Сблъсъци между протестиращи и полиция в София*

Жандармерия пречи на протеста да стигне до сградата на ЧЕЗ
Обновена: 17 фев 2013 22:20 | 17 фев 2013 14:35,
380

Снимка: Булфото

Протестът в центъра на София срещу монополите прерастна в сблъсъци между протестиращи и полиция. Засега няма данни за пострадали.

Около 13.20ч. част от  митингуващите, които бяха затворили за кратко "Орлов мост", тръгнаха към централата на ЧЕЗ.

Шествието се върна по бул. "Цар Освободител" към Софийския университет и после пое по бул. "Цар Освободител" и "Раковски".

Жандармерията обаче блокира пътя на шествието към централата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Около 13.50ч. протестиращите бяха пресрещнати от кордон жандармеристи по ул. "Раковски" на ъгъла с ул. "Неофит Рилски".

В 13.55ч. част от събралите се опитаха да пробият кордона. Срещу жандармеристите полетяха камъни и бутилки. Някои от протестиращите се опитаха да обърнат паркирана наблизо кола на жандармерията.

Засега няма данни за пострадали, като жандармеристите отблъскват протестиращите на около 50 метра от централата на СДС в посока площад "Славейков". Протестиращите скандират „мафия”, докато отстъпват.

Движението по улицата е спряно.

Около 14.25ч. организаторите призоваха протестиращите да тръгнат към президентството. Повечето присъстващи поеха обратно по "Раковски" в посока администрацията на президента на Ларгото.

Агресивни действия на част от протестиращите в София наложиха намесата на органите на реда, съобщиха на свой ред от пресцентъра на МВР.

По време на днешния протест в София група от около 4 000 души се отдели от останалите протестиращи и се насочи към сграда на електроразпределително дружество ЧЕЗ. На място част от присъстващите са започнали да чупят пътна настилка и да я хвърлят по полицейските служители, направили са опити да обърнат специализирани полицейски автомобили и са използвали сълзотворни спрейове срещу полицаите.

Това е наложило служителите на реда да предприемат необходимите действия с цел предотвратяване на по-нататъшни вандалски прояви. При намесата не са използвани помощни средства.

*Актуализирано към 15,20 часа с позицията на МВР

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво общо има между руския АЕЦ и американските ТЕЦ, та да сравнявате цените? Едното е основна мощност и тока се изкупува на 100%, другото е резервна мощност и работи само колкото да е в готовност.
207
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвинокио - оставка ! И без друго полицията неправомерно демонстрира силово присъствие и провокира гражданите. Айде Цвинокио събирай си партакешите и се махай.
206
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА на белене, но не на аец, а на пандиза, защото ще потрябва за бъдещите строители на аец!!!!
205
3
 
23
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Гледам по Канал3, че хората които се разотиват, полицията ги напада в гръб...точно както преди 16 години. В този смисъл, ще се организира събиране на информация за участвалите полица в побоищата. Виждаме психара дебелак Тони, но има и още други полицаи участващи върху издевателството над паднал човек. Ако трябва ще се обяви и награда за тези хора. Време е за действия срещу насиниците!
204
1
 
7
 
! Отговори
sever преди 11 години
До Анонимен i ruskoto zname e gorjalo daragoi no vav voini i ne e oskvernjavano kakto amerikanskoto zname propito ot mrasni pari i pokvara dokarala na sveta tradedii
203
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо Руското знаме бе *** Русия няма ТЕЦове като Америка у нас ------------------ Обаче има АЕЦ и иска да строи втори.
202
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние не искаме да плащаме *** ток!!
201
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАДЕ Е БУДА, НЕМА ГО, СНИШИЛ СЕ Е, ЧЕКА ДА ПРЕМИНЕ БУРЯТА, НЕЗНАЕ КВО ДА ПРАИ, МОЕМ ДА МУ ПОМОГНЕМ, УТРЕ СУТРИНТА ОТИВА У ПАРЛАМЕНТО И ПОДАВА О С Т А В К А , ОТИ НЕМОЕМ ГИ ТРАЕМ ВЕЧЕ, ТОА ФИЗКУЛТУРНИКО, ТАА ФИДОСКА, СИТЕ КАЛИНКИ, ЕЙ ПИСНА МИ ОТСЕКАДЕ.
200
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато запалите руското знаме, тогава може и да си помисля да се присъединя.
199
0
 
