Ще поскъпне ли парното в София заради парите на "Топлофикация" в КТБ?

Червени общински съветници предупредиха, че приходите й намаляват
Обновена: 17 ное 2014 16:22 | 17 ное 2014 14:28, Веселина Йорданова
9
Ще поскъпне ли парното в София заради парите на "Топлофикация" в КТБ?
Снимка: архив, БулФото

Възможно е поскъпване на парното и топлата вода в София заради блокираните пари на "Топлофикация" в КТБ, смятат червени общински съветници.

Още по темата
От БСП-София твърдят и че финансовото състояние на дружеството продължава да се влошава, предаде БНР.

Според изчисленията на Орлин Ваташки към септември тази година общите задължения на "Топлофикация София" нарастват със 122 милиона лева, като достигат 706 милиона лева.

Произведеният ток намалява и приходите са с 49 милиона по-малко в сравнение със същия период на 2013-а.

Финансовият резултат е отрицателен към деветмесечието - загуба с 32 милиона.

Иван Таков посочи, че блокираните пари в КТБ са повече от 90 милиона лева, като на депозитна сметка били средствата над 80 милиона, а останалите - на разплащателна.

Председателят на градската организация на БСП-София Калоян Паргов призова кмета на София Йорданка Фандъкова да отговори на въпроса случайно ли се държат толкова много средства в една банка.

В становище до медиите от „Топлофикация София” са категорични, че блокираните в КТБ средства няма да доведат да повишение в цената на топлинната енергия в София.

Цената се определя от ДКЕВР съгласно нормативно утвърдени производствени разходи и показатели, които регулаторът стриктно следи и средствата в КТБ не са сред тези фактори, посочват от дружеството и допълват, че сметките за топлинна енергия на столичани не могат да се увеличават произволно, а се изчисляват според Наредбата за топлоснабдяването, изготвена и утвърдена от Министерството на икономиката и енергетиката.

От дружеството заявяват още, че въпреки блокираните в КТБ средства и сега се разплащат коректно със своите контрагенти и доставчици и изплащат своевременно заплатите на служителите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: БСПТоплофикация София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
топлофикация е поредното държавно дружество, което е пред фалит и странно как работи на загуба. Но червените общински съветници и номенклатурата, която е отговорна за съсипията на КТБ, изведнъж много се загрижиха и за КТБ, и за всичко. Докато си клатеха краката година и половина нищо не им излезе из устите на червените общински съветници. Само за ЕРП-та мънкаха някви глупости
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Общинска фирма да държи пари на депозит в частна банка вместо да ги инвестира в подобряване на инфраструктурата и обслужването на клиентите си е ненормална работа даже бих казал наказуема, но у нас виновника разрешил депозита на 80 милиона само отставката си даде сигурно вече са му намерили друга длъжност даже.
6
0
 
9
 
! Отговори
rumen72 преди 9 години
и пак няма отговор как така дружество със 702млн. задължения държи 80млн. на депозит, а не си разплаща задълженията и защо управляващите на Топлофицация и принципала на дръжеството в случая СО дремят и ще имали подведени под отговорност за безстопансвеност в особено големи размери.
5
0
 
8
 
! Отговори
Иван Иванов преди 9 години
Защо не фалира "Топлофикация" бе? Всяка нормална фирма при тези показатели ще е фалирала и забравена, да фалира и да се маха! Амах от тази пиявица.
4
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
И да не беше грабежа на КТБ труг повод ще намерят и пак ще поскъпне.За топлофикациите проблем да измислят причини няма!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дигай, тоя мит'рял така се управлява.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да имат късмет да увеличат цените защото лакоми общинари са вложили парите в КТБ! Да отговаря този или тизи които са дремали когото се заговори, че КТБ е проблем! Нали си имаме кметица, *** на Тиквоний Велики която била особено еспешен кмет? Къде е спала тази кокошка се пита? Народа е пред взрив, общинари!!! Не дърпайте лъва за опашката!!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анчо преди 9 години
За парното не знам ,но порното/политическото/със сигурност.