Окупаторите на Ректората няма да се срещнат с Клисарова

Това би означавало да легитимират правителството
62
Окупаторите на Ректората няма да се срещнат с Клисарова
Снимка: Булфото

Окупацията на Софийския университет продължава, каза пред журналисти Ивайло Динев, един от участниците в протеста.

Националният щаб на "Ранобудните студенти" ще излезе с обща декларация утре, а днес взе първото си решение, което е да не се срещнат с просветния министър Анелия Клисарова.

Още по темата

Ако водим диалог с министърката, това означава, че легитимираме това правителство. Ние го смятаме за нелегитимно. Защо да водим този диалог, тъй като вече сме окупирали университета? Тя, ако е искала да дискутира реформите в образованието, както се казва в поканата за тази среща, е трябвало да приеме нашата покана преди, каза Динев.

В петък, 1 ноември министърът на образованието покани студентите, участващи в окупацията на университетите, на среща във вторник.

От Националния щаб на студентите - окупатори заявиха, че има информация за натиск от страна на преподаватели срещу протестиращите студенти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Затова трябва платено образувание!Който плаща получава обеазувание, който не плаща навън на улицата - там може да проси, да протестира - каквото си поиска.Безплатното образувание гарантира платени от данъкоплатците необразовани мутри.
6
9
 
22
 
! Отговори
бореца преди 10 години
Какво бих посъветвал студентите които са платили своята такса и не могат да посещават лекции ами да си поискат да им се възстанови таксата от съответният ВУЗ а ректорите да мислят откъде ще намират пари за да ги върнат и бих отстранил всички окупатори като им се отнемат студенските права и така ще излезе че те са външни лица и охраната с пълно право ще ги изхвърли от сградите!Само искам да попитам всички т.нар. окупатори защо не окупирате НБУ ами много просто защото е частен ВУЗ!
5
6
 
22
 
! Отговори
Комунизъм преди 10 години
Ако водим диалог с министърката, това означава, че легитимираме това правителство. Ние го смятаме за нелегитимно. ...е това е точно комунизъм. За свдение на проведен референдум медиците от *** София са против окупация.....те сигурно са неосъзнали се, заблудени... Сигурен съм ,че ако се проведе референдум и в другите университети..резултата ще е същия. И странно е, че досега никой не поставя този въпрос..защо ранобудните не исат референдум от всички студенти....може би защото знае резултата от ***.
4
8
 
29
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ПУКА МУ НА НЯКОЙ, ЧЕ СУ НЕ РАБОТИ!ТАМ ВСИЧКО ИДВА ОТ РЕКТОРА КОЙТО Е *** НА БОРИСОВ И ПОДКРЕПИ ЗАТВАРЯНЕТО НА ЦЕЛИЯ УНИВЕРСИТЕТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ БУТА НАГЛИЯ РЕКТОР ХА ХА ХА ХА ХА!!!!
3
9
 
25
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Едно силно правителството не преговаря с терористи !Очевидно сегашното е мекушаво.
2
9
 
27
 
! Отговори
ни съ знай преди 10 години
Тези ранобудни би трябвало да бъдат наричани САЛФЕТКИ- след употреба обикновено се изхвърлят в кошчето за ***. И ако някой се съмнява, че това ще се случи, значи е ***! Затова- ранобудните салфетки!
1
31
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО ! НИТО КРАЧКА НАЗАД ! КЛИСАРОВА ДА СЕ СРЕЩА С ОНИЯ *** ОТ АВТОБУСИТЕ ДЕТО ВИКАХА "ИСКАМЕ ДА УЧИМ".