Кметицата все си мислела за оставка, ама друг път

"Оставката ми няма да реши въпроса с бездомните кучета"
Обновена: 10 апр 2012 14:33 | 10 апр 2012 14:32,
206
Кметицата все си мислела за оставка, ама друг път
Кметицата не ще да си ходи заради бездомните кучета. Снимка: БТА

"Непрекъснато мисля за оставка. Но оставка няма да реши въпроса с бездомните кучета и това е показано години назад", призна днес столичният кмет Йорданка Фандъкова.

На нарочна пресконференция кметицата обяви, че няма да приеме оставката на заместничката си Мария Бояджийска, която й бе поискана от партии и НПО-та след злощастния смъртен случай с мъжа, нахапан от бездомни псета в "Малинова долина".

Още по темата
В отговор на въпрос кой тогава носи отговорност за проблема Фандъкова заяви, че отговорност носят всички, работили по него през годините - и администрацията, и неправителственният сектор, и всички дължат извинение на нападнатите граждани.

"Трагичният случай с проф. Ботьо Тачков показа, че трябва смяна на подхода", обясни тя и обеща, че ще продължи акцията по прибирането на глутниците и на агресивните животни от улиците на София.

"Аз искам по-облекчени условия за обявяване на кучетата за агресивни, за да може да се спазят европейските норми за хуманно отношение – тогава, когато кучетата са агресивни, да биват избивани", отсече тя.

Йорданка Фандъкова обяви, че още днес ще бъде обявена поръчка за изграждане на нов приют за кучета от отворен тип.

"Вчерашните промени вече ни позволяват да изградим нови приюти при облекчени условия, при по-ниски цени, за да можем да прибираме масирано глутниците. За това ще помогне както промяна в наредбата, така и законът, който да не позволява да се осиновяват кучета, които се гледат на улицата", поясни намерението си кметицата.

Приютът вероятно ще бъде за около 1000 кучета и ще е край Горни Богров, каза тя.

Кметът заяви още, че не очаква всички екоорганизации, занимаващи се с бездомните животни, да са съгласни с промените, но имало и такива, които са партньори на общината за намаляването на популацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
9
 
! Отговори
2 преди 12 години
ОСТАВКА
132
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 12 години
ОСТАВКА
131
0
 
11
 
! Отговори
справедливост преди 12 години
Докото кмет не си подаде оставка ,улични глутници ще има!Ако не си подаде- хората са длъжни да защитят децата си и да искат оставка, докато се махне.Който дойде трябва да знае ,че отговорност има!Който иска оставката на Фъндъкова да пише тук!
130
0
 
10
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
Напротив, госпожо Фандъкова, оставката ще реши проблема. Това, че "трябва смяна на подхода" отдавна Ви е известен. Темата за бездомните кучета бе включена почти във всички предизборни платформи. Вие нищо не направихте по въпроса. Напротив, проблемът се задълбочи. Това, че нищо не сте направили, за да решите проблема, е факт - Господ ( не Бойко ) да прости всички грехове на поредния оглознаган от общински кучета и да го прибере на по-добро място, защото Вие не му го осигурихте!
129
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Софиянци,ми само от вас зависи да я свалите ,когато не иска да си подава оставката.Вдигате се и протести пред общината ,то бива наглост и безочие.Колкото пъти доида по работа в София бързам да се махна ...морето е къде по-красиво от прашните ълици и озверелите глутници кучета в тази Европийска столица. Протести като в Гърция ,нещо страшно е .....
128
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А как в други държави при несправяне с работата оставките вършат работа? Въпрос на чест е да се оттеглиш сам, когато не можеш да се справиш с даден проблем за определено време.
127
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ясноооо, хуманното отношение към хората е по-маловажно от хуманното щедро отношение към НПО, защото никой не може да ме убеди, че насилственото продължаване на живота на едно улично куче е проява на хуманност към кучето. НПО са загрижени единствено за собственото си финансиране и нищо повече. Е, в повечето европейски държави и столици няма улични кучета, но по закон една от задачите на ловците е отстрел на скитащи кучета и котки в дивата природа, защото те са носят зарази, опасни дори за дивеча
126
0
 
17
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
БЕЗНАКАЗАНОСТ!!!
125
0
 
21
 
! Отговори
безумие преди 12 години
Това, което се говори след като такава голяма личност си отиде изяден от кучета - това е пълна подигравка с хората в тази държава !!! Били отговорни всички до сега, ами кой отговаря сега в настоящия момент?! И какво е това безумие да не се осиновяват кучето, които се отглеждат на улицата. Осиновени и гледани на улицата - трагично. Ама то сега пак по закон, на теория агресивните кучета се избиват. На улицата не трябва да има нито едно бездомно куче през годината 2012 - трябваше да са премахнати.
124
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Извод ! Гербер и да убие човек не би си подал оставката, тъй като тя няма да реши проблема.
123
0
 
22
 
! Отговори
и преди 12 години
Оле кметицата я е загризала съвеста...Вика аз съм на власт от 3 години, похарчила съм близо 1.8 милиарда и какво направих... нито дупките запълних, нито движението оправих, дадох западния парк за застрояване, открих 1-2 детски градини за по 5-6 милиона левчета, открих една спортна зала за 100 милиона евро, а в Турция построиха за половината пари два пъти по-голяма зала.Верно направих няколко катерушки (20 дъски на кръст) за 100 000 лв.Деде 10 милиона за почестване на 10 булеварда.мъка мъка.
122
0
 
24
 
! Отговори
Оставка преди 12 години
Г.жа Фандъкова е извън закона-според закон от2008г. в София не трябва да има безд.кучета до 2011г.моля подайте си оставката!
121
7
 
7
 
! Отговори
кучо преди 12 години
Ми, да! Отговорност носи Станишев и тройната коалициа, които развъдиха бездомни зли кучета. И сега, колкото и да се старае кметицата, тази напаст за един мандет не може да се изтреби.
120
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Миро козунака, Миро 25 годишното ирландско месо, Миро бившият директор на "Екоравновесие" в общината от кметуването на Бойко. Те затова са си толкова гъсти, добре са се нагушили.
119
1
 
14
 
! Отговори
Мишата преди 12 години
Кучетата убиици са най много в краините квартали. Като изкарвам детето на разходка няма как да не нагазиме в кучешки ***. Ето това е София и това е от много години. Тенденциозно този град се превръща в ЛАЙНАРНИК на кучета. Да не говорим за гнусните болести дето ги разнасят песовете. Имам чувство, че играя във филм на ужаси.
118
0
 
14
 
! Отговори
Иди си... преди 12 години
*** си.......*** си......никой няма да плаче.Омръзна ни то твоят бездарност,сервилничене и обикновена простотия.пр. Изцепката ти относно такса смет-вярно е че е несправедлива ,но ще я прилагаме...кажете какво да направя......ако не знаеш,щом си кмет,НАУЧИ.Ако не можеш -напусни......Докога ще тровиш всички с простото ти лапане...
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия от Московска всички до един са нагли и нахални. Всички да осъдят , има за какво.
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе верно таа ходи до катар, за кво ходи незнам, на разходка, да види, с наште пари естествено, банята щела да продава, абе неам думи, свещенна простота, баси ***.
115
0
 
8
 
! Отговори
да се махне ... преди 12 години
и да я съдят за безотговорност !!!! а да си мисли после в затвора ... заедно с найденов и материала бойко
114
0
 
17
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
Ужас ! Тая от *** на мутро-милиционерите се е превърнала в една от тях.Ама то с какъвто се събереш,такъв и ставаш...Тая селска митра стана по-нагла и от кварталните борчета.На тия от ГЕРБ все некой друг им е виновен,ама те са "чисти" като планински сняг.В нормална държава тая провинционална даскалица по руски язьк никога нямаше да стане кмет на европейска столица,а за бездарната си и некадърна работа щеше вече да е затвора.Оставка и съд за тая !!! Бог да пази България.