Фандъкова следи подлези и улици заради пороя

Над 150 сигнала на 112 тази нощ заради дъжда
Обновена: 1 авг 2014 10:00 | 1 авг 2014 10:00,
8
Фандъкова следи подлези и улици заради пороя
Снимка: архив Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова разпореди непрекъснати проверки на критични места в София заради силните дъждове. Районните администрации трябва да правят огледи на подлези и заривявания по пътната инфраструктура.

Още по темата

Екипите ще следят непрекъснато и за паднали клони на дървета и за състоянието на пътната инфраструктура и комуникационните мрежи, включително и в межублоковите пространства.

Над 150 сигнала за проблеми заради дъждовете в София са били получени на телефон 112 тази нощ, съобщиха от  Столичната община През нощта проблемите са отстранявани от звеното за аварийно-спасителна дейност на СО, на столичната "Пожарна безопасност и защита на населението", на Столичен инспекторат, "Софийска вода" и "ВиК".

Осигурено е постоянно наблюдение на водните обекти, реки и язовири. В район "Нови Искър" е извършено отводняване на ул."Безименна". Екипи на пожарната, Столичната община и доброволци работят по отводняването на дворове в кв."Орландовци".

Градският транспорт в София се движи по маршрута си, с изключение на автобусни линии 8 и 14, които имат обходен маршрут по ул."Христофор Колумб" и "Неделчо Бончев" поради завиряване в района на моста при гара "Искър".

В столицата има наводнени къщи в столичния квартал Орландовци.

Дъждът в София продължава вече повече от 15 часа.

В Областната администрация на Софийска област беше свикан Областният щаб за изпълнение на плана при бедствия и за взаимодействие с Националния щаб.

Както Dnes.bg Вследствие на проливния дъжд е залят пътят София-Своге в участъците край Реброво и Владо Тричков. Свлачище е блокирало пътя до село Лесков дол. Най-тежка е ситуацията с моста до село Батулия, който е наполовина отнесен и по него се допуска да преминават само аварийни коли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: наводнениеСофияпорои
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не ми следи, ами да вземе да почне да ги мие всеки ден, че смърдят на ***!
4
2
 
1
 
! Отговори
Lary преди 9 години
Благодарение на хора като нея и много други граждани на столицата София след седмици ще оглави класацията за най-добър град за живеене в Европа.
3
3
 
2
 
! Отговори
ORO5111 преди 9 години
Браво на кметицата.Да ни е жива и здрава.
2
2
 
3
 
! Отговори
тра-ла-ла преди 9 години
... интересно заглавие... летящата кметица прелита от подлез до подлези от една улица до друга, да "следи"...
1
7
 
8
 
! Отговори
kire liberalo преди 9 години
Софиянци са късметлии, че имат такъв кмет.