Фандъкова остави в миналото строежите в паркове

Посвети ремонта на "Северния парк" на опонентите си
29
Фандъкова остави в миналото строежите в паркове
Снимка: БТА

Кметът на София Йорданка Фандъкова се похвали, че вече застрояването на парковете е останало в миналото.

"В момента се опитваме да запазим всичко, което е останало, до колкото е останало и до колкото законът ни позволява", коментира тя по време на проверка на ремонтните дейности в "Северния парк".

Според нея най-важното е да се ремонтира и да се изграждат места за отдих.

"Много важна част от проектите е изграждането на поливни системи, защото позволяват при сухо и слънчево лято, София да изглежда красива и зелена до късна есен", смята градоначалникът.

Реконструкцията на "Северен парк" продължава вече втора поредна година, а Фандъкова коментира, че ще посвещава ремонта на опонентите на ГЕРБ, които твърдят, че се инвестира само в центъра на София.

"Затова е хубаво да сме тук и да видим какво се прави в другите квартали", посочи тя.

В "Северния парк" миналата година беше изградено осветлението и започна възстановяването на езерото. Паркът е построен през 70-те години и езерото е работело за кратко.

"Миналата година този парк беше изоставено място, а сега езерото се възстановява и ще бъде напълнено с вода. В парка ще бъде изградена и детска площадка. Очаква се този етап да приключи до 30 юли, а след това ще се коментират следващи етапи", съобщи столичният кмет.

По думите й ще започне и проект за видонаблюдение.

"Там, където ремонтираме или изграждаме различни съоръжения ще има осветление и видеонаблюдение, за да е гарантирана сигурността на хората в тази част на София. Общо от миналата и тази година ремонтът на парка е около 2,5 млн. лева", каза още Йорданка Фандъкова.

Относно "Западен парк" Фандъкова посочи, че се подготвя процедура за атракциони на голяма площадка, която вече съществува, както и че се подготвя проектът за реконструкция на парковото пространство.

Очаква се първият етап от изграждането и реконструкцията да започне следващата година. На 11 май пък започват и дейностите на парка на НДК.

"Там през миналата година започнахме с ремонта на фонтаните, който продължава, сега започваме настилките и зелената система. Проектира се и първият етап на "Западен парк". Инвестициите няма да спрат, те са общо около 20 млн. лева, заедно със средствата за изграждане на парк "Възраждане", допълни Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Българите сте големи неблагодарници...Само се оплаквате и осирате всичко - всички са ви длъжни всичко ви е криво все сте недоволни. За да се оправят нещата трябва да мислите позитивно и да виждате доброто което се прави. Критика трябва да има но умерено и умно. Докато не си оправите черните мръсни души и не започнете да мислите правилно винаги ще сте до гуша в.....та.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и парковете останаха в миналото, сигурно за това.....
21
0
 
0
 
! Отговори
Svoboda преди 8 години
Миналата година комарите в Северния парк бяха милиарди, въпреки неколкократното пръскане. С т'ва езеро ще изгонят всички хора от парка! Иначе за осветлението евала - нужно беше.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да вземат в тая държава да мислят как да ни осигурят работа в родните ни градове, а не поливни системи за треввата в София...
19
2
 
6
 
! Отговори
Селянин от Самоков преди 8 години
Това е един Бойко в пола.
18
5
 
5
 
! Отговори
стар софиянец преди 8 години
Добре , че злобата на червения *** няма никакво значение за развитието на София . На пук на всички нашия град ще се разхубавява и процъфтява без БСП .
17
6
 
11
 
! Отговори
студент от София преди 8 години
Мали..и...и...и голяма злоба голямо нещо. Вместо да се радват , че София прилича на всеки Европейски град с Метро , Спортни зали , булеварди с детелини и кръстовища на два етажа , хубави паркове и цветя и т.н. всеки го удря на политика . Спомнете си каква *** беше София преди 10 години . Това , че ГЕРБ направи всичко няма лошо , може следващата партия да направи още повече . Радвайте се Софиянци.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво .
15
3
 
10
 
! Отговори
True преди 8 години
Съжалявам но драги не си софианец. Видял си Витошка на какво прилича, където се изсипаха милиони - на турски град от 70-те години с тези керамични плочки, които след две години трябва да се подменят. Навсякъде в Европа строят модерно и с размах - тука по "самоковски" - с много пари и поне 20 години назад. Какво стана с прословутото Ларго дето кметицата се кипреше пред дипломатите. Дупка. Милиони отидоха за София с нулев резултат. Вижте подлезите на "България"- срам за града.
14
1
 
4
 
! Отговори
bebok преди 8 години
V Zapadnia park pylon s padnali dyrveta i kyrlezi! Kato jungla na Amazonka e! Uzas!
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Северния парк ремонта върви вече 3-та година. В езерото построиха електрошахто а самият парк е като разкопана нива
12
2
 
13
 
! Отговори
рима преди 8 години
Кой е казал,че центъра на София се ремонтираРемонт на бул.Витоша ,а страничните улици една здрава плоча нямат. В едно каре м/у цар Асен, Доспат ,Ш.Петьофи и Тунджа преброих 39 пънаСтоят от години-режат и не садат. И това на метри от НДК
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И след всичката излагация, използва "ремонта" в парка за реклама? Тия хора наистина не знаят на кой свят се намират, толкова са се самозабравили от наглост.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Осветлението обхваща може би по-малко от половината главна пътека. Тоест ако идваш откъм Свобода, ще трябва пак да минеш и по тъкмо, че да стигнеш до осветената частт. Та каква точно е ползата?А прословутото езеро се реконструира вече втора година, да (То едно срутено мостче с дължина 20 метра над реката до парка го изграждаха с меьсеци). Хората цели градове строят за това време. Хубава работа, ама българска
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хващам се на бас, че ще асфалтират приоритетно тези алеи в Борисовата градина по които се движат коли, за да могат МПС-тата да се движат по-бързо и да е по-опасно за данъкоплатците излезли в парка да се поразходят
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-жо Фандъкова спешно се нуждаем от светофари в Борисовата градина - има голям трафик
7
15
 
14
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Фандъкова е много добър кмет.И работи сериозно за подобряване на живота на хората в София.Хората го виждат и затова тя е с много висок рейтинг.Ако се кандидатира за следващ премиер е много вероятно ще спечели.
6
2
 
15
 
! Отговори
адъ преди 8 години
Работи жената колкото може...Но да я попитам: Борисовата градина да не са я предвидили за огромен паркинг?
5
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗъбльоХората няма какво да ядат, тия чиста тревичка и безплодни дървета садят по парковете!аз мислех, че само асфалт не ядете. Др.Кутев нали ти плаща, какво се оплакваш.
4
6
 
13
 
! Отговори
Запознат преди 8 години
Да дойде и в парка Гео Милев, да види каква кал е по улиците. Но като си прави ПР-а там не снимат улиците нали? Плащаме данъци като за лукс имоти.