Влакчетата на метрото до летището вече вървят изпитателно

Фандъкова: Общо 90 хил. души ще го ползват допълнително
27 фев 2015 16:44, Анисия Иванова
54
Влакчетата на метрото до летището вече вървят изпитателно
Йорданка Фандъкова провери строителството на метрото до Летището. Снимка БТА

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че тази седмица са започнали изпитанията на влакчетата на метрото до Летището. В началото на април се очаква да се пусне линията до Бизнес парка. На инспекция на строителството днес градоначалникът съобщи, че строителството на двата участъка приключва – 99% е завършен обектът до летището и 96% е завършено трасето до Бизнес парка в ж.к "Младост“.

"Общо 90 хил. души ще ползват допълнително този най-екологичен и модерен градски транспорт", заяви кметът. По думите й от април месец пътуването от летището до центъра на София ще отнема около 20 минути. Жителите на ж.к. „Дружба" ще могат да слязат до центъра за 15-16 минути, подчерта Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Още по темата
Тя обясни, че предстои промяна на движението на градския транспорт в района.

"Дискутирано е с гражданите и с бизнеса, който има офиси тук в тази зона, да се направи реорганизация на движението на градския транспорт, така че всички линии на автобусите, тролеите и трамвая, които минават през ж.к. „Дружба", да имат съприкосновение с поне една станция на метрото", уточни тя.

Има известни промени в движението на някои автобусни линии, така че хората да може да имат най-доброто придвижване до метростанция, допълни кметът на София. 

Тя отново повтори, че над 94% от средствата са безвъзмездно европейско финансиране. Продължава се строителството на участъка по бул. "Черни връх" и продължението на втората линия до ул. „Сребърна”, обясни кметът.

"Очакваме да бъде освободено движението по булеварда в края на август. Говоря за наземното движение и да продължи подземното изграждане на станцията. Срокът за тази станция и този участък е средата на следващата 2016 г.", каза още Фандъкова.

Кметът допълни, че до края на годината трябва да започне строителството на третия лъч на метрото в централния участък, който е и най-тежък - от Малък градски театър през централната част на столицата до ж.к. „Красно село".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До онбашиятаСравняваш нашите 2 линии с парижкото метро? Браво, много си видял, няма що!П.п. Всепризнато като най-красиво метро е в Русия, познай къде точно.
19
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"По думите й от април месец пътуването от летището до центъра на София ще отнема около 20 минути"То и сега с такси отнема толкова, а след като имаме и най-евтиното такси от летището до центъра на града в Европа(изследването е от миналата година), то не виждам особен смисъл и вероятността да не са 90 хил., а доста по-малко е огромна.
18
7
 
25
 
! Отговори
mda преди 9 години
Аз лично ще го ползвам. Мисля да спестя някой лев от таксита пък и от Люлин ако е градски транспорт се налага прекачване сега ще е значително по бързо. Всеки ден го ползвам метрото и съм доволен надявам се да го разширят още повече за да може повече хора да го използват...
17
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Пешко90% от евро-фондовете биват откраднати. Това, което се натяква и показва на народа са останалите 10%. Свикнали сме да се радваме на трохите. Но и политиците вече не ги виня. Народеца е ***, неграмотен и глупав. Заслужава си го.
16
9
 
36
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
така като чета някои коментари, угодия нема, нема и да има. Построят магистрала - турците имали две, построят метро - москва имал осем, НР отворят офис за 6000 души - колония сме ставали, възстановят някоя крепост - некой се е нагушил. А иначе отляво само затова говорят - да се строяло
15
10
 
13
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
Вишкаш тая е на път да надмине и Цецко по имотни недвижмости. А дойде преди 10-ина години от Самоков с едно сакче в София.
14
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато клакьорите й викат Браво по форумите, самоковката купи 4-ти мезонет в Манастирски ливади - този път за новородената й внучка.Знае жената кога и как на кого да го ... такова де, да не ме баннат.
13
13
 
13
 
! Отговори
браво преди 9 години
Този, дето й вика "браво", явно е виждал метро само на картинка. Представям си ако живееше в Париж или Москва, по цял ден щеше да вика браво на кметовете им. До посиняване.
12
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Струва ми се, че "Ратификацията на договора с 4 банки за новия заем от 16 млн. лв" ще е събитието на следващите 30-години. Лошо събитие. Не заради смисъла, а заради размера му, който след КТБ е още една финансова инжекция за мафията, която иска да НИ КУПИ.
11
13
 
16
 
! Отговори
машинист преди 9 години
Що бе, жената строи с нашите пари. С тези две крехки женски ръчички. Да й благодарим, че има влакче, тутуууу.
10
9
 
11
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До луд от щастие българ,1000 години строяха метрото другарите-строители, дето са не може да им се боядиса построеното
9
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хората до Марс отидоха, а тая се хвали че дрънка едно влакче, след 10 години яко лапане на народна пара.
8
1
 
13
 
! Отговори
РБ преди 9 години
Що бе,целия живот е една залъглка!
7
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Живи и здрави да са Стенли и Котараците - бая пачки направиха.Малко им беше секнала далаверата през 2014-та, ама мафиотите отново се върнаха на власт и финансовите потоци потекоха пак.
6
14
 
25
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
Браво на Фандъкова, много добър кмет!
5
11
 
14
 
! Отговори
луд от щастие българ преди 9 години
бравоооооооо, 1000 години строим метро.... евала... айдеее, време за шампанскооо!!! Луууу Хууу, честито !!!!
4
8
 
10
 
! Отговори
марионетка преди 9 години
Там, в сребърните клони....Аз съм кукла на конциииии.....
3
38
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка, Пътпъдъкова...
2
21
 
32
 
! Отговори
ьяажоуснд преди 9 години
Супер, още малко и стягаме багажа и за летището с метрото. еднопосочно
1
29
 
12
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
мрън мрън, еврогейска му работа