Сметките за парно и топла вода на софиянци - до 150 лева

Това сочат данните за март за 93% от домакинствата
15 апр 2014 20:33, Александър Попов
24
Сметките за парно и топла вода на софиянци - до 150 лева
Снимка: Булфото

Мартенските сметки за парно и топла вода на 93 на сто от домакинствата в столицата са до 150 лв., показват данните на Изчислителния център на "Топлофикация София". През предходния месец фактури в този порядък са имали 88 процента от клиентите.

През март клиентите на дружеството са консумирали с 11 на сто по-малко в сравнение с предходния февруари. Данните показват, че абонатите на компанията са потребили и с 20 процента по-малко топлинна енергия в сравнение със същия месец на 2013 г. като причината е по-топлото време през март т.г.

Според изискванията на новите Общи условия на "Топлофикация София" ЕАД, в присъствието на нотариус днес са били публикувани на интернет страницата на компанията мартенските сметки за отопление и топла вода на клиентите. От 15 април започва да тече 30-дневният срок, в който могат да се заплащат дължимите суми.

Клиентите, които нямат просрочени задължения и заплатят мартенската си сметка до 30 април, ще получат 3 на сто търговска отстъпка, посочват от компанията.

Окончателните си индивидуални сметки столичани ще получат след края на отоплителния сезон, когато уредите в жилищата им бъдат отчетени и бъдат изготвени изравнителни сметки.

"Топлофикация София" има готовност да пристъпи към поетапно спиране на отоплението в столицата след Великденските празници, но само при наличие на три последователни дни със средноденонощна температура по-висока от 12 градуса и прогноза за трайно затопляне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
9
 
! Отговори
същото и при мен преди 10 години
няма да върнат, приятелю, за това махам всичките им радиатори, техната *** крадлива
2
12
 
1
 
! Отговори
пепе преди 10 години
Е ти колко очакваш да ти е сметката ве, умник. Нали и топлата ти вода влиза в нея - или не се къпеш. Моята е 115 и съм мега доволен :)
1
0
 
21
 
! Отговори
Оп-са преди 10 години
Моята сметка за парно е 78 лева,а през март месец не съм си пускал нито за минута радиаторите!!! Двустаен апартамент, 60 квадрата... Ще чакам след два месеца изравнителната, ако не ми върнат поне 200 лева, то */?@! им майчина! Ама едва ли ще върнат пари, нищо че на практика зима нямаше!