11
 
! Отговори
тим преди 11 години
Протестиращите в София запалиха американското знаме пред Народното събрание 17 февруари 2013 | 16:29 | Агенция "Фокус"Начало / ЕнергетикаСофия. Протестиращите в столицата запалиха американското знаме пред сградата на Народното събрание, предаде репортер на Агенция Фокус. Флагът беше поставен на земята от един от протестиращите, след което беше запален. На протеста са останали още около 200 души. Има много полиция и жандармерия. Недоволните граждани продължават да скандират мафия и оставка
198
0
 
2
 
! Отговори
тим преди 11 години
актоална информация Благоевград: 15-километрова опашка от автомобили се е образувала по главен път Е-79 от Мурсалево до Дупница 17 февруари 2013 | 16:08 | Агенция "Фокус"Начало / ТрафикБлагоевград. 15-километрова опашка от автомобили в посока София се е образувала на главен път Е-79, заради блокираното движение при тунела в Дупница, предаде репортер на Агенция Фокус. Опашката от автомобили започва от Мураслево и стига до Дупница. В Дупница протестът е при бензиностанцията, където недоволните от високите сметки за ток са затворили движението от обяд. Два обходни маршрута са възможни на
197
0
 
2
 
! Отговори
тим преди 11 години
Кюстендил: Колона от автомобили се е образувала по пътя Бобошево - Невестино, заради блокадата при Дупница 17 февруари 2013 | 16:37 | Агенция "Фокус"Начало / ТрафикКюстендил. Колона от автомобили се е образувала по пътя Бобошево Невестино Кюстендил, заради блокирания път Е-79 при Дупница и интензивния трафик, предаде репортер на Агенция Фокус. По пътя Бобошево - Невестино - Кюстендил движението е натоварено и се осъществява в колона, въпреки това обаче маршрутът е за предпочитане, тъй като път Е-79 остава блокиран. 15-километрова колона от автомобили в посока София има в участъка
196
2
 
21
 
! Отговори
ААААААААААА преди 11 години
Тези ЕРПта са вече наши ние сме ги изкупили от кражбите им. ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРЪСНИ УБИЙЦИ ЗАЕДНО С ВСИЧКИ ГЕРБЕРАСТИ, А ЗА БОЙКО ВРЪЩАМЕ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА
195
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ 2013 ГОДИНА - БЕЗ БУДА, БЕЗ ФИЗКУЛТУРНИКА, БЕЗ ФИДОСКА, БЕЗ КАЛИНКИ, ЕДНА ТОПЛА СЛЪНЧЕВА ПРОЛЕТ С БЪДЕЩЕ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД О С Т А В К А
194
2
 
18
 
! Отговори
SOmebody преди 11 години
Бай Боко хич да не се покрива ами да излезе пред хората...
193
1
 
13
 
! Отговори
без партий преди 11 години
Стига вече политически парий, за нищо не стават всичките. Искаме да гласуваме за реални хора които ги боли за народа.
192
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ясно, че ще пазят ЕРП-тата, като ги изпочупите после всички трябва да ги плащаме.
191
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жандармерията,която блокира пътя на хората до чез В София ме изблъска със щитове и отнесох полицейска палка в ръката! -------------------------- А ти какво искаше да направиш?
190
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българската пролет вече започна.Следващия мандат на Боко Тиквата ще е в затвора.
189
1
 
9
 
! Отговори
тим преди 11 години
ясно е че заповедта на полицаите е да се пазят ерпетата от народния гняв немога само да си обесня едно чез еон или про плащат за целия огромен полицеиски ресурс или парите пак ще се вземат от парите на всички български граждани от техните данъци