Протестиращи ще пият кафе пред НС: Няма да разтурим "седенката"!

В сряда, четвъртък и петък те ще се съберат в 8,30 ч. пред парламента
380
Протестиращи ще пият кафе пред НС: Няма да разтурим "седенката"!
Всяка вечер хиляди протестират срещу правителството вече 11 дни. Снимка: Ройтерс, архив

За флашмоб пред парламента в сряда, четвъртък и петък, когато има заседания на Народното събрание, приканват протестиращи.

Поканата е „На кафе пред парламента”  и се разпространява във Фейсбук като „разширение” на протеста #ДАНСwithme и през деня.

Новата страница под формата на събитие беше създадена в понеделник и за няколко часа над 1200 души са заявили участие.

Създателите му приканват към демонстрации под формата на флашмоб пред сградата на Народното събрание „преди работа или в обедната почивка, който - когато може”.

Проявите са насрочени за сряда  и четвъртък от 8.30 до 9.30 часа и от 12.30 до 13.30 часа. За петък, когато се провежда парламентарният контрол, е отправен призив - „който има възможност - може да остане до протеста в 18.30 часа”.

Още по темата

„Приятели, дойде време да разширим протеста. Очевидно си имаме работа с дебелокожи и нагли хора, които чакат да се изморим и да разтурим "седенката". Затова да отидем на кафе до парламента, на задния вход, откъдето влизат за работа народните представители. Мирно, спокойно и цивилизовано. Да поговорим за оставки, избори и още нещо... :) Очакваме ви! п.с. Протестите в 18:30 остават!”, пишат създателите на страницата.

„Всеки призив за кръв и насилие ще бъде трит незабавно, както и всякакви постове, които целят да разводнят темата - дневни протести пред парламента”, се посочва още в страницата на събитието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
6
 
7
 
! Отговори
lukareli преди 10 години
Така и не разбрах, като са толкова против олигарсите, защо не се протестира с/у Роската Плевналиев - доказан олигарх, далавераджия, *** и мижитурка.Уж не сме за никоя партия, а пък много "избирателно" протестираме...
223
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не сте актуални вече с тези разходки и нощни алкохолни седенки.Вече и по телевизията не казват за протеста-СМЕШНИЦИ ГЕРБАВИ!
222
9
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
По принцип не харесвам София като град и населението им...НО В СЛУЧАЯ МИ ИЗПЪЛВАТ СЪРЦЕТО С ТЯХНАТА БОРБЕНОСТ И ЖАЖДА ЗА ПРОМЯНА. НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ ПРОДЪЛЖАТАЙТЕ В СЪЩИЯ ДУХ ВСИЧКИ СМЕ С ВАС...
221
7
 
8
 
! Отговори
Атака_СА_ЦИГАНИ преди 10 години
На който не му харесва протеста - да смени канала - да си пусне да гледа Алфа ТВ!
220
10
 
15
 
! Отговори
123 преди 10 години
мачкайте братя...ако трябва пак със сила ще ги съборим
219
7
 
11
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До Малийййй. Аз протестирам и нещо не се намествам във вашия профил. Протестирам с двете си деца и съпругата ми. Работя на висока позиция, имам и допълнителни доходи от лични инвестиции. Не искам управляващите да ми подават четвърт кебапче, да им целувам ръка и да мълча. Протестирам за да постигнем разумно и прозрачно общество, в което всеки да се чувства човек и да работи според способностите си. Да получава според труда си. И вие също. Нещо против?
218
4
 
10
 
! Отговори
18.30 преди 10 години
ОКУПИРАЙ РОСЕН
217
9
 
10
 
! Отговори
Махайте седянката преди 10 години
Аз мисля, че ще разтурите седянката и то съвсем скоро. Питайте Орешарски и той ще ви каже същото. Вече има добър опит в това и знае как да прекрати седянката.
216
11
 
13
 
! Отговори
Малийййй преди 10 години
Кои са протестиращите анализ:- 70% са шуро-баджанаци на Герп "ЕнтелЕгентни" служители застрашени от уволнение купени от Буда с бонуси, премии и добри заплати през 4-те години заедно с фамилиите им и ги е страх да не изпуснат кокала.- 20% нефлезнали в парламена *** от РЗС, СДС, ДСБ, Виткови, Миткови, Куневи, разни реститути и т.н. изхвърлени от народа партийки...- 10% свободни и честно мислещи граждани, това са истинския народ от протестиращите де, което ще рече около 100-200 човека...Липсват гладните, жадните, безработните т.е. 90% от НАРОДА, от целия НАРОД и които са за работата
215
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Софиянци не знаят закакво да протестират!Много са скапани...
214
5
 
11
 
! Отговори
БРAВО НA СОФИЯНЦИ преди 10 години
ДО ЗЛИЯ ! Нямa дa споря с теб.Първо неглaсувaнето кaзвaш е също вот !?! Дa не си случaйно ДПС фен ? Или си от онези 50 % дето не глaсувaхa и после плaчaт що Местaн пaк е нa влaст ?A зa примери ще ти дaм ! Гермaния добър пример ли ти е ??? Тaм прaгa е 3% .Aвстрия добър пример ли ти е ?Тaм се глaсувa зaдължително.Могa и още дa ти дaвaм .... aмa явно си недорaсляк.Дa ме прощaвaш.
213
1
 
2
 
! Отговори
gost преди 10 години
4удя се исе мая дали в селата изоб6то знаят затова или се интересуват от вси4ко друго как да си изкарат хората хляба но не и от това 4естно казано те си избрали партиите и да ходи6 и да неходи6 ве4е се тази надали 6те 4уят
212
1
 
1
 
! Отговори
! преди 10 години
До rumen221а бре там в Русе нямате ли работа
211
11
 
4
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Болката, която чувстваме като човешки същества, е показател, че се движим в правилна посока..... Подкрепа за правителството!!! Оставете хората да работят!
210
3
 
15
 
! Отговори
viki123 преди 10 години
Който иска да дреме, който иска да псува протеста. Важно е ние да протестираме, защото ни е грижа за нашето бъдеще, няма нужда да се обесняваме и оправдаваме на онези дето виждат бъдещето си в скута на майката-столетница
209
2
 
2
 
! Отговори
Милена преди 10 години
До 999Такива като теб са проблем, това са интернетпровокаторите! Може би наистина си прав, светът е изграден мноого далеч от християнските норми, но черногледството и примирението ни доведоха до този хал. Отиди в Словакия - подредена и бързо развиваша се държава, която няма и грам от нашата красота и природа - има си обаче народ!
208
1
 
8
 
! Отговори
БРAВО СОФИЯНЦИ преди 10 години
ДО ЗЪЛ. Имaш прaво.Aко нaмеквaш ,че съм Гербaджия - не съм приятел.Aз съм от онези непредстaвените в пaрлaментa.Именно зaтовa искaм промени в кодексa .Еднa от които дa е прaг от 2% ,a не 4%.Кaкто и зaдължително глaсувaне.Зa дa не ме упрaвлявaт 23 години aктивно ДПС и с много плaтени ромски глaсове.Дa можем веднaгa дa отзовaвaме продaжници.И дa ги нaмaлим поне нa 120 тези гaдове.
207
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do 232Ami misleh 4e moje i da si 4ul 4e niakoi telefoni niamat kirilica. A za drugite ne6ta ne smiatam da ti obra6tam vnimanie, javno si kato tia deto gi izvedoha v4era ot protesta s beleznici i tarsi6 provokacia i konfrontacia. Ma da te pitam: znae6 li kohga koniat rita nai-silno I zmiata hape nai-lo6o: kogoto usetiat 4e umirat. Ta I ti I komunistite taka.
206
2
 
1
 
! Отговори
споко преди 10 години
Къртишев, кради си на спокойствие, назначавай който ти е най-изгоден, няма страшно ! Народът е с тебе и масово е излязъл да те приветства и да пожелае много здраве на *** ! А също и на Гоцевата, Догановата и Местановата...
205
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ви пикая на протеста!