"Ранобудните" не искат среща с Клисарова

Окупацията на Ректора на СУ продължава
Обновена: 4 ное 2013 15:03 | 4 ное 2013 14:55, Анисия Иванова
29
"Ранобудните" не искат среща с Клисарова
Снимка: Булфото

"Ранобудните студенти" отказват среща с министъра на образованието проф. Анелия Клисарова, се посочва в тяхно съобщение, в което се  уточнява, че на пресконференция от 18.00 часа днес в двора на Софийския университет ще обяснят защо отказват срещата.

В петък, 1 ноември министърът на образованието покани студентите, участващи в окупацията на университетите, на среща във вторник.

На пресконференцията "ранобудните" ще представят и мнението си за "легитимните" студентски представителства, които заемат пасивна или отрицателна позиция за окупацията.

Още по темата

Същевременно и днес продължава окупацията на Ректората на Софийския университет - по обяд студенти влизаха в двора, който е откъм Университетската библиотека, след като показваха своите студентски книжки на представители на протестиращите студенти. На входа беше поставен плакати с надписи: "Пречим на живеенето "ден за ден" и "Оставка".

Единствено централната библиотека на СУ днес възобнови работата си, предаде БТА.

В сайта на униврситета се посочва, че "от началото на студентската акция в Софийския университет "Св. Климент Охридски" академичното ръководство всеки ден разговаря с щаба на  студентите". Акцията на ранобудните беше започната с уверението, че ще продължи не повече от три дни.

Заради емоционалния начин, по който се вземат решенията, студентите нямат ясна програма и няма яснота кога ще бъде възстановен учебният процес в Ректората, се казва в съобщението.

На централния вход на СУ - между паметниците на Христо и Евлоги Георгиеви, протестиращите студенти са поставили голям транспарант, на който има много надписи. Някои от тях са: "Образование = светлина", "Морална революция", "Ранобудните на ход!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.