Мащабните ремонти в София продължават и през 2015 г.

Трябва ни пропорционална подкрепа на живеещите тук, заяви Фандъкова
Обновена: 22 ное 2014 10:36 | 22 ное 2014 08:26, Александър Попов
55
Мащабните ремонти в София продължават и през 2015 г.

Отстоявам пред всяко правителство, че София трябва да получава подкрепа пропорционално на броя на гражданите, които живеят и работят тук и на функциите на столичния град, заяви в интервю за БТА кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя заяви, че и през следващата година ще продължи работата по нови обекти.

"В края на годината преди зимата приключихме някои от основните ремонти на уличната мрежа. През това лято работихме активно по мащабната програмата за цялостен ремонт на основни улици и булеварди, въпреки сериозните предизвикателства от дъждовното време. През 2014 г. завършихме две от кръстовищата на две нива - при Семинарията и на Лъвов мост - така новите за последните години са вече пет. Основно ремонтирахме бул. "Цариградско шосе" от надлеза на бул. "Г. М. Димитров" до надлеза над бул. "Александър Малинов", заедно с двата големи моста, които не бяха ремонтирани откакто са построени и представляваха опасност. Ремонтиран е и подлезът при Окръжна болница. Приключи ремонтът на бул. "Ботевградско шосе" заедно с пет подлеза. В кв. "Дружба" пуснахме изградения заедно с метрото бул. "Кръстьо Пастухов" около 1 км и започна строителството на първия етап от ул. "Обиколна". Той ще бъде готов в края на декември тази година. Вчера бе пуснат новият участък на бул. "Александър Малинов" - много тежък и важен обект за кв. "Младост", който хората очакват. Това е изцяло нов булевард от кръстовището с бул. "Андрей Сахаров" до бул. "Александър Теодоров-Балан". Започнахме основен ремонт на ул. "Никола Генадиев" в "Младост" от бул. "Йерусалим" до бул. "Александър Малинов". Ремонтът обхваща тротоарите, уличното осветление, правят се нови джобове за контейнери. Предвижда се да приключи през декември. Предстои да завърши ремонтът на улиците "Кумата" и "Нарцис", "Янтра" и "Страхил Войвода". Около 30 вътрешно-квартални улици са ремонтирани и изградени. Продължава строителството на завода за механично-биологично третиране. Въпреки че ОП "Околна среда" беше спряна, ние не спряхме строителството и финансирането на проекта тази година и той трябва да бъде завършен през лятото на
2015 г. Продължаваме и строителството на канализацията в Банкя", отчете Фандъкова.

Тя вече е имала среща с премиера Борисов за основните проекти на София, по които се очаква съдействието на държавата.

"Очаквам, че ще продължи политиката на участие на държавата в съфинансиране на строежа на метрото. Правителството на Пламен Орешарски беше единственото, което досега отказа да участва в изграждането на този ключов национален обект. Заявила съм желание държавата да се включи и в изграждането на транспортен достъп до планираната сграда за районен съд във военното НДК. Надявам се, че правителството ще продължи практиката за целево финансиране на общини за строеж на детски градини. За следващата година сме готови да започнем строителството на осем нови детски градини", каза Йорданка Фандъкова.

Кметът заяви, че през 2015 г. ще се продължи с изпълнението на програмата ни за цялостно обновяване на улици и булеварди с бул. "Цариградско шосе" от 4-ти километър до бул. "Алея Яворов", бул. "Дондуков" заедно с възстановяване на тротоарите.

"След забавянето заради обжалвания в съда ще завършим третия етап от пешеходната част на бул. "Витоша" и ще реновираме булеварда от НДК до Южния парк. Ще ремонтираме бул. "Прага", бул. "Владимир Вазов", бул. "Монтевидео" и част от бул. "Сливница". Заложили сме и изграждане на ул. "Обиколна" в кв. "Дружба". През пролетта ще са готови участъците от метрото през "Дружба" до летището и през "Младост" до Бизнеспарка. След като ги пуснем нови 90 000 души ще могат да ползват метрото за придвижване. Така общият брой на гражданите, които ще използват най-бързия и удобен транспорт ще стане 370 хиляди. Продължаваме със строежа на метрото до "Хладилника", ул. "Сребърна". Готови сме да започнем изграждането на централния участък от третия лъч. Имаме готовност да започнем строежа на естакадата на бул. "Иван Гешов" и бул. "България", но се обжалва подробният план на кръстовището", заяви Фандъкова.
 
През 2015 г. ще се доставят още 80 от новите автобуси, 46 вече се движат по линиите 102, 120 и 113.

"Целта ни е да закупим още 110 нови единични автобуса, които да обслужват кварталите и да довеждат до спирките на метрото. След като през тази година доставихме 20 нови трамвая - за пръв път от десетилетия в София - планираме тази година да купим още пет. За последните пет години обновихме над 90 процента от тролейбусния парк", допълни кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
20
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
А кога почвате велоалеите?Ако има такива трафика ще намалее чувствително.На Семинарията сменете зеленото осветление на моста, когато приближаваш светофара зеления цвят обърква, лъжете че все едно сфетофара е зелен.На другите мостове е синьо, защо решиха на този да е зелен?
21
8
 
25
 
! Отговори
блабла преди 9 години
Ее все недоволни.. вместо да кажете, че малко от малко наистина се е направило нещо.. като не ви харесват управляващите, ходете да гласувате, като не ви харесва държавата, ходете в друга. Аз лично съм доволен, че макар и малко, все пак има нещо ново и няма да рева "как може сега тея *** да ми затворят тоя булевард, гле'й кви задръствания стават..", ами ще изтърпя, но после с кеф ще си мина с колата оттам.. Като видях в Брюксел наскоро какво е метрото, нашето е направо блестящо..
20
2
 
29
 
! Отговори
... преди 9 години
Всичко зависи от кметовете. От малък град с 25000 души съм, но се кандидатства по разни европрограми, целият център беше ремонтиран, няколко главни улици се ремонтираха основно, градският пазар и той. Един от парковете също бе ремонтиран, а сега едно старо кино се реновира в спортна зала. Ако кмета и общината ги мързи ги сменете. Толкова евро програми има и при добре направен проект се отпускат средства. Стига сре мрънкали,че само в София се давали пари.
19
12
 
26
 
! Отговори
МРАЗЯ ВИ СЕЛЯНДУРИ! преди 9 години
Скъпи селяни, ***, аграри, бордюри и най-обикновенни простаци! Защо ревете, правиме ви го удобно като дойдете в София да храчите, да си духате носа и да си хвърляте *** на още по-чисто и да не ви се чупят таратайките още повече по дупките. Аман от вас, да сложат телени огради с ток дано около София!
18
4
 
1
 
! Отговори
до 16 от гошо тъпото преди 9 години
Няма необходимост да идвам в София аз тука имам 4 апартамента срещу ВМА а не на Орлов мост и метрото продължава до Красно село. Но умен си дай бог да си богат.
17
4
 
7
 
! Отговори
Ние преди 9 години
София,майко,София!Друго у нази веке нема!
16
5
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Както е тръгнало в България ще остане един град София и всичко друго в каменната ера.Е щом това искате г-да управляващи дума няма ще го направите.В ограничените ви мозъци наистина софиянци са гласоподавателите,те свалят правителства,те назначават правителства,те правят медиен конфорт на тези правителства.Юруш на овцете от провинцията ,бягайте в София и гласувайте за мутренския голям държавник,че вече цял свят знае че България се управлява от мутри,четете чуждата преса не нашите мушмороци.
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали ще им е кеф на софиянци да живеят в държава без излза на море?
14
8
 
10
 
! Отговори
realists преди 9 години
София е столицата на Република България! Всичко извън нея е провинция и селяния! Най- големия е Бойко и го командори Барака от ЮСА.
13
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най - важно е Банкия да има канализациа да не *** Бойко на дворо в дупката
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе то София, София, но да не полазят после зелените човечета из провинцията и от Бълария само Софиийско да остане в НАТО
11
1
 
7
 
! Отговори
vdch преди 9 години
До гошо тъпотоНяма предвид Военно-Медицинса Академия, а бившата Военна академия (не знам как се казва сега), която се на края на кръстовището на Евлоги Георгиев и Шипка.
10
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Типична българска селяндурщина в коментарите тук. Много пари се давали за София, еми ще се дават бе, нали София осигурява работа на над 1/4 от населението на станата. Толкова много на веднъж в София не се е строяло никога, това и най-върлия Бай Тошовски "фен" не може да го опровергае.
9
1
 
10
 
! Отговори
гошо тъпото преди 9 години
До 9 какво общо има театър софия и орлов мост с ВМА погледни на картата ако си неграмотен има придлужители
8
9
 
18
 
! Отговори
софиянка преди 9 години
След като има такова "супер" метро , защо не се ограничи автомобилното движение ( дори да се забрани в централната част на града ) и се направят велоалеи , както в нормалните страни ? Каква е ползата от метрото , след като софиянци продължават да дишат най-мръсния въздух в Европа ?
7
6
 
8
 
! Отговори
vdch преди 9 години
Някой ще се сети ли да я пита за какво ще е метростанцията на Военна академия при наличието на такива на Театър "София" и Орлов мост. Сигурно и ако във Вадуц има метро няма да са толкова на гъсто.
6
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПАК ЩЕ СИ ХОДИТЕ МАЙ !!! ВСИЧКО ЗА СОФИЯ И БУРГАС ПАК ЩЕ ОТИВА !!! ИМАТЕ ДВА МЕСЕЦА ДО ФЕВРУАРИ И ПАК ВИ ПОЧВАМЕ !!! БОЛИ НИ Х** ЗА "ОБЕКТА ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ" - СОФИЙСКОТО МЕТРО !!! МНОГО РАНО ЗАПОЧНАХТЕ НАГЛИТЕ СИ ИГРИЧКИ !!! НЕ СТИГА ЧЕ СОФИЯ НЕ ВНАСЯ МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ В ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА, ПО НАЧИНА ПО КОЙТО ГО ПРАВИ ВСЕКИ ДРУГ ГРАД, АМИ И СЪФИНАНСИРАНЕ ОТ ДЪРЖАВАТА ОЧАКВАТЕ ЗА УМРЯЛОТО СИ МЕТРО, ВСЕ ЕДНО ЧЕ НЯКОЙ СЕ ВОЗИ В НЕГО !!! ЩЕ ВИ ПОЧВАМЕ !!!
5
12
 
15
 
! Отговори
Хараламби преди 9 години
Колко е щастлива от както Дол я напъна.
4
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цяла България работи за София!После се чудят, защо столицата се пренаселва!
3
7
 
13
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
ЗА КВИ ПРОПОРЦИИ МИСЛИШ, ДА НЕ ПРЕДВИЖДАШ ПРЕСЕЛЕНИЕ НА ЦЯЛОТО БГ В СОФИЯ? ?? ЦИНИЧНО И САМОВЛЮБЕНО ПОВЕДЕНИЕ НА КРАДЛИВИ КОМПЛЕКСАРИ.