"София Прайд" и анти-гей шествие по столичните улици

Два часа делят проявите, за да не се стигне до сблъсъци
122
"София Прайд" и анти-гей шествие по столичните улици
Снимка: Булфото, архив

Шестото ежегодно шествие "София Прайд" ще се състои днес. То тръгва в 15 ч. от площад "Независимост". Провеждането на шествието трябваше да бъде през юни, но беше отложено по молба на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

"София Прайд 2013" тази година има подкрепата на 14 посолства, на български и чуждестранни организации, отбелязват организаторите.

Парадът ще отбележи и годишнината от смъртта на студента Михаил Стоянов, който беше нападнат и убит в края на септември 2008 година. В своя защита задържаните за убийството му обявиха пред полицията, че са "прочиствали" парка от гейове.

В 13 ч. пък членовете на движение "Национална Съпротива", които се обявиха против провеждането на парада организират анти-гей шествие. Те определят събирането си като "контрапункт" на планирания "София прайд.

"В рамките на тазгодишната съпротива срещу тази лишена от всякакъв морал проява, освен шествието организираме и информационна кампания, която да запознае обществеността с опасностите, които крие за нацията ни толерирането на тези морално невменяеми и инфекциозно опасни изроди," пишат в официалното си съобщение от "Национална съпротива".

ВМРО пък призова преди ден медиите да не отразяват гей парада и подобни "събития", които нямат "нищо общо с традиционния български морал и ценности".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: анти-гей шествие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
2
 
! Отговори
men преди 10 години
Vijte.... i bez tova povecheto hodite na protesti bez da znaete za kakvo (nali vi davat 10 leva vse pak). Kakvo vii barkat geiovete?Pone ne sa prodajnici!
74
6
 
17
 
! Отговори
oткакто преди 10 години
от четвърт век булгарето стана свободна пед.алска държава освободена от българите, приела зеленият бог и продадена за няколко човала развалена царевица, следва съвета на чичо сам и се самоунищожава за да стане около 3милиона слогуващ матрял.. в православна русия и сърбия извратеняци не търпят и поради тази причина ще оцелеят като нации, а не са слуги, затова и долф лунгрен каза ;аз мислех че войната е водена в българия и не видях разлика междо това тук и сомалия, айда врекайте малко остана..
73
9
 
18
 
! Отговори
Убийците празнуват преди 10 години
Една сбилщина от извратеняци, които се опитват да вървят срещу създаденото от Бога. . Това са най-жестоките убийци и мошеници, за тях Човешкия живот няма стойност. Нахалното им парадиране е детска болест, но Човекомразтвото при тях е най-страшното за самото Човечество. Те са тези, които обичат войната,, кито подпалват света, защото обичат богатството; тяхната икона е Финикийския знак. Хорау разберете, те са камикадзетата на унищожението. Хора, не спете, събудете се и прогледнете мечът над вас.
72
18
 
3
 
! Отговори
няма такова преди 10 години
Хиляди хора в наши дни стават жертва на тази страст, затова отхвърлянето и заклеймяването не могат да бъдат достойна християнска позиция. Ако презираме тези хора и страним от тях, с това само увеличаваме страданието им, допринасяме за по-нататъшното им затъване в бездната на греха и осъждаме себе си.
71
10
 
26
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Хитлер ако можеше да види 2013-та година до къде го е докарал света, "чистата арийска раса" щеше да му е последен проблем...
70
8
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
НЯКОЙ ИМА ИНТЕРЕС ТЕЗИ НЕНОРМАЛНИЦИ ДА РАЗВРАЩАВАТ И ОБЕЗЦЕНЯТ ЖИВОТА НА МЛАДИТЕ У НАС ! УПРАВНИЦИТЕ ИМАТ ВИНА И ЗА ТОВА , ЗАЩОТО ГО ДОПУСКАТ! МРЪСНИ *** !!
69
8
 
34
 
! Отговори
33 преди 10 години
Добре, извратени са, но защо трябва да парадират с това. Децата гледат и се чудят, не е възпитателно. Посланниците, които са обратни и го заявяват, по- добре да си ходят у дома. Руснаците са прави, това трябва да се забрани. Така както емигрират за по- добри заплати, да идат там, където приемат това за нормално. Нас това ни отвращава.
68
5
 
24
 
! Отговори
стеноколос преди 10 години
До Анонимен 78Нееее! Не сме равни ! Те се осират мноооооооооооого по-лесно ! Толкова лесно ,че чак не смеят да пръднат !
67
4
 
22
 
! Отговори
mpraise преди 10 години
СЕГА НА ТЕЯ ВСИЧКИ А ПЪК И НА НАС КАТО ДЪРЖАВА ТРЯБВА НЕКОЙ КАТО ХАН КРУМ ..
66
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 78"... а не да натрапва това кой с кого си ляга"Е да де, така е, но парада на обратните точно това ни натрапва!
65
6
 
7
 
! Отговори
analov преди 10 години
sofia sbirshtina ot sbarkani hora no ne i balgari
64
42
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смисълът на парада е, да покаже, че всички хора сме с равни права, независимо от сексуалната ориентация,религията,вярата,цвета на кожата и т.н., а не да натрапва това кой с кого си ляга.Няма хетеросексуален протест, защото въпросните се ползват с всичките си права.
63
5
 
5
 
! Отговори
Rbw преди 10 години
Kade e baba kaloyan .. Popitalo mom4enceto .. Bolni evropeici m grozna
62
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
алоооооооооооооо ко става по българско , свършихали мъжете ,ама те и политиците ни са такива , като това гей парти ,май ни е налегнала червена чума
61
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
..Дискриминацията е спрямо всички ни, целият народ, от страна на политическите мутри през последните 23 години!..политици, които някак нагло, между другото, говорят за традицоинен български морал..Нека да попитаме Болен, църквата и другите, това ли са ви е морала и ценностите, това, което наблюдаваме от години? Сериозно ли?!
60
6
 
45
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Не му е времето за подобни паради-дето се казава-цялата мара втасала, само до гей-права ни е..Моите уважения, но тези организатори толкова ли са дебилни, та не могат да разберат, че в тази държава трябва първо да се нахранят хората, да си платят сметките, да зажиевт нормално..за подобни идеи едно общество тряба да е благоденстващо, спокойно,узряло-и то не за да ги преме, а за да не ги игнорира поне! Апропо, за каква дискриминация говрим, като гей хората са лансирани и успешни?!
59
7
 
26
 
! Отговори
благословии преди 10 години
"син да ти се роди, зет да ти доведе..."
58
6
 
30
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Цялата държава е в това положение лудите парадират с извращенията си в псевдо държавата България...и Хитлер не може да ни оправи.
57
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отврът. Кога ще се завърне силното,юнашкото,българското....., за да измете тази гнусотия.
56
8
 
7
 
! Отговори
Светла Енчева преди 10 години
Нека опитам да обясня.Ако един човек се идентифицира като хетеросексуален и има хетеросексуално поведение, от това не може да се стигне до извода дали този човек практикува орален или *** секс, BSDM, какви пози предпочита, използва ли сексуални "играчки", и т.н. Може само да се стигне до извода кои са минималните действия, които правят нещо типичен "хетеросексуален" акт - такъв, от който може да се забременее (при съответните условия - липса на предпазни средства, овулация и т.н.).