Строежът на втория кучешки приют е в ход

Столична община увеличава ловните екипи, похвали се Фандъкова
Обновена: 28 юни 2012 11:49 | 28 юни 2012 11:49,
94
Строежът на втория кучешки приют е в ход
Снимка: Булфото

Подготовката по процедурата за строителството на втори приют за бездомни кучета в София вече е в ход.

Кметът Йорданка Фандъкова обяви това на общинските съветници в началото на заседанието на общинарите.

Тя припомни, че приютът ще бъде за 2000 кучета. Имало и заявен интерес от страна на неправителствени организации, които да строят приюти на общински терени.

Още по темата

В края на май Фандъкова обяви, че в район "Кремиковци" ще бъде изграден приют, разгърнат върху 40 декара.

Той щял излезе 1,5 милиона лева. Първоначално стойността на проекта бе оценена на шест милиона лева, но след промени в наредбите, цената му падна.

Фандъкова посочи още, че от следващия месец ловните екипи на "Екоравновесие" ще бъдат увеличени на десет от сегашните осем.

Общината е насочила усилията си към обработването и кастрирането на домашни кучета от крайградските райони.

Работело се и с домоуправителите за уточняването на броя на регистрираните кучета в етажната собственост.

Ще бъде инициирана по-широка кампания за осиновяването на кучета от приюти, които кметът припомни, че могат да се отглеждат в домашни условия, без да се заплаща такса за тях.

"Имам уверението от земеделския министър Мирослав Найденов, че от 1 юли ще бъде отворен националният регистър за домашните животни за достъп от общината", посочи кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
19
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
От приюти за кучета ползата ще е никаква, само куршума ще реши проблема...есть собаки есть проблем, нет собаки нет проблем
10
2
 
22
 
! Отговори
Нина Янковска преди 11 години
направете един приют за стотина кучета но така че да ти е приятно да влезеш вътре. и ако до 2 седмици никой не поиска кучето да се приспива или кучезащитни организации да си го гледат колкото искат но за тяхна сметка. от какъв зор ще даваме милиони за да угодим на шепа мърляви и кресливи кучкарски организацийки . като искат кучета - да си ги гледат с техни пари -така е в нормалните държави !
9
3
 
16
 
! Отговори
sram преди 11 години
пари за хосписи нема. пари за кучета има. срам. нашето обещество е мъртво. да пратят екипите да уловят виещите умиращите хора и да ги сложат при кучетата за да не умират гладни поне.
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Приюти за кучета се строят за милиони левове, а децата по домовете за сираци живеят в мизерни условия. Що за изкривени морални ценности има нашето общество? Да се отнасяш хуманно с куче е приоритет пред това да се отнесеш хуманно с дете.
7
2
 
12
 
! Отговори
Друга С.Г.А.Н. преди 11 години
Строежът е във вход, но след като вече бяха ИЗЯДЕНИ двама души! Никой не е поел отговорнст! Не мога да си обясня как живеем в този цирк, свикнали сме с него, че дори и гласуваме за още от него! Гнус ме е от герберастите!
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера чета, че нямало по 330 лева на месец за един неизлечимо болен човек да умре в някакви поносими условия, без коментар!
5
1
 
18
 
! Отговори
???????? преди 11 години
А сираците кучета ги яли? .... без коментар....
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1.5 милиона за някакви хапливи крастави ***, проблема има много по-евтино и лесно решение;)
3
0
 
17
 
! Отговори
бравУс! преди 11 години
А приютите за бездомни ''човеци",ще ги рушим .......!Всичко в Бг е ---обратно ,поне си поддържаме ---успеха ,*** до шия!Кучетата са по-важни ,там има ----ДАЛАВЕРА ,а от човеците ,само ---изваждане!
2
3
 
13
 
! Отговори
Stefan преди 11 години
Повтаряме едно и също.С кучетата не може да се оправи кметицата а камоли с проблеми от рода на междублокови пространства,градинки,етажна собственост и т.н.Политиканстването няма нищо общо с реалността.Вярно идват избори,но тогава идва и видов ден....
1
3
 
15
 
! Отговори
Сиганин преди 11 години
Е тази вечер ще спя спокойно - ще има строителство, усвояване, присвояване и.т.н