Паметник пред НДК няма, само останки, призна Фандъкова

Съдбата му трябва да се реши до края на годината, настоява тя
26 ное 2014 17:15, Анисия Иванова
21
Паметник пред НДК няма, само останки, призна Фандъкова
Снимка, архив Булфото

Проблемът с паметника пред НДК трябва да се реши до края на годината. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтните дейности в парка пред НДК.

Градоначалникът допълни, че по въпроса е имало сериозни дискусии. В Общинския съвет предстои да бъде внесен доклад за съдбата му и той трябва да реши какво ще се случи с паметника.

"Моето мнение е, че паметник няма, има само останки от паметник. На два пъти Столична община финансира демонтажа на опасни елементи от паметника“, обясни Фандъкова.

За парка от 160 дка пред НДК тя заяви, че е строен преди 45 години и оттогава е имал само частични ремонти. По думите й той е от малкото проекти, в които финансирането на Столична община е много по-голямо от финансирането по ОП „Регионално развитие“

"Близо 5 млн. лева са безвъзмездни, останалите успяхме да осигурим от бюджета, така че целият парк да се ремонтира и възстанови", подчерта Фандъкова.

Останалите елементи, по които ще се работи, са осветлението не само в парка, но и осветлението по околните булеварди, което означава цялостен интегриран проект, допълни тя.

Кметът очаква първият етап от ремонта да приключи до края на годината. "Заложили сме около 4 млн. от бюджета за следващата година, така че ремонтът да се завърши цялостно“, добави още кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
Е, като не става с анкети, времето само реши - паметник там няма. Недоразумение има да. И стои като метафора за държавата ни - бунище.Време е да се направи паметник на мястото на стърчащите вторичните суровини.
16
8
 
1
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ГОСПОЖА КМЕТИЦАТА ЗАЩО ДОПУСНА ДА ИМА ОСТАНКИ , А НЕ ПАМЕТНИК ?! ИЛИ СИ ПАЗЕШЕ ТОПЛОТО КРЕСЛО ДА НЕ Я ИЗМЕСТИ НЯКОЙ ДРУГ.ВСИЧКО , КОЕТО ВИЕ ГОСПОДА РУШИТЕ ДА ВИ СЕ ВРЪЩА НО В ЛИЧЕН ПЛАН.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарката Людмила Живкова го построи този паметник. На неговото място имаше паметни плочи на убитите българи през войните.
14
4
 
1
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Единственото нещо което запазва ИСТОРИЯТА на една държава и един народ ,това са паметниците били лоши били грозни те са част от историята ,премахнеш ли ги изтриваш част от историята си .Всички сме смъртни на този свят и никой няма да си спомня за нас нищо нека в бъдещето да си спомнят за нас ,било комунисти било демократи било руснаци всички сме хора но малко от тях можеш да наречеш ЧОВЕК.
13
3
 
10
 
! Отговори
уйй преди 9 години
КАКЪВТО Е ПАМЕТНИКА ТАКАВА И ТЕРИТОРИЯТА. ПЪЛЕН ПОГРОМ И РАЗПАДАНЕ НА ВСИЧКО И НА ВСИЧКИ. МУТРЕТАТА СИ ИМАТ ДЪРЖАВА. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сложете поне едне обществена тоалетна, че на човек ако му се допикае пред НДК, да не ходи в храстите, пък после кандитат европейска столица на културата :D :D :D После паметник на Аспарух и множество мемориални плочи на български войни разпръснати из парка. На края една хубава охрана с дебели палки и гарантуирана амнистия дето да троши главите на тъпите ненормалници с графитите.
11
6
 
8
 
! Отговори
Николай преди 9 години
Всичко друго, но не и войнишко гробище МОЛЯ!!!
10
2
 
8
 
! Отговори
идея преди 9 години
Да се използва фирмата , която ще събаря това недоразумение пред НДК и за събаряне на окупаторския туч на съветската армия в Княжеската градина . Това да мине с една обществена поръчка , че да не се губи време .
9
4
 
14
 
! Отговори
Aла-Бала преди 9 години
Това грозилище час по-скоро трябва да се събори и да се възтановят старите мемориални лочи. Стига сте се назландисвали, Още при соца не го искахме. Грозен е!
8
3
 
10
 
! Отговори
Б.Щерев преди 9 години
Оформяне на останките като Факла или пламък и възстановяване на войнишкият мемориал на това място!
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не пипайте паметника, защото Той е точно отражение на миналото, настоящето и бъдещето на България, а като се прибавят и паметникът пред комунистическата централа на Позитано 20 и на саветската армия картината става напълно завършена за житието, битието и съзнанието на нейния народ.
6
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1 Абсолютно си прав! С такова отношение към българското далече няма да стигнете,защото колкото и да не ви харесва хубав или грозен това е БЪЛГАРСКИ ПАМЕТНИК и отразява момент от нашата история!Свободни сте да унищожите по акъла на тая *** фандъчката и ШИПКА И ПЛЕВЕН И БОТЕВ И ЛЕВСКИ И КОЗЛОДУЙ А НАКРАЯ ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ И НА ВАС СИ ДА ТЕГЛИТЕ ЧЕРТАТА, ***!
5
11
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
...добра основа за направата на стени за 'скално" катерене с различна трудност. Едни ще се забавляват да катерят, а други да ги гледат...Събаранято е най-лесната работа, а и най-глупавата
4
5
 
16
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Това творение никога не съм го приемал като паметник.Бях дете когато го поставиха.Помня и как хората го кръстиха, но ако го напиша ще ми изтрият коментара.Но името което му даде народа бе и е много точно.
3
2
 
11
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Парка пред ндк строен преди 45 години??
2
14
 
23
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Разкарайте тая железария и възстановете паметните стени на загиналите във войните.И то веднага!А след това разкарайте и "паметника" на съветската армия.Защото нито един войник от тази окупационна армия не е загинал в България в бой.Всички "загинали" са разстреляни от руски трибунал заради мародерства и други престъпления, а много са се споминали и от чист алкохолизъм.
1
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро и вас няма да ви има!