Човешка грешка е довела до смъртта в асансьора

Асансьорът е нов, минал всички технически прегледи
19 окт 2014 15:30, Александър Попов
39
Човешка грешка е довела до смъртта в асансьора
Снимка: Булфото, архив

Асансьорът в кв. "Гео Милев" е бил в изправност, причина за трагичния инцидент е човешка грешка и неразумно поведение, съобщиха от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

Както Dnes.bg писа, в събота вечерта загина мъж в жилищна сграда в квартал "Гео Милев". Той и още двама души заседнали между третия и четвърти етаж. По собствена инициатива 53-годишен мъж решил да извади хората от асансьора след като жена получила хипертонична криза. Вместо на площадката обаче той полетял в шахтата.

Едва след трагедията другият заседнал мъж се обадил на техниците, които се отзовали след няколко минути и извадили заседналите.

Още по темата

Кооперацията е нова, асансьорът - също, преминал е всички технически прегледи. По предварителна информация, причина за засядането на кабината е пад в захранването на асансьора.

Причина за фаталния край е нарушаване правилата за безопасност в подобни ситуации и предприемане на рисковано излизане от заседналата кабина.

Предварителната проверка показва, че поддържащата фирма е спазила нормативното изискване за реакция до един час. Първият екип на фирмата е дошъл на 10-тата минута, а вторият - на 20-тата минута.

От Държавна агенция за метрологичен и технически надзор апелира към всички граждани да съблюдават указанията за безопасност и действие при аварийно спиране, поставени в асансьорите, както и да не предприемат самоволни инициативи за спасителни акции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 9Агенцията ти виновна, че си се правил на Рамбо пред тъща си на 5 ракии?
8
3
 
14
 
! Отговори
Мм преди 9 години
Защо не е имало задължителната обезопасителна мрежа за асансьора? Защо има стикер с телефон като вътре няма обхват и реално е невъзможно да се обадиш за помощ? Много хубаво си е измила ръцете агенцията.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде ми кажете ако си трезвен как ще паднеш в шахтата провирайки се между тавана на долния етаж и пода на асанцьора? Искам само да ми кажете как става тоя номер освен ако човека не е бил здраво наквасен, че да залитне скачайки на пода на долния етаж и да залитне към шахтата.
6
4
 
18
 
! Отговори
А?? преди 9 години
СПИРАНЕТО НА АСАМСЬОРА М/У ЕТАЖИТЕ КОЯ ГРЕШКА Е??????????
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човекът се е напик като мотика, решил да скочи на долния етаж, но залитнал поради това че не знае къде се намира от 3 кила вино и се е гмурнал в шахтата. К'во неясно има?
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега да осъдят гадния и нагъл Бушон на асансьора за убийство по непредпазливост !
3
19
 
15
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
Като е нов и в изправност,защо е заседнал между етажите?
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дарвиновите награди...
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А така! Сега осъдете гадният асансьор!