Наливат допълнително 5,5 млн. лева във военното НДК

Това е максимално бързо, изтъкна премиерът
19 сеп 2012 15:11, Красимир Ангелов
17
Наливат допълнително 5,5 млн. лева във военното НДК
Военното НДК. Снимка: Булфото

5,5 млн. лева допълнително ще бъдат дадени за ремонта на Военното НДК, обяви премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното заседание на Министерския съвет.

"Това, което вече е направено, пак ще се ремонтира, защото е протекло“, посочи министър-председателят.

Сградата се ремонтира, като целта е там да бъдат настанени поделения на софийските съдилища.

По думите на Борисов единият корпус е готов и там, „където са правили тази зала, почти колкото на НДК, ще бъде преградена наполовина и ще бъдат направени 35 съдебни зали. Тези допълнителни 5,5 млн. лева се дават именно заради това“.

Става въпрос за идеята да се ремонтира сградата на Военното НДК, така че там да бъдат настанени наказателните съдии и прокурорите от Районния съд в София, отбеляза от своя страна и министърът на правосъдието Диана Ковачева и уточни, че цената на ремонта ще е общо около 15 милиона лева.

Още по темата

По думите й по този начин ще се реши проблемът с натовареността, като ще има възможност да бъдат назначени повече съдии.

Освен тези пари още 1 млн. лева ще бъде даден за сградата на бул. „Цар Борис III". Тези средства ще бъдат добавени към парите за ремонт на сградата, тъй като се налага да бъде направен ремонт на покрива, на сградата, в която ще се помещава архивът на Софийски районен съд.

С тези допълнителни средства изцяло е обезпечен ремонтът на двете сгради и се решава проблемът със Софийски районен съд, уточни Ковачева.

"Бях обещал на прокурорите и съдиите, че ще стане максимално бързо и това е максимално бързото”, обобщи в заключение премиерът Бойко Борисов.

Министерството на правосъдието се надява ремонтът на военното НДК да приключи до лятото на 2013 година. До януари пък се очаква да приключи ремонтът на тази част от сградата на бул. "Цар Борис III", в която ще се настанят гражданските съдии от Софийския районен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2015 г. - ББ продължава да налива...
11
2
 
0
 
! Отговори
po na sever преди 11 години
voennite da kyrdisat pred tazi zgrada i rozovite si bmv
10
2
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 години
Таван за депутатските, министерските, президентските, съдииски заплати - 700 лв максимум (повече от 2 пъти над минималната заплата, и равна на "тавана" на пенсиите). Тези пари нали са достатъчни за избирателите, които им плащаме заплатите, значи са достатъчни и за Тотьо, Дянков, Павлова, конституционните съдии, които определят колко да е тавана и максималния облагаем доход, "народните" депутати, които гласуват полузадремали, каквото им предложат и т.н. Май много скоро ще им наложим този таван.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ рече"на ГЕРБ ни трябват пари...", от туй по-ясно здраве му кажи! и не се чуди защо в държавата няма пари освен за полицейщината!А догодина наистина други ще мислят как да оправят батаците на паралиите от ГЕРБ!
8
3
 
8
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 11 години
"... Търсим усилено пари за пенсии, минимална заплата и здравеопазване ... Няма пари и за реално изчислените според внесените осигурителни вноски за трудов стаж и затова ще държиме "тавана" на пенсиите с 2 ръце. Да не са плащали реални вноски всички будали. Но работещите да се осигуряват на реалните доходи, защото на ГЕРБ ни трябват пари. За повишение да му мислят следвщите след нас."
7
12
 
1
 
! Отговори
егати преди 11 години
Този анонимен *** как мисли че с 5,5 милиона се прави сграда с 200 стайи кабинети. Това са пари за една къща с 15 стай двуетажна каквито са в Бояна. Не пишете глупости ако сте толкова гладни и не знаете, че това не са пари.
6
2
 
18
 
! Отговори
... преди 11 години
"Това, което вече е направено, пак ще се ремонтира, защото е протекло, посочи министър-председателят.Екстра! След година-две, като протече отново, дайте още 5 млн.
5
3
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 11 години
Това е полицейски произвол.megafon.blog.bg/politika/2012/09/19/policeisko-nasiliia-v-bylgariia.1001281
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министър на Отбраната по това време беше Свинаров и после Близнаков. Цонев обяви търг и се появи купувач готов да даде 100 000 000. Но така и не се осъществи сделката заради смяната на властта.
3
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баси тъпите парчета :)))Когато имаше кандидат преди 3 години да го купи за 100млн. лева песоглавите ГЕРБ-ерасти ревнаха, че се прави далавера и не го дадоха. А сега при цялата тая криза дето ни я докараха некадърните комунистически милиционерчета, трябва да се хвърлят грешни пари за тъпотиите на ББ. А в това време умират болни хора... :(
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е една от най-красивите и модерни сгради в България построени в днешно време.Трябваше да я направят още по-футуристична.Много обичам изсечени форми на дизайн.
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези 15 милиона за ремонт ми напомнят една подобна сума, изхарчена от предишните, с една дума и тези са същите лапачи, а за толкова нова сграда ще вдигнат