5. Заверени копия от годишни данъчни декларации по чл.50 или чл.92 за управители на ООД и ЕООД от ЗДДФЛ . / срещу 5 лв, внесени по банков път при Цветелина Б. / 6. Документ/и за регистрация от Бюрото по труда за безработен. След изтичане на срока на представените документи същите е необходимо да се актуализират. / срещу 5 лв, внесени по банков път при Цветелина Б. / 7. Членове на ГРОБ и 6 г. подават документи само по т.1 и т. 2. Не се изискват документите от т.3 до т.6. без такса III. ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ, УДОСТОВЕРЯВАЩИ, ЧЕ:Посочените предимства се ползват от кучета при представяне на пълен комплект от задължителни и допълнителни документи, членове на ГРОБ. Кучето има заболявания съгласно Наредба за медицинска експертиза на работоспособността до 16 г. с ТЕЛК;В семейството има други кучета с тежки заболявания,/представяне на документ с над 70% ТЕЛК / НЕЛК/ и не са настанени в други социални институции;Един от родителите на кучето е с увреждане над 70% /с решение на ТЕЛК/;Трето и следващо куче от глутница; /удостоверява се с актове за раждане/;Кучето e сирак или полусирак /удостоверява се с акт за смърт/;Кучето е с неизвестен родител /удостоверява се с акт за раждане/Друго куче от глутницата, което посещава същия приют;След представяне на документ от Държавна агенция за закрила на кучето, съгласно Закона за закрила на кучето, ползват предимство по: чл. 4 ал.1, т.2 настаняване в семейство на роднини или близки, т.3- осиновяване, т.4- настаняване в приемно семейство, т.7- полицейска закрила, кучета от специализирани институции и резидентни услуги, като Дом Помиярче, Дом за медико-социални грижи за кучета, Център за настаняване от семеен тип /с документ от съответната институция/
100
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мислела за оставка, кво мислиш бе, оставките ги раздава друг, не мисли, а ходи да ГО питаш, ТОЙ ще ти каже
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе от таа нищо не зависи, таа едно решение не мое взе сама, се тича до дондуков 1 да пита дали мое дали немоее, егати *** писна ми отсекаде, то около министерскио съвет обикалят песове, кво устава у малинова долина, ей не е истина, баси простотиата,
98
0
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Бербатов спечелил милиони от лотарията !!!
97
0
 
17
 
! Отговори
стършел преди 12 години
Аз от 22 години чакам някой доблестен и морален политик да каже " Аз обещах това, това... тъй като не можах да го изпълня си подавам отставката" или "допуснах еди каква си грешка когато вършех еди каква си работа" или пък за негов подчинен да поеме отговорнст. Да ама не. ЯВНО НЯМАМЕ ТАКИВА. Всеки който се изкачи по стълбицата на власта си мисли, че едва ли с него започва и свършва света и все другите му виновни.
96
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано твоята оставка измие донякъде кръвта, от изядения от кучетета професор!
95
0
 
8
 
! Отговори
НЕ ЗНАЯ КОЙ СЪМ АЗ преди 12 години
ВЗЕХА НИ ПАРИТЕ,СЛЕД ТОВА ЖЕНИТЕ,СЛЕДВАТ ДОМОВЕТЕ И НАКРАЯ-ЖИВОТА... АМА ДРУГ ПЪТ
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами тъй де!Ти си я подай и напусни кметството, пък може да се и намери някой по-способен от теб Фандъче!То незаменими хора няма!