Строежът на втория кучешки приют е в ход

Столична община увеличава ловните екипи, похвали се Фандъкова
Обновена: 28 юни 2012 11:49 | 28 юни 2012 11:49,
94
Строежът на втория кучешки приют е в ход
Снимка: Булфото

Подготовката по процедурата за строителството на втори приют за бездомни кучета в София вече е в ход.

Кметът Йорданка Фандъкова обяви това на общинските съветници в началото на заседанието на общинарите.

Тя припомни, че приютът ще бъде за 2000 кучета. Имало и заявен интерес от страна на неправителствени организации, които да строят приюти на общински терени.

Още по темата

В края на май Фандъкова обяви, че в район "Кремиковци" ще бъде изграден приют, разгърнат върху 40 декара.

Той щял излезе 1,5 милиона лева. Първоначално стойността на проекта бе оценена на шест милиона лева, но след промени в наредбите, цената му падна.

Фандъкова посочи още, че от следващия месец ловните екипи на "Екоравновесие" ще бъдат увеличени на десет от сегашните осем.

Общината е насочила усилията си към обработването и кастрирането на домашни кучета от крайградските райони.

Работело се и с домоуправителите за уточняването на броя на регистрираните кучета в етажната собственост.

Ще бъде инициирана по-широка кампания за осиновяването на кучета от приюти, които кметът припомни, че могат да се отглеждат в домашни условия, без да се заплаща такса за тях.

"Имам уверението от земеделския министър Мирослав Найденов, че от 1 юли ще бъде отворен националният регистър за домашните животни за достъп от общината", посочи кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
3
 
! Отговори
сф преди 11 години
Фандъкова да си подава оставката ВЕДНАГА?СРАМ
30
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Положението в тази държава е абсурдно. Защо тези "организации" и екозащитници не ги вземат тези кучета в къщи и да си ги гледат, а се дават безумно много пари за приюти. Да има човек една пушка и всичките бездомни да ги избие-от тях полза никаква. Къде остана човечността в българите-който обича животните, да си ги гледа вкъщи и да не ги изоставя, а нека управляващите с тези пари да осигурят работа на хората и да строят по-смислени неща-като детски градини, болници, приюти за хора!
29
2
 
2
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Къде Ви е ФлашМоба относно *** ве интернет форумни бантускотски мишки ?
28
2
 
9
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Какъв е тоя приют за 1.5 млн.?! Една ограда, една ламарина за покрив и готово. Да излезе 50 хил. най-много...
27
3
 
21
 
! Отговори
Много изпростяхме преди 11 години
Болниците са пред фалит, но за кучетата се строят приюти?!?! Съвсем се смахна този глупав народ. Разберете едно - когато хората бедстват, животните са на втори план. Ако подредим детски градини, болници, училища, движение и т.н. няма проблем и 20 приюта да направим, но сега просто трябва да се унищожи кучешката популация и да се наложат тежки глоби за изоставено куче (поне 1000 лева).
26
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1.5 млн. лева за 2000 кучета - това прави точно 750 лева на куче!!!!!! А за децата, които не са приети в детска градина, това е една месечна такса за частна! Фъндъкова, не те ли е срам?
25
2
 
9
 
! Отговори
Оффффффф преди 11 години
Пак глупости на търкалета. Има толкова много бездомни ***, че проблемът няма да се реши с приюти. Защо на всички хора е ясно, че ще стане само с ловене, известно време престой и после приспиване, ако никой не вземе кучето, само тези празнодумци от общината се правят на интересни? Щото май от тия милион и половина някой ще прибере по-голямата част в джобчето си. Поне не ни лъжете, никой не ви вярва, че сами ще си спрете кранчето.
24
0
 
1
 
! Отговори
до Калин преди 11 години
ОрганизациЙ ?!?!
23
1
 
4
 
! Отговори
:) преди 11 години
Само да не го построят като Завода за *** на Бойко, че няма да е добре :)
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
браво Фъндъкова,браво!!!!!! Над 20 хил. деца не са приети тази година на ясла и детска градина, ама ти строй приюти за ***!!!!!!!!!! *** да те изяде дано!!!!!!!!
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо в Бургас бездомните кучета се броят на пръсти, а в София, когато живеех там преди година, само пред блока имаше повече от пръстите на двете ми ръце? Това е политическа воля на местната власт да се справи с проблема. При наличието на сериозни еколобита от екоактивисти, които едва ли ходят сред природата, Екоравновесие, което *** пари на държавна хранилка и привидно върши работа, София е загубена кауза. Напуснете града, оставете кучетата и екотолерастите да живеят заедно - идилия :)
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо строите? Нали затварят болници? Наврете *** в тях! Барабар с екозадниците. Да се грижат за тях вътре.
19
0
 
9
 
! Отговори
НАЛИ ! преди 11 години
Не може да се строят детски градини ,защото там няма ---ДАЛАВЕРА !Политиците ,преди да решат даден казус ,си задават ВИНАГИ ВЪПРОСЪТ-КОНСТАНТА...:"ИМА ЛИ ---ДАЛАВЕРА"?
18
2
 
8
 
! Отговори
struto преди 11 години
Да спрем рязко, категорично и без уговорки мръсния бизнес на кучерастите! Стига толкова жертви, в името на осигуряване на непрекъснат паричен поток за "организациите за защита на животните" и действащите в комбина с тях ветеринарни клиники!
17
3
 
3
 
! Отговори
gosho преди 11 години
съмнявам се че строителството е почнало. нека да има камери и онлайн всеки да може да влезе и наблюдава строит процес. всичко е номерата на китайката. 2000 помияра. пари за домовете не могат да се намерят за кучета могат. фандъкова иска да е добра с избирателите и затова ги четка и им се мазни. толкова години, толкова ухапани, никакви действия. софиянски и бойко нищо не направиха, а тази ли ще направи
16
4
 
15
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
Пренасочете тези пари за хосписи например, а кучетата изтрепете, човекът е по-важен от псетата
15
3
 
3
 
! Отговори
... преди 11 години
Трябва да се обърне сериозно внимание на кастрирането на домашните кучета в крайградските райони, защото от там идва основния проблем. Докато по парковете в централната част редовно има инспектори там никой не ги закача и кучетата си се множат, след което хората ги хвърлят на улицата...Колкото до отстрелването на кучетата как ще стане това - Въоръжени хайки ще ходят по града сеейки смърт там където минават хора и играят деца !? В Дамаск може би, но не и в София...
14
1
 
10
 
! Отговори
коко преди 11 години
А приюти за хора...?Тях кучета ги яли!За хората пари няма, а за *** има.А парите се плащат от нормалните хора за да правят кефа на разни изкукали персони и да се гушат с общински пари разни шмекери.Нещо май законите са объркани,Фандъкова прави това,което закона и позволява.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
a noviqt priut za hora s nujdi koga 6te go po4vame
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
избивайите помиарите