Софийските автобуси – с безплатен безжичен интернет

Това ще стане от 4 юни, засега WI-FI само по една линия
Обновена: 4 юни 2012 07:37 | 3 юни 2012 14:06, Елка Василева
82
Софийските автобуси – с безплатен безжичен интернет
Проектът е част от инициативите в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 г. Снимка: архив, Reuters

От 4 юни в автобусите по линия номер 111 в София ще има свободен достъп до безжичен интернет, съобщи за БТА заместник-кметът Любомир Христов. Колите са обзаведени с безжични рутери от "Виваком", а достъпът до безжичната мрежа ще е безплатен.

Това ще е първата градска автобусна линия с достъп до интернет, а ако проектът се окаже успешен, ще бъде оборудвана и друга автобусна линия, допълни Христов.

Проектът е част от инициативите в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 година. Изборът на автобусната линия е станал заради дългият й маршрут, който предполага повече престой в автобуса и достъпът до интернет е алтернатива за подобряване комфорта по време на пътуването, обясни още Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
25
 
! Отговори
Хехе... преди 11 години
Това е разширение към програмата "от помощи към заетост", предвид това, че пътуващите в 111 са предимно роми, стратегията за реализиране на ромската самонаетост е следната: Вози се студента по технологии към НБУ и си ползва в рейса безплатното вайфи с джиджавка, технологично съответстваща на специалността му. Минава тумба ромчета, най-сръчното му гепва машинката на слизане, отпрашват долу в различни посоки и после у некой ЕТ-гараж у факултето деперсонализират машинката и я джитват на битака.
23
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За сетен път се убеждавам в безхаберието на уиправляващите ни! Вместо за тези пари да назначат по един постоянен контрольор, поне в участъка от горнобански път до Люлин, те...интернет, моля ви се! Интернет за ***!!!! Ама така е, прах в очите на хората е по-лесно да се хвърля, отколкото да се решават проблемите. Както и да е. Честито на гратисчиите! Хем без билет, хем с интернет!
22
5
 
24
 
! Отговори
amudov преди 11 години
***...най-*** автобус...там кога и да съм се качил, винаги съм бил единствения с билетче... намериха кой автобус да оборудват :D
21
7
 
21
 
! Отговори
симпатизант на БСП преди 11 години
Фъндъковааа, оставката, кога??? :D
20
4
 
35
 
! Отговори
читател преди 11 години
Абе в Истанбул не знам дали имат Wi-Fi по автобусите, но всичките им трамваи са с климатици, оборудвани са с камери, съобщава се всяка спирка по аудиоуредбата, отделно се изписва на няколко екрана.И няма никакви ****... * разбирай крадливи ***
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Забелязвам, че заглавията на статиите в 80% от случаите са подвеждащи. Това не е добра журналистика днес.бг, това е евтина жълтения и добре, че са ви коментарите, та да ви живее сайта.
18
7
 
9
 
! Отговори
Етиен преди 11 години
трябваше в 204 да сложат. това е най-редовния автобус. какво е това 111? за първи път го чувам.
17
3
 
22
 
! Отговори
haha преди 11 години
Tova e kato v ciganskata mahala.Kushtata pada ili napravo lipsva ama ima satelit
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С какво пък 111 е заслужил повече от останалите автобусни линии? Корупцияяяяяя! хахах
15
7
 
28
 
! Отговори
:) преди 11 години
111? Това не беше ли Люлин-Младост - пълен с *** от римски произход? Какъв е смисъла да се трошат пари за ви-фи в автобус пълен с ***?
14
2
 
45
 
! Отговори
Минувач преди 11 години
Тези, които се возят в 111 първо да се изкъпят преди да се качат в автобуса!
13
6
 
32
 
! Отговори
hehe преди 11 години
Защо не по линия 84 ???? По тази линия се возят много чужденци , още от пристигането си в България от летището , а в *** 111 ??? Пак *** се е проявил в пълния си блясък !
12
1
 
24
 
! Отговори
:) преди 11 години
Хубаво е, но наистина първо да оправят останалите рейсове, трамваи и т.н., да има климатици. В 72 зимата не се стоеше и затова ходих да пътувам с 213/214. А и мобилен интернет - аз и без това имам неограничен на телефона, а и като се вържат 3-4 човека и скоростта ще е... Иначе сигурно ще налепят реклами на виваком навсякъде. Но въпреки всичко похвално за инициативата, хубаво е да има такива малки жестове.
11
4
 
11
 
! Отговори
Емил преди 11 години
Аз ще си карам колелото. Вие се позете в автобусите...
10
5
 
29
 
! Отговори
д преди 11 години
Очаквайте от есента нови цени на билетчетата - 1.50лв ;)
9
5
 
14
 
! Отговори
До 10 преди 11 години
И ти ли се опитваш да ни вземаш за БАЛЪЦИ?В Западна Европа няма нищо безплатно,защото ЖИВЕЯТ като бели хора,вземат по 2 000 евра средна заплата,срамно ще е да не си плащат!Къде вида прилика с България?Колко часа си в тоя бус?
8
6
 
36
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
"София за европейска столица на културата ""ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХААХАХ С КВИ ГЪБИ СТЕ СЕ НАГЪЛТАЛИ БЕ
7
5
 
37
 
! Отговори
Боби преди 11 години
Разбирам всичките ни автобуси да са хубави, с климатик, редовни и тогава да помислят за такава екстра - ок. Ама при положение, че по някои линии зимата е по-студено в рейса, отколкото навън, а лятото е по-жега в рейса, отколкото навън... струва ми се измислица това...
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи от утре?Утре е св.Дух,празник е,всички на линия 111!
5
24
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Зап Европа НЯМА БЕЗПЛАТЕН НЕТ ,не само в автобусите .Така ,че вместо да плюете се радваите поне на това