Акушерката, удряла бебето, не си спомняла инцидента

Условията на труд в болницата са нечовешки, упрекна адвокатът й
Обновена: 26 апр 2015 10:01 | 26 апр 2015 09:46,
238
Акушерката, удряла бебето, не си спомняла инцидента
Снимка: архив, Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, била бебе в болница "Софиямед”, няма спомен от нощта на инцидента, твърди адвокатът й Владислав Янев пред Нова телевизия.

По думите на Янев жената си спомняла единствено, че детето й направило впечатление, че то не изглежда добре и има жълтеникав тен.

Още по темата
"Тя се е чувствала изключително затормозена и не на себе си. Изживяла е някаква криза, която тепърва ще се установява – дали е имала някакво психично заболяване или моментно състояние на невменяемост. Тази жена е била поставена в ненормални условия на труд”, коментира Янев. Адвокатът заяви, че ще пледира за невменяаемост единствено, ако има основания за това.

По думите на адвоката Ковачева е съсипана и в тежка криза. В такава криза са и близките на Емилия. Той предположи още, че се е отключил някакъв психиатричен синдром при клиентката му.

Янев коментира още, че немотията е накарала Янева да поема тежките 24-часови смени, а условията на труд в болницата са нечовешки.

"Преди доста години Емилия е станала вдовица, отгледала е сама две деца. Непрекъснато е работила, родителите й са с влошено здравословно състояние”, разказа още Янев. Той съобщи, че доходът на човек в домакинството на Емилия е 270 лв.

Според адвокат Янев случаят с битото дете поставя важни въпроси обществени въпроси, които трябва да бъдат решени. "Изразяваме своята съпричастност към болката на родителите и дълбоко съжалявам за това, което им се е случило”, заяви той.

Адвокатът коментира и клипът от побоя над бебето, разпространен в интернет. По думите му това е станало незаконно и поставя въпроса колко качествено се води разследването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
8
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
Влизат тука защитници на детеубиицата.Видеоматериалът е с доказана автентичност.ЗАТВОР И НИТО ДУМА ПОВЕЧЕ ВЕДНАГА!
59
0
 
13
 
! Отговори
Bobi преди 9 години
Спасявайте се от тая държава докато можете, тук всичко е сбъркано и ненормално а в болниците пациентите са като обречени . Ако успеят да се преборят сами ще оцелеят , казвам го от опит за съжаление.
58
0
 
10
 
! Отговори
EVROPOL преди 9 години
Не раждайте в България , ще ви убият бебето
57
1
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
Няма отричане направила е самопризнания!ФАКТ!Има и видеоматериал и автентичността му е доказана!ФАКТ!Експертните лица са определили престъпницата като вменяема!ФАКТ!Да бъде съдена за нанасяне на тежка телесна повреда застрашаваща живота на детето.трябва да се приложи ЦЯЛАТА строгост на закона!ФАКТ!Отнемане на всякаква възможност да упражнява повече професията си до живот.Закона трябва да бъде упражнен с пълна сила.ФАКТ!
56
1
 
6
 
! Отговори
НАРОДЕН СЪД!!! преди 9 години
ИСКАМЕ ВИДЕОТО НА АКУШЕРКАТА ...И СЛУЧАЯ СЪС СИНА НА ПОЛИЦАЯ СГАЗИЛ ЧОВЕК---- ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА!БЪЛГАРИТЕ --САМИ ЩЕ НАПРАВЯТ РАЗЛИКАТА И ЩЕ ОТСЪДЯТ!ХАЙДЕ ПОКАЖЕТЕ ГИ АКО ВИ СТИСКА ОТ СЪДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, най-нормалното нещо е да удряш бебе в главата!9 месеца са чакали детето си родителите, после някаква *** го удря по главата!
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВИДЕОТО Е СВАЛЕНООТ САЙТА.ТАМ ЛИЦЕТО НА АКУШЕРКАТА НЕ ЛИЧИ!ХАЙДЕ ПОКАЖЕТЕ ГО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА , АКО ВИ СТИСКА!!!
53
1
 
14
 
! Отговори
Идевъзмездие преди 9 години
Апелирам към всички заинтересовани.Прави ми впечатление,че преди години почти не се чуваше за диагноза "детска церебрална парализа",а сега все повече и повече се случва.. Бях чела и за механизмите за възникване на това заболяване И все повече смятам,че случаите се увеличават именно заради бой по главата на малките бебенца,а това явно става в родилните домове!!!?? Идвам до заключението,че това е практика във вероятно всички родилни домове. Моля да се обърне внимание на този така важен за здравето на нацията въпрос!! Дано да греша!
52
0
 
3
 
! Отговори
Косьо преди 9 години
Никой не е очаквал да се случи нещо различно, когато започне процеса...нормално е да отрича до край. За мен трябва да бъде пречупена и да признае дали някой и е платил и кой е той, за да бъдат наказани всички виновни!
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе , нали преди ТЯ да напусне работа , детето е прегледано от лекарката....защото е било жълто???Защо нито един лекар от тая болница не направи изявление от "кумова срама"...НАЛИ СА ВСЕ "СПЕЦИАЛИСТИ"??!!/...кой-знае , къде са го изпускали и търкаляли това бебе тия пияни лекари.../
50
1
 
13
 
! Отговори
wtf преди 9 години
какво гнило има в цялата история гледайте видеото в уотуб и тогава се опитваите да я защитавате след такива удари с юмруци не знам това бебе как е оживяло
49
3
 
4
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
Видео за полицай НЕ Е ИЗВИНЕНИЕ И НЕ ОНЕВИНЯВА АКУШЕРКАТА ИЗВЕРГ!ФАКТ!ЗАТВОР!
48
2
 
13
 
! Отговори
ега преди 9 години
СМЪРТ за ***, затвор за шефа на болницата, затваряне на болницата и разпускане на екипа със забрана да работи като медицинско лице, тия са *** бе, повечето персонал в болниците е такъв!
47
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига я защитавахте бе! Тя сама е пожелавала да работи и да поема 24 часови смени...не четете ли? После й било трудно! Хем сърби, хем боли...Никакво съжаление за тоя изверг!
46
4
 
5
 
! Отговори
ха,ха,хаааа преди 9 години
Защо ,бе..нали снимките от видеото "не са доказателство"???!!!КАК ЗА *** НА ПОЛИЦАЯ --ВИДЕОТО "не е доказателство"???????...А ЗА АКУШЕРКАТА ..."Е ДОКАЗАТЕЛСТВО"????КАК ВИ СА ТИЯ "РУСКО-БОЛШЕВИШКИ " СЪДИЛИЩА ---ОТ ТАТОВО ВРЕМЕ!!!!!?????ТОВА Е СЪДЕБНО ИЗВРАЩЕНИЕ НА ЗАКОНА!!!ДОЛУ---СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!!!!!
45
0
 
3
 
! Отговори
Ти преди 9 години
не помни тя и кога си е прпомнила,когато са я хванали на камерите
44
0
 
3
 
! Отговори
Сър Пичук преди 9 години
Трето теоретичната виновност на болницата ако се докаже че има такава НЕ СНЕМА ВИНАТА НА ПРЕКИЯТ ИЗВЪТШИТЕЛ НА ДЕЯНИЕТО ЗА КОЕТО ИМА НЕОПРОВЕРЖИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА САМОПРИЗНАНИЕ И ВИДЕОМАТЕРИАЛ.ФАКТ! ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛОЖИ ЦЯЛАТА СТРОГОСТ НА ЗАКОНА!ФАКТ!
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не помниш ли, *** ниеден? А как си спомняше да се връщаш при нещастното бебе и да продължаваш да го млатиш! Доживотен затвор за теб, гадино- без право на замяна!
42
5
 
12
 
! Отговори
ПРОТЕСТ 03 МАЙ!! преди 9 години
ХОРА, ИМА ПРОТЕСТ НА 03 МАЙ ОТ 13:00 СЪДЕБНА ПАЛАТА СОФИЯ!!! МОЛЯ ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ, ПОДРОБНОСТИ ВЪВ FACEBOOK. нека подкрепим бебчето Никол, и да изкажем възмъшението си и да искаме доживотна за тоя изверг!!!!
41
9
 
10
 
! Отговори
до 59 преди 9 години
Има нещо гнило в болния ти мозък. Смърт с камъни за тази безумна ***