Протестиращи ще пият кафе пред НС: Няма да разтурим "седенката"!

В сряда, четвъртък и петък те ще се съберат в 8,30 ч. пред парламента
380
Протестиращи ще пият кафе пред НС: Няма да разтурим "седенката"!
Всяка вечер хиляди протестират срещу правителството вече 11 дни. Снимка: Ройтерс, архив

За флашмоб пред парламента в сряда, четвъртък и петък, когато има заседания на Народното събрание, приканват протестиращи.

Поканата е „На кафе пред парламента”  и се разпространява във Фейсбук като „разширение” на протеста #ДАНСwithme и през деня.

Новата страница под формата на събитие беше създадена в понеделник и за няколко часа над 1200 души са заявили участие.

Създателите му приканват към демонстрации под формата на флашмоб пред сградата на Народното събрание „преди работа или в обедната почивка, който - когато може”.

Проявите са насрочени за сряда  и четвъртък от 8.30 до 9.30 часа и от 12.30 до 13.30 часа. За петък, когато се провежда парламентарният контрол, е отправен призив - „който има възможност - може да остане до протеста в 18.30 часа”.

Още по темата

„Приятели, дойде време да разширим протеста. Очевидно си имаме работа с дебелокожи и нагли хора, които чакат да се изморим и да разтурим "седенката". Затова да отидем на кафе до парламента, на задния вход, откъдето влизат за работа народните представители. Мирно, спокойно и цивилизовано. Да поговорим за оставки, избори и още нещо... :) Очакваме ви! п.с. Протестите в 18:30 остават!”, пишат създателите на страницата.

„Всеки призив за кръв и насилие ще бъде трит незабавно, както и всякакви постове, които целят да разводнят темата - дневни протести пред парламента”, се посочва още в страницата на събитието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
0
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Това сме ние бе
283
1
 
0
 
! Отговори
гост преди 10 години
и какво ще покажете с "кафето" пред народното събрание? г-жо Плевнелиева, оставете хората сами да се ориентират, те не са "лош ***,трял",/ справка в провинцията не протестират/, оставете това правителство да направят промяна най-малко на изборния кодекс, за да не влизат в НС и ни управляват хора, като съпругът ви, вие сама казахте в изборната нощ, че избора му е "недоразумение", видя се, че сте осигурили децата си с далавери, какво да правят българите,които не искат да живеят по вашия модел?
282
1
 
7
 
! Отговори
Надя преди 10 години
Не мога да разбера какво искат хората, които седят отстрани и мразят протеста. Да разбирам ли, че Пеевски и приятели са ви по-симпатични от протестиращите и ви желаят доброто? Ако сте огорчени от живота, за това не са виновни хората, които протестират - дори да не ви харесват, те поне са против статуквото. Лично аз съм докторант на 450лв. и работя допълнително, за да си плащам сметките. На протест съм във всеки момент, в който ми позволява времето. Защото ми писна от цинично цъкане с език.
281
7
 
5
 
! Отговори
Соня преди 10 години
Тези флашмобове са пълен въздух под налягане - като се записаха 8 000 души пред НДК миналата събота отидоха едва 500човека! Кога ли ГЕРБ ще разберат, че хвърлят парите си навятъра и сегашното правителство няма да падне. Защото през февруари се вдигна народът, а сега се изявяват арктьори и клоуни, изпълняващи бездарната режисура на главния гербер....
280
3
 
10
 
! Отговори
trif преди 10 години
OCTABKA!!!
279
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
протестите на ситите и недоволни на тях не им пука за хляба за тока за парното детските пенсиите.Те имат прекрасната работа и европейски заплатки те са сигурни и осигурени не им пука за отчаените гневните ,мачканите,ограбените,изоставените,без капка надежда българи и си играят хорца е това са днешните протестиращи..
278
4
 
16
 
! Отговори
шопите преди 10 години
Стига ревали по Орешака, селтици. Дадохме му шанс. Той го изпусна с експертния кабинет. Бяхме съгласни дори бсп да имат мандат като 2ра полит. сила, но те се ос*аха с промените в данс, министри и зам. министри, шефове на комисии, областни управители, създаване на закони по поръчка и тн. Имаха шанс, сега вече нямат. Дреме ми за 10лв ток по - малко, 50лв детски след 1вата година и всичките трохи, където ни подхвърлят като на маймуни. Достойнството струва повече! Но всеки си знае..
277
4
 
14
 
! Отговори
-.- преди 10 години
До За васЩом твърдиш, че протестиращите сме платени смятай ти колко си заблуден. Дай сега да помислиме трезво: Значи ако взимаме парички то не трябва да ходим и на работа, защо до колкото знам Сидеров дава по 30лв.? Или се бъркам? Я кажи кой взима такава надница за 3-4 часа? Иначе да платени са, ама ходят да протестират след работа, защо ли? -.- И сметни колко пари са това, ако им се плащаше! Време е да започнеш да мислиш с главата си, а не да блееш като овца!
276
20
 
6
 
! Отговори
За вас преди 10 години
Обиждате се ,че ви нарекоха "интернет-***",а защо вие крещите истерично "червени ***"след като всички знаят, че сте платени!?И каква "средна класа"сте,след като имате време да обикаляте улиците с часове?Вие сте просто заблудени и използувани хора,но това ще го разберете не след дълго,както стана 97-***,когато костовистите разграбиха всичко и локвидираха промишлеността-затова нямаме работа и сме бедни.БСП е единствената партия,която прави всичко за подобряване положението на народа-док
275
2
 
1
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До От 340Да бе!Знаем ги такива като теб.Все наопаки и винаги много знаещи.Накрая, все аутсайдери и защото не могат да бъдат различни, предпочитат да го изкарват като оригиналност и странност, които харесват.
274
14
 
10
 
! Отговори
От 340 преди 10 години
Мисля, че както ви описах по-долу, протестиращите сте или герберасти или ***. Пиша само, ако гледната ми точка е различна, така че минусите винаги са ме кефили.
273
13
 
9
 
! Отговори
НИЕ преди 10 години
Защо трябва да има избори,след като са нужни няколко хиляди само софиянци,които да слагат и свалят правителства!?Вървим към автономизация като Испания.На първо време София да се отдели от България и да се изхранва от "софийското равно поле".След това вървим към федерални области,независими от София.Защо да гласувам-губи се всякакъв смисъл,след като избраното правителство не се признава!?
272
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я да си отивате у вас! Писна ми от наглостта на протестиращите! Вие сте 60% хора, които не са гласували. На вас дължим властта, която имат ДПС, а сега ми протестирате срещу това! 35% от вас са гласували за ГЕРБ. Т. е. ясно лъскат вашите "справедливи искания". Около 5% са гласували за малки партии, които не са влезли в парламента. Вас мога да ви разбера, но в дясно още няма никой. Така че вашият протест е да се върне ГЕРБ на власт или вие сте пълни утописти. Пеевски е сменен, отивайте си по домов
271
1
 
5
 
! Отговори
investor преди 10 години
Тези думи са обръщение към Васил Левски, малко преди да бъде обесен. Казвам Левски, защото повечето ученици днес не знаят кой е Дякона!Този човек сигурно се е проклел преди да загине, защото първо са го обработвали психически и са го накарали да мисли, че смъртта му е безсмислена: - Кажи ми нещо, Джингиби, знаеш ли защо от Къкрина до София те пазеха само три заптиета? - Не знам, ага. - Аз така заповядах. Можех да пратя 300, аз обаче пратих трима. Изнаеш ли зашо? За да могат твоите
270
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХОРА ЯВНО СЪС МИРНИ ПРОТЕСТИ НЯМА ДА СТАНЕ РАБОТАТА ТРЯБВА КАТО ВЪВ ТУРЦИЯ ДА ПАЛИМ КОЛИ(ДЕПОТАТСКИТЕ КОЛИ)ДА РОШИМ ПАЛАТИТЕ ИМ ПО БОЯНА И ДРАГАЛЕВЦИ ЗА ДА ВИДЯТ ,ЧЕ НЕ СЕ ШЕГУВАМЕ,ЗАЩОТО В МОМЕНТА ТРОИНИЯТ ТУМОР Е СПОКОЕН И НЕ НИ ОТРАЗЯВА МНОГО БЕЗ БЕЗРЕДИЦИ НЯМА ДА СТАНЕ ТРЯБВА ДА ГИ СТРЕСНЕМ ,ЗАЩОТО ТЕЗИ *** СА ЗАХАПАЛИ ЗДРАВО КОКАЛЪТ И НЯМА ДА ГО ПУСНАТ ,ЗА ТЯХ ТОВА Е НА ЖИВОТ И СМЪРТ ОСОБЕНО ЗА *** БОЛЕН ТАКА,ЧЕ ПОЧВАИТЕ ДА ЧУПИТЕ....
269
4
 
15
 
! Отговори
Хахито преди 10 години
НАЙ ВАЖНОТО Е ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ !!! Само по този начин ще изритаме фесовете с майчиния им език от парламента тихо, без революция и без напрежение. Излязат ли всички българи да гласуват за български партии, гласовете на етническата партия се стапят и правата и свободите им минават в наши ръце !!!ЗАПОМНЕТЕ БЪЛГАРИ И ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ, НАЙ ВАЖНО Е ДА ГИ ПРИТИСНЕМ ДА ВЪВЕДАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ГЛАСУВАНЕ !!!!!!!!!!! ДПС Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА СТРАНАТА НИ
268
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По нагли, безочни и арогантни тъпигьоси от бившите *** няма.
267
3
 
9
 
! Отговори
nikoi преди 10 години
Поне се сетете да спрете малтретирането на хората от банките и да се смени гербаджийския закон, който им даде право на криминално ограбване, измислени лихви и неизпълнение на издадени присъди
266
25
 
8
 
! Отговори
будали преди 10 години
По това се познават герберасите - вместо да работят, седят на седенки и чакат парите наготово
265
4
 
6
 
! Отговори
КАЛИНКИТЕ преди 10 години
Продължава отново назначаването на хора в ТЕЦ Марица изток 2 без конкурс и необходимият ценз за това. През годините скандално се промениха изискванията за приемане на работа за да се вкарват нашите хора. Стигна се до там, технически длъжности да се изменят за завършили( филология, икономика, социология, музика, агрономия каквото се сетите), независимо какво.., а хората завършили техническо висше или средно , които не отговарят на долупосочените критерии, нямат шанс, никой няма шанс, освен ако ..... Последният и единствен конкурс последните 10 години за работа беше проведен миналата година а са