Общинският съвет пусна моторите по Цариградско

Те ще се движат свободно в участъка от бул. "Г. М. Димитров" до "Орлов мост"
28 юни 2012 16:31, Красимир Ангелов
32
Общинският съвет пусна моторите по Цариградско
Мотористите отново ще могат да карат по "Цариградско шосе". Снимка: Булфото

Столичният общински съвет одобри предложението за отварянето на бул. "Цариградско шосе" в участъка от бул. "Г. М. Димитров" до пл. "Орлов мост" за движението на мотоциклетисти.

Преди одобряването на решението съветниците дебатираха около идеята в продължение на близо половин час. Докладът за отпадането на забраната беше отлаган вече от съвета.

Против пускането на моторите се изказа Георги Свиленски от БСП, според когото пускането на мотоциклети по  Цариградско ще утежни трафика.

Срещу отпадането на забраната се обяви и Вили Лилков от "Синята коалиция", който посочи, че дори и представителите на "Пътна полиция" не са го убедили в необходимостта за отпадането на забраната.

Още по темата

Кметът на София Йорданка Фандъкова обаче отбеляза, че направеното предложение от администрацията е станало след като са изслушани аргументите от страна на организациите на мотоциклетистите и от "Пътна полиция".

"Ако причината за забраната е станал инцидент в близкото минало, то трябва да въведем забрана и за движението на мотоциклети по бул. "България", където също имаше тежко произшествие", аргументира се кметът.

Преди месец шефът на столичния КАТ Богдан Милчев обяви, че близо 130 моториста на час нарушават забраната за движение през бул. "Цариградско шосе".

Началникът на "Пътна полиция" не прие тогава аргументите на част от съветниците от комисията по транспорт, че падането на забраната би затруднило трафика, като даде пример, че в часовете пик през бул. "България" за минута минават по 160 превозни средства, а през пл. "Орлов мост" - по 145.

В края на март лично кметът Йорданка Фандъкова обеща на мотористите, че в най-скоро време "Цариградско шосе" ще бъде достъпно и за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Ботев преди 11 години
А и колите да конфискуват?! Колко си *** само...
27
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"Донори", "Временноживи" и пр.Нямам думи, толкова нетолерантен народ!утре вашият 16-годишен син ще се качи на мотора на другарчето, без каска, и ще си остави мозъка по тротоара, 'щото сте решили, че "следващия, който се изреже, ще отиде в мантинелата!" Или вашата 14-годишна дъщеря ще я вози някой батко.Нямате право да съдите или да пожелавате смъртта на никого, независимо какво е направил! Как можете да казвате, че някой заслужава да умре, защото кара мотор?!
26
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ето ви една истина-тези мотори вдигат ужасен шум,нека карат и се режат колкото си искат ,но да не пречат,а високият шум които се вдига от тези мотори води до психически травми...това парадирана е голяма олигофре....излезте на магистралата или отидете в гората и се ''режете''колкото искате ....
25
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По принцип съм толерантен към мотористите, често се мърдам леко встрани на светофар да ги пусна да минат. Но следващия олиго*рен, който ми се изреже отдясно или ме засече съм решил да го кача на тротоара или мантинелата...
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да спазват ограниченията-който превиши скоростта с 50км нагоре -конфискация на мотора-иначе доста хора ще загинат и невинни
23
2
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 11 години
А до сега не са били горки - със *** в БМВ-та и Калибри без ауспуси... Аре бегай да спиш бе :)))
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А сега по Цариградско шосе ще стане една...Горките хора, които живеят на този булевард!
21
7
 
7
 
! Отговори
До 23 преди 11 години
Абе пич, слезни на земята!Да не би с колата си да караш с 50, още повече по цариградско???Я виж какво правят автомобилите преди кръстовище - само където по покривите си не се катерят, за да се набутат в желаната лента преди другите! Мотористите са ти трън в очите, всички други са наред! Комплексар! Когато станеш образцов водач - тогава давай мнение! Карай си колелото и не се бутай при големите :)
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Втрещен съм!Карам мотор и за първи път чувам, че имало забрана за движението им по 'Цариградско' ?!А относно коментара на номер 23:подобни нарушения масово се извършват и от водачи на други МПС.Има общ ред в ЗДП и Правилника те да бъдат санкционирани.Не виждам основание за по-специално отношение към мотоциклетистите!*** има всякакви!Относно 'децибелите': същото важи и за разни 'тунинговани' автомобили - кво праим с тях?Има 'пунктове' за техн. преглед, които явно не си вършат работата.
19
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Законите важат за всички! Следователно и мотористите ще трябва да се съобразяват, а именно:1.СКОРОСТ ДО 50 КМ/Ч!!!2. ЗАБРАНЕНО Е КАРАНЕТО ПО ОСЕВИТЕ ЛИНИИ!!!3. ЗАБРАНЕНО Е ИЗПРЕВАРВАНЕТО НА АВТОМОБИЛИ ОТЛЯВО И ОТДЯСНО СПРЕЛИ НА СВЕТОФАР!!!4. ЗАБРАНЕН Е ШУМ В ДЕЦИБЕЛИ НАД ДОПУСТИМОТО!!!Е, питам аз - ще го спазват ли или пак ще създават проблеми на водачите, както и масовите размазвания???
18
0
 
8
 
! Отговори
alfon преди 11 години
До 11Как може да кълнеш така ? Че има мотористи фукльовци заради които са сложени всички мотористи под един знаменател ИМА. Но си има и съответните мерки които при добро желание от ОРГАНИТЕ... могат да елиминират гъзарчетата. Ама при ЖЕЛАНИЕ. Да спрът пред някое кафе с мотористи и да напишат акт за 700-800лв. за неправилно сложен РЕГИСТРАЦИОНЕН НОМЕР и да видим. Липсва желание. И аз съм моторист но моторе ми не реве като на състезание.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не разбрах какво общо имаше БСП с тая работа
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 7-и:Тези дето им викаш временноживи - те (пък и не само те) си карат където си искат. Тази забрана на царгиградско са единици, дето я уважават, а полицията никога не я е и преследвала. Редовно минавам от там и няма случай да са ме спряли или глобили камерите. Забраната е абсурдна.До 5-и:Предложението ти е нелепо. То закон за шума и децибелите си има. Нали уж и полиция има, която трябва да съблюдава изпълнението на закона? Какво значи забраняват се мотори след 22ч..
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако причините за забрана са инцидент с мотоциклетист, то тогава трябва да се въведе забарана за автомобили по всички пътища - градски и извънградски.Не че много ме тресе дали има забарана или не де, като ми е път - минавал съм си винаги по Цариградско и точка.Па БСП-арите и те, точно с мотори ще стане тежък трафика, ама с камиони, автовози и безкрай автомобили - не. Идеален.
14
4
 
7
 
! Отговори
Законопослушен преди 11 години
Нямам нищо против само при два много прости и демократични условия:1) да спазват правилника 2) да се въведе норма за за децибелите, коите произвеждат
13
9
 
8
 
! Отговори
Идеи преди 11 години
Хахахах, не стига че Цариградско е продънено и осеяно с дупки, при малко дъжд се получават верижни катастрофи, движат се авотбуси-столетници, а сега и мотори, предлагам да се разреши и движението на каруци и колелета, така всички ще бъдат равноправни!!!!
12
0
 
13
 
! Отговори
Оптимист преди 11 години
От Общинският съвет са закъсняли...Мотористите ги пускат навсякъде, дори в търговските центрове...Тoва е положението в този разграден двор, наречен България!
11
4
 
2
 
! Отговори
гошко преди 11 години
бау
10
2
 
10
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
и без мотори се трепят хората, така че ти му мисли.. .
9
12
 
6
 
! Отговори
180 преди 11 години
И какво ще направят кавмерите? Цвета на каските ли ще им снимат? На 90% от тях номерата са или огънати, или са под калниците. Не мога да разбера кога ще стане задължително с А-категория да те карад да подписваш и карта за донорство..