Софийските автобуси – с безплатен безжичен интернет

Това ще стане от 4 юни, засега WI-FI само по една линия
Обновена: 4 юни 2012 07:37 | 3 юни 2012 14:06, Елка Василева
82
Софийските автобуси – с безплатен безжичен интернет
Проектът е част от инициативите в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 г. Снимка: архив, Reuters

От 4 юни в автобусите по линия номер 111 в София ще има свободен достъп до безжичен интернет, съобщи за БТА заместник-кметът Любомир Христов. Колите са обзаведени с безжични рутери от "Виваком", а достъпът до безжичната мрежа ще е безплатен.

Това ще е първата градска автобусна линия с достъп до интернет, а ако проектът се окаже успешен, ще бъде оборудвана и друга автобусна линия, допълни Христов.

Проектът е част от инициативите в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 година. Изборът на автобусната линия е станал заради дългият й маршрут, който предполага повече престой в автобуса и достъпът до интернет е алтернатива за подобряване комфорта по време на пътуването, обясни още Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интернетът трябва да е безплатен и неограничен навсякъде само тогава може да имат претенции някои за "авторски права" и да се плаща за изтеглен филм примерно.А идеята за нет в автобуса не е лоша но първо трябва да се сменят самите автобуси.Аз лично не бих разкарвал лаптоп сред мръсотията и вибрациите в старите автобуси. А за телефона всички GSM оператори предлагат неограничен интернет който може да се ползва в цяла България.
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вместо да гледам каките покрай пътя, ще гледам каките в нет-а
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кондуктор ще раздава билетчета с парола за достъп . Близо до шоурума на VW ще се излъчват рекламни баннери на жриците, които баннери ще финансират начинанието.
41
5
 
17
 
! Отговори
www преди 11 години
А ЗАЩО ИНТЕРНЕТ ДА НЕ Е БЕЗПЛАТЕН В ЦЕЛИЯ СВЯТ ??????
40
3
 
6
 
! Отговори
Азъ преди 11 години
Въх!Ако стане, ке се състезават младоците со бабите да седнат-едните да пътуват,другите да сърфират!
39
1
 
3
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
Трафик може би :)
38
4
 
3
 
! Отговори
Рачо преди 11 години
... а ако проектът се окаже успешен, ще бъде оборудвана и друга автобусна линия...И по какво ще се разбере дали проектът е успешен???
37
4
 
14
 
! Отговори
314 преди 11 години
Абе ... какво да коментирам, това му се вика на гол чифте пищови!Половината ни автобуси, да не кажа почти всичките са гробници, те WiFi ще слагат.Същата работа е и по междуградските автобуси. Акъл море глава - шамандура!Вярно, по най-дългата линия в България - София - Варна автобусите са новички, хубави, естествено с климатик и всичко каквото ти е нужно.И там е с безплатен WiFi. Обаче тоалетната им работи само по международни линии. Щото няма кой да чисти тука. Добре че спира в Търново.
36
2
 
14
 
! Отговори
Кит преди 11 години
Заглавие: "Софийските автобуси вече с безплатен безжичен интернет" - ОО ДАААА!!!Започва текста: "От 4 юни в автобусите по линия номер 111 в София ще има свободен достъп до безжичен интернет" - ХММММММПо-надолу: "Това ще е първата градска автобусна линия с достъп до интернет, а ако проектът се окаже успешен, ще бъде оборудвана и ДРУГА автобусна линия, допълни Христов." - ХАХАХАХАХАХАХАХАЗначи не софийски градски транспорт, ами ЕДНА-ЕДИНСТВЕНА линия!!А при успех - ВТОРА!!Точно като филма!!
35
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В този автобус се качват много ***,не вярвам до 5 юни да остане нещо за ползване.
34
3
 
13
 
! Отговори
мангалЕ преди 11 години
Браво! Много хубаво ! Ама пак нещо има наопаки! Безжичен интернет - добре! Безплатен - похвално!(знаем ,че ще е като в метрото - временно после платено) !Но защо точно в 111?! Тази линия наистина е най-дългата или поне една от ,но в нея се возят главно малцинства,работници - дървосекачи,бродяги...Не мога да намеря логика ама
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоз па, теб точно кой и за какво да те следи...
32
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слага се WiFi ,за да могат да ни следят.
31
8
 
14
 
! Отговори
к-н Чапайчик преди 11 години
Абе от кога София е квартал на Истанбул ? Голяма снимка сте сложили . Направо олицетворява старанията и мечтите на враговете на България
30
5
 
12
 
! Отговори
МУХАХАХАХ преди 11 години
Скивайте снимката, ама се за4етете в табелата малко по-внимателно :) Истнабул - столица на културата. Пак не са намерили подходяща снимка :)
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да подновят автобусите кво. За няколко месеца стават на *** от прахоляка по улиците, калните обувки, дупките по пътищата, вандалите и футболните фенове, бездарниците или така наречените драскачи на графити. Не сме дорасли за нещо хубаво. Не пазим.
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера в жегата по къси *** направих грешка да седна до парното в автобус 76 - така ме опари че подскочих....луда работа. а това парно харчи нафта все пак
27
2
 
10
 
! Отговори
бау-бау преди 11 години
Ако интернет доставчика е предоставил достъпа безплатно, то няма лошо в която и точка /или бус/да е това. Това е трябвало да уточнят авторите за да не гледаме празната половинка от чашата.
26
7
 
45
 
! Отговори
ДА БЕ преди 11 години
Лятото като ти заухае на пръ4 и немит *** и крака в тия автобуси, само до уай-фай ще ти е. Смешници! Поне да вземат да подновят някой автобуси, а не да се занимават с глупости.
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интернетът е без значение, защото всички се прехвърлиха на коли или метро, а и автобусите бяха съкратени до минимум от Борисов заради рекета на маршрутките и такситата.