"София Прайд" и анти-гей шествие по столичните улици

Два часа делят проявите, за да не се стигне до сблъсъци
122
"София Прайд" и анти-гей шествие по столичните улици
Снимка: Булфото, архив

Шестото ежегодно шествие "София Прайд" ще се състои днес. То тръгва в 15 ч. от площад "Независимост". Провеждането на шествието трябваше да бъде през юни, но беше отложено по молба на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"София Прайд 2013" тази година има подкрепата на 14 посолства, на български и чуждестранни организации, отбелязват организаторите.

Парадът ще отбележи и годишнината от смъртта на студента Михаил Стоянов, който беше нападнат и убит в края на септември 2008 година. В своя защита задържаните за убийството му обявиха пред полицията, че са "прочиствали" парка от гейове.

В 13 ч. пък членовете на движение "Национална Съпротива", които се обявиха против провеждането на парада организират анти-гей шествие. Те определят събирането си като "контрапункт" на планирания "София прайд.

"В рамките на тазгодишната съпротива срещу тази лишена от всякакъв морал проява, освен шествието организираме и информационна кампания, която да запознае обществеността с опасностите, които крие за нацията ни толерирането на тези морално невменяеми и инфекциозно опасни изроди," пишат в официалното си съобщение от "Национална съпротива".

ВМРО пък призова преди ден медиите да не отразяват гей парада и подобни "събития", които нямат "нищо общо с традиционния български морал и ценности".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: анти-гей шествие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лагерфелд Шанел е хомо но е против тия простотии,дори писа ако утре двама мъже се оженят и имат право да си купят бебе,ще си играят на татко и кукла
54
8
 
33
 
! Отговори
KOKO преди 10 години
дали имат подкрепа от руското посолство?Не мисля.Нищо добро,човешко,нравствено не идва от западната "демокрация "
53
9
 
25
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
Аз съм за лесбийките, но само тези в порнофилмите(яките мадами), лезбийките в реалния живот са отвратителни както и ***
52
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хомосексуалността Е БОЛЕСТ и НЕЕСТЕСТВЕНА. Както и децата, родени с две глави, например. Не отричам правото им на съществуване и на добър живот, дори го подкрепям. Но природата (Бог - за вярващите) са се погрижили тези грешки да се самокоригират чрез естествен подбор. За каквато и либералност да говорим, хомосексуалността сама по себе си НЕ МОЖЕ да се възпроизведе, ако не са нормалните хора. Един свят на хомосексуални ще оцелее само едно поколение - разбирам ги, но факт е, че това не е нормално!
51
2
 
5
 
! Отговори
do 53 преди 10 години
Хората на които не им пука за тези щуротии не ги коментират дори.
50
11
 
21
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Време е, да се забранят подони извратенящини като гей-паради и окончателно да се забранят наркотиците, хомосексуализма, проституцията и продължителното съжителство без брак.
49
6
 
21
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Ако майките или бащите на тези болни хора, бяха болни от *** като тях, дали тези щеше да ги има. Айде всички обратни на един остров и да видим след 100 години, колко ще има от тях.
48
8
 
13
 
! Отговори
Мощния преди 10 години
Събирам хора за участие в хетеро-парад другата седмица. През октомври ще бъдат организирани парад на асексуалните, парад на самозадоволните и парад на хората, дето общо взето не им пука за тия щуротии.
47
4
 
4
 
! Отговори
evgeni_dinev преди 10 години
За травести България "София Прайд" си е нормално, честито празника!
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Гурчо ни събра от сайта с Патиланец, Зъл, Гурбетчия, Тъпчо и 6250 и тръгваме за парада! Ха видиме гей и почваме с бой и ашладисване! Долу обратните!(
45
14
 
9
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Стига сте се пенили. Прайдове като този ще отмрат когато спрете да коментирате и да се пените. Никой не би се интересувал от прайд на хетеросексуалните, защото това е "нормалното" нали? Еми когато твърдите глави зацепят, че нормалното е малко по-широко понятие няма и да има такива паради.
44
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помислете кому е нужно срещу гей пaрaд, дa прaви стрейт демонстрaция? С кaкво ще пaрaдирaт едните и с кaкво другите. Нимa aко се спрaт гей пaрaдите хомосексуaлизмa ще изчезне? Aми не, просто ще го прикрият, кaкто искa МВРО ченгето Кaрaкaчaнски, и кaкъвто е " опитът" в " нормaлни" обществa кaто руското, белaруското и прочее. И противното, тези пaрaди ли създaвaт гейовете, и тук отговорa е отрицaтелен, зa всеки човек с глaвaтa си! Моето мнение е, че нокий не бивa дa пречи другиму в изборa му.
43
7
 
23
 
! Отговори
Надежда преди 10 години
"Прайд" могат да имат само честно работещите и плащащи данъци хора, които успяват да оцелеят с тези мижави заплати.Това, че си обратен в срам, не "прайд". Б*си поводът за гордост!
42
7
 
10
 
! Отговори
ш преди 10 години
Абе на кои му пука вобще всеедно ше живете за винаги кои кво иска да си прави само да не пречи на другите. Ако ще да има и порно парад. Се повече обратни ше има в нешния живот мъжете трудно си развиват мъжките хормони.Кои за последно е цепил дърва колял прасе ели нешо такова
41
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Aмaн от тaзи плaтенa хомофобия бе, общественa тaйнa е че нaй- злостните " хомофоби" сa прикрити гейове. Те принципно сa бедaтa нa Бългaрия. Aко сме нормaлно общество, подобни пaрaди просто нямa дa прaвят впечaтление. Всеки имa прaво дa избирa кaкъв дa бъде, зaтовa хорaтa имaт глaви нa рaменете си. Нa мен лично гейовете не ми пречaт и немaм нищо против тях и ориентaциятa им.
40
3
 
3
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
@ asdАбсолютно съм съгласен с теб , човешката история е редуване на илюзии и отпускане и летене в облаците и твърди сблъсъци с реалност и оттам сериозно стягане и работа.
39
8
 
54
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Лорд Джон и неговият верен помощник Джеймс си говорят:- Джеймс, какъв е този шум на улицата?- Лорд Джон, има гей-парад !- Но защо, уважаеми Джеймс?- Ами борят се за еднополова любов, сър.- А нима някой им забранява?- Не, Лорд Джон, никой не им забранява.- Ами тогава защо протестират?- ****ерасти, сър.
38
7
 
22
 
! Отговори
asd преди 10 години
И това ще отмине като мода с световен мащаб. Европа затъва, Америка затъва, скоро обществата на Западната цивилизация ще осъзнаят, че толерантността си има граници. Младите поколения са страшно разглезени и само подобни глупости са им главите. Забравят, че трябва да се работи и да се създават семейства. Защото в противен случай населението все повече застарява и няма да има кой да изкарва пенсиите на сегашните работещи. Не забравяйте, че младежката безработица в Европа сега е 25%.
37
6
 
17
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Набутали са се в политиката разни болни човечета и действат от там , ако днес навън има 2000 п..чета , пазени от 60 000 дебели кюфтета със значки , но от другата страна има 1 000 000 софиянци , това ще е последния парад на простотията и болестите , както стана в Белград. Така , че не псувайте педегите , че ви се качват на главата , вие сте си виновни.
36
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОРЕШАРСКИ КЪМ КОИ ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ, ИЛИ ОЩЕ НЕ Е ПОЛУЧИЛ РАЗПОРЕЖДАНЕ.