От днес такситата ни возят по-скъпо

Цените не са се променяли от 2007 г., обясняват компаниите
Обновена: 1 ное 2012 08:54 | 1 ное 2012 08:44, Петя Славова
31
От днес такситата ни возят по-скъпо
Снимка: Булфото

Цените на таксиметровите услуги в София се увеличават от днес с около 30 %, припомня БНТ. Според новите тарифи през деня ще ни излиза по 79 стотинки на километър - (досега беше 59 ст). През нощта цената ще е 90 ст. на километър. За престой услугата ще ни струва 22 ст., а за първоначално повикване 70 ст.

Цените на такситата не са претърпявали промени от 2007 г., докато за това време стойността на метана - горивото, използвано от обществените превозвачи, е нараснал двойно.

Новите стикери с обновени цени трябва да са сменени до края на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
11
 
! Отговори
Racer преди 11 години
Той #1 е прав!То да бяха свестни коли,ама повечето са някакви смотани корейски кочини,където отзад едвам се събират 3-*** души.В Западна Европа такситата не са корейски,нито японски,а обикновено Мерцедес или някоя друга западноевропейска марка.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подкрепям коментар7.Подобни изисквания са необходими не само за клиентите, но и за съвестните таксиметрови шофьори,които най-вероятно има и в този бранш.Между другото самите шофьори са ме предупреждавали да внимавам с фалшиви таксита,които се роят безнаказано.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нараснали са двойно цените на горивата, а на такситата не са променяни тарифите, можете да си представите какви пари изкарват като има толкова таксита навсякъде, а сега още повече ще на оръсват..само глупости. Имам авеи таксита под 1500лв на месец неправят (чисто) след като си платят за разноските...а да не говорим за копрките там какви $ вадят мизерните ***.
4
0
 
44
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Съгласен! НО, само ако и нивото на услугата е с добро качество! Като дойде таксито, вътре да е чисто, комфортно, уютно, шофьора да говори правилен БЪЛГАРСКИ, да е учтив и любезен, да не МИРИШЕ, да не ПУШИ докато кара, да не слушам чалга от радиото, да не се опитва да ме излъже с парите, да няма помпи, да връща дребни! Но от гореизброеното дали има и 5-10% от таксиджиите да го покриват? Едва ли...
3
3
 
25
 
! Отговори
хък преди 11 години
Те и заплатите не са вдигани от 2009 година, но за герберските кратуни това е нормално!
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
явъ...въй... па вие там в Комлуктаун кви ли па разстояния имате.....
1
0
 
24
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
В тази цена влиза ли да са къпани шофьорите